Přejít k hlavnímu obsahu

electronic: Chceme vyhrát co nejvíce turnajů

22. 11. 2017 | 19:29 Counter-Strike 2
Ve svém rozhovoru pro portál cybersport.ru se Denis "electronic" Sharipov rozpovídal o svém působení ve slavné multigamingové organizaci Natus Vincere. Jak je na tom tým, co si myslí o trenerské práci Kanea a jaké jsou plány Na'Vi do budoucna? Vybrali jsme pro vás to nejzajímavější.
Výchozí obrázek

Ve svém rozhovoru pro portál cybersport.ru se Denis "electronic" Sharipov rozpovídal o svém působení ve slavné multigamingové organizaci Natus Vincere. Jak je na tom tým, co si myslí o trenerské práci Kanea a jaké jsou plány Na'Vi do budoucna? Vybrali jsme pro vás to nejzajímavější.

Stará skvadra Na'Vi.CS:GO: seized, Edward, GuardiaN, flamie, Zeus

Co si myslíš o svých nových spoluhráčích? Můžeš je popsat?

Myslím si, že Egor (flamie) je nejklidnějším hráčem v našem celku. Nikdy si nestěžuje. Zeus je naším hnacím motorem, který nejen poradí, ale i povzbudí. Ivan (Edward) je chladnokrevný hráč, který plní svoji funkci minimálně na 100%. Oleksandr (s1mple) je prostě crazy AWP hráč, který běhá jako šílenec po mapě a zabíjí vše, co se hne. Nikdo netiltí, všichni kluci jsou víceméně klidní a vyrovnaní.

Ty a s1mple jste hráči, kteří jsou skoro stejně staří. Oba jste perfektní frag lídři. Můžeš mu přenechat roli frag lídra a udělat dostatečný prostor, hrát více na Oleksandra?

Jasně, když je třeba, tak se přizpůsobím. Nemusím být nejlepším in-game střelcem a lídrem. Ja budu dělat to, co po mě chce tým. Toť vše. To je hlavní, jsme přeci tým!

Poslední turnajem tohoto roku pro Na'Vi bude DreamHack Winter 2017. Jste připraveni? 

Připravujeme se, jak to jenom jde, ale bohužel nestíhame. Nestíhame rozebrat všechny potřebné mapy do začátku turnaje DreamHack Winter 2017. Vlastně asi nestihneme se pořádně podívat na všechny mapy do startu velmi důležité Major kvalifikace. Tak to je. Proč? Protože WESG. V ukrajinském nároďáku máme tři naše hráče a v ruském dva. Kvůli WESG 2017 ztratíme přibližně týden.

Máte šanci s ruským týmem se dostat na LAN finále WESG 2017? Co si myslíš o potenciálních soupeřích? Budou kolektivy hrát naplno, nebo si přijely něco málo vydělat de facto za nic?


Upřímně, všichni týmy si chtějí vydělat, co si budeme povídat. Valná většina z nich myslí jenom na peníze. Teď mám na mysli mix kolektivy. Co se týče Team Russia, tak doufám, že se nám podaří postoupit ze skupiny z prvního místa. Chtěli bychom vyhrát evropské finále WESG. Máme velmi, ale velmi silnou skupinu. Je to asi nejtěžší skupina, kterou jenom mohli organizátoři vymyslet.

Jak se se sestavovala finální pětice hráčů ruské reprezentace?

Kontaktoval nás Denis (seized). Narychlo vytvořil konferenci, do které nás přidal. Byl jsem tam já, flamie, Dosia, WorldEdit a seized. Zeptal se nás, jestli bychom si chtěli zahrát WESG. Odpoveď už znáte.

Tvůj bývalý tým FlipSid3 Tactics se nedostal na několik velkých LAN turnajů. Vypadá to zatím tak, že jim příchod Denise (seized) nepomohl. Třeba hledají svoji hru. Co si o tom vlastně myslíš. Uvidíme je na Majoru?

Všichni víme, jak to u FlipSid3 Tactics chodí. Vždycky nějakým magickým způsobem dokážou vyhrát kvalifikaci a objeví se na Majoru. Když jsem tam působil já, nikdo nám nevěřil, že se dokážeme kvalifikovat na prestižní Major. Takže nikdy neříkejte nikdy. Uvidíme, jak se s tím kluci poperou. Jestli budou mít přátelskou atmosféru a budou se snažit, tak je uvidíme na Major akci.

Bývalý trenér Gambit Gaming: Mykhailo "kane" Blagin

Co si myslíš o práci a vlivu Kanea a Ugina na váš tým?

Kane s námi připravuje taktiky. Kouká na záznamy her, připravuje a sbírá pro nás užitečnou informaci. Říká, jak soupeř hraje, jakou taktiku volí a co musíme udělat proto, abychom vyhráli. Ugin je náš manažer a svým způsobem i psycholog. Když je třeba, tak nám dokáže vždycky zvednout náladu. Pomůže, když je třeba a také je naším manažerem. Nesmíme na to zapomínat. Vážím si ho. Skvělý člověk. Zatím hrajeme a předvádíme klidný Counter Strike. Makáme na sobě, jdeme si za svým cílem. Nikto netiltí, nikdo nemá zlostné výbuchy, zbytečně se nestresujeme. Chceme vyhrávat všude, kde hrajeme.

Můžeš říct něco víc o Kanovi? Hráči Gambit Gaming říkají, že s nim něměli dobré zkušenosti. Prý po fenomenálním vítězství na Major turnaji s nimi vůbec nespolupracoval. Nebál ses toho, že si s ním prostě a jednoduše nepadneš do oka?

Má se to tak. Když jsem ještě hrával ve FlipSid3 a mluvil o tom s bývalými spoluhráči, tak nikdo nic špatného o něm neřekl. Nevím, co se přesně stalo mezi nim a hráči Gambit. Osobně si myslím, že tak trochu kecaj. Uvádí toho příliš.

Co si myslíš o profesionální Counter-Strike: Global Offensive scéně. Kdo bude podle tebe největším favoritem v nové roce?

Pro mě budou vždy SK Gaming největšímy favority. Co se týče ostatních, tak nevím, nemohu říct. Nevěřím tomu, že FaZe Clan budou za rok předvádět stejné výsledky jako teď. FaZe mají silné, charismatické a individuálně vynikající hráče. Co když se jim najednou přestane dařit? Asi to nejspíše vyřeší výměnou hráčů.

Astralis? Hmmm. Hrají dobře, ale vždy jim něco chybí. G2 Esports hrají příliš agresivně a na to doplácí, musí to změnit.

Potřebujete psychologa? Díky jeho práci kluci z NiP vyhráli IEM Oakland 2017. Tvůj názor?

Psychoterapeut je většinou součástí všech dobrých týmu. Jeho pomoc a vliv je velmi důležitý

Myslím si, že ne. Sportovní psychoterapeut je asi třeba pro ty týmy, které jsou až příliš morálně na dně a nedokáži v rozhodujícím okamžiku rozhodnout. Zatím nevidím potřebu psychologa v mém týmu. Jak už jsem řekl, nikdo netiltí.

Jaké jsou vaše herní plány do nové roka? Máte už něco naplánováno, nebo ne?

Cíl u Na'Vi je jediný: vyhrávat, vyhrávat a ještě jednou vyhrávat. Chceme vyhrát co nejvíce turnajů. Můj cíl je stejný.