Přejít k hlavnímu obsahu

ESL mění pravidla, hráči s VAC můžou opět hrát

24. 3. 2017 | 16:33 Counter-Strike 2
Německá organizace ESL mění pravidlo o VAC banech. V ligách a turnajích od ESL budou moct nově nastupovat hráč s VAC banem, který ale musí být starší než 2 roky.Nové pravidlo začne platit počínaje turnajem IEM Sydney, který se uskuteční s květnu, a bude platit pro všechny turnaje IEM, ESL One a od příští sezony také ESL Pro League. Pravidlo se již osvědčilo v nižších ligách, které pořádá ESEA. 
Výchozí obrázek

Německá organizace ESL mění pravidlo o VAC banech. V ligách a turnajích od ESL budou moct nově nastupovat hráč s VAC banem, který ale musí být starší než 2 roky.

Nové pravidlo začne platit počínaje turnajem IEM Sydney, který se uskuteční s květnu, a bude platit pro všechny turnaje IEM, ESL One a od příští sezony také ESL Pro League. Pravidlo se již osvědčilo v nižších ligách, které pořádá ESEA. 

Právě KQLYho VAC je nejznámějším případem cheatingu na pro scéně. (foto: HLTV)

Pravidlo se nachází v novém vydání rulebooku pro 12. sezonu Intel Extreme Masters, která započne v Sydney, avšak ESL oznámilo, že se bude vztahovat také na ESL One a ESL Pro League. Jedinou výjimku budou tvořit major turnaje, které se pořádají ve spolupráce Valve, a kde pravidla určuje americký vydavatel.

Hlavní důsledek tohoto pravidla je jasný - druhá šance pro zabanované hráče. Právě díky novému pravidlu se mohou zpět na vrchol dostat hráči jako KQLY, emilio, sf nebo dream3r, kteří v minulosti dostali VAC ban, který některým z nich dokonce ukončil kariéru. Jestli se ale někomu z nich podaří dostat zpět na vrchol je zatím ve hvězdách. 

Je důležité zmínit, že i když hráči postižení VAC banem opět hrát můžou, pro hráče zabanované za match-fixing žádný unban není. 

Štítky: VAC, ESL
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.