Přejít k hlavnímu obsahu

ELEAGUE W1: Luminosity ovládli skupinu A

28. 5. 2016 | 14:46 Counter-Strike 2
První týden prestižní ligy ELEAGUE je za námi a my známe první postupující týmy. Jak dopadly zápasy v základní skupině a koho ještě v ELEAGUE uvidíme?
Výchozí obrázek

První týden prestižní ligy ELEAGUE je za námi a my známe první postupující týmy. Jak dopadly zápasy v základní skupině a koho ještě v ELEAGUE uvidíme?

Ve skupině A (složení ostatní skupin zde) jsme mohli vidět čtyři týmy, které spolu pravidelně bojují v amerických turnajích. Mezi těmito týmy byl momentálně nejlepší tým světa Luminosity Gaming, dva nejpopulárnější týmy v Americe Cloud9 a Liquid. Tyto tři týmy ještě doplnili Renegades z Austrálie, kteří žijí a hrají v Los Angeles. Všechny čtyři týmy se tedy dobře znají z amerických lig a turnajů, což slibovalo zajímavou podívanou.

Skadoodle si připsal na Cobble 35 fragů, ani to ale nestačilo (foto: HLTV)

Ve skupině byli jasným favoritem Brazilci z Luminosity, kteří svoje postavení dokázali potvrdit. Vyhráli všech šest zápasů a základní část skupiny bez problému vyhráli. Na druhém místě se shodně umístili Renegades a Cloud9, kteří dokázali porazit Liquid a ve vzájemném dvojzápase si body rozdělili. Liquid skončil daleko za očekáváním a bez zisku jediného bodu skončil poslední.

V play-off na sebe jako první narazili Luminosity a Liquid. Na první mapě LG jasně dominovali, vyhrát dokázali také na druhé mapě, která celkem převapivě byla Nuke. Ve druhém zápase se tedy potkali Cloud9 a Renegades. Američané dokázali celkem jednoznačně "odpadlíky" porazit na obou mapách a dostali se do finále. Pro Liquid to tak znamená konec, Renegades se ještě můžou dostat do Last Chance Qualifier. 

Ve finále se nakonec utkali Cloud9 a Luminosity. I když Luminosity byli favorité, Cloud9 jim nenechali nic zadarmo. První mapu dokázali Američané vyhrát a druhá mapa se rozhodovala v prodloužení. To lépe zvládli Brazilci, stejně jako třetí mapu Dust2, která už byla velice jednoznačná a Cloud9 neměli sebemenší šanci. Luminosity si tak zajistili postup do play-off ligy, Cloud9 mají alespoň jistotu účasti v Last Chance Qualifier.

Další týden nás čeká hromada další akce. Tentokrát se proti sobě utkají týmy G2, NiP, Selfless a OpTic, proto pokud vás zajímá dění ohledně ELEAGUE, nezapomeňte sledovat PLAYzone.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.