Přejít k hlavnímu obsahu

ESL One: FaZe Clan rozdrtil ve finále Liquid

18. 9. 2017 | 03:52 Counter-Strike 2
Největší americký turnaj pod patronátem ESL je zde a vy budete opět u toho. New York opět po roce hostí turnajovou sérii ESL One a nejlepší týmy planety zde budou bojovat o dvěstěpadesát tisíc dolarů!Poprvé v historii ovládl ESL One turnaj slovenský hráč. FOTO: ESL.com
Výchozí obrázek

Největší americký turnaj pod patronátem ESL je zde a vy budete opět u toho. New York opět po roce hostí turnajovou sérii ESL One a nejlepší týmy planety zde budou bojovat o dvěstěpadesát tisíc dolarů!

Poprvé v historii ovládl ESL One turnaj slovenský hráč. FOTO: ESL.com

Osm nejlepších týmů světa se sjelo do Barclays Center v Brooklynu, kde se již od včerejška soustředí na dnešní základní skupiny turnaje ESL One. V akci uvidíme jak loňské mistry Natus Vincere, tak i stříbrné Virtus.pro. Organizátoři ještě navíc pozvali silnou trojici týmů - SK Gaming, FaZe a Astralis. Všechny tyto týmy patří mezi užší špičku a rozhodně patří mezi favority turnaje.

ESL navíc pozvala do akce domácí Team Liquid, kteří ale na turnaji nebudou sami. Skrz online kvalifikaci si svůj post v turnaji vybojovala další americká sestava - Cloud9. Z Evropy pak do New Yorku postoupili EnVyUs, kteří na cestě kvalifikací porazili například i své rivaly z G2 Esports.

Základní skupiny

Ve skupině A nás nejvíce zajímá souboj aktuální světové jedničky SK Gaming a Natus Vincere. Oba týmy se dokázali v rámci DreamHack Masters dostat do play off, v něm ale oba shodně prohráli 1-2. Brazilci padli na pozdějších vítězích G2 Esports, Na'Vi prohráli s Ninjas in Pyjamas. 

Team Liquid jsme mohli vidět na ESG Tour Mykény, kde v semifinále padli v pětimapové bitvě s mousesports. Důležité je říct, že v play off vyřadili i SK Gaming. Ti ale získali bronzové medaile poté, co v souboji o 3. místo porazili polské Virtus.Pro.

Čtvrtým ve skupině jsou pak francouzští EnVyUs, kteří v Mykénách nejdříve prohráli s Virtus.pro a poté i s BIG.

ESL One New York - Skupina A 
 
{#Brazílie} SK Gaming16{#Brazílie} SK Gaming16   
 Zápas: M1    Zápas: M3   {#Spojené státy americké} Cloud92  Vítěz WB - #1
{#Francie} EnVyUs12{#Spojené státy americké} Cloud95     {#Brazílie} SK Gaming
         Zápas: M5    Vítěz LB - #2
{#Spojené státy americké} Cloud916{#Francie} EnVyUs0     {#Spojené státy americké} Cloud9
 Zápas: M2    Zápas: M4   {#CIS} Natus Vincere0
{#CIS} Natus Vincere13{#CIS} Natus Vincere2    

 

Skupinu B by pak dle všech předpokladů měla jasně ovládnout sestava FaZe Clan, která si minulý týden poradila se všemi soupeři v rámci základní části ELEAGUE Premier. Nový tým s GuardiaN-em a olofmeister-em poprvé jasně ukázal svou sílu, kterou nikdo nesmí podcenit. 

Jejich největším soupeřem budou rozhodně dánští Astralis, kteří se stále nedostali do té správné pohody, aby zopakovali výsledky ze začátku roku, kdy se s FaZe přetahovali o první místo v HLTV.org žebříčku. PGL Major pro ně skončil v semifinále, nicméně na DreamHack Masters vypadli už ve čtvrtfinále. Jejich kryptonitem posledních týdnů se stal sám X-GOD - Mikhail "Dosia" Stolyarov.

O polských Virtus.pro, třetím týmu skupiny, se už dlouho mluví jako o týmu, který se řítí do pekel. Někdo říká, že by sestavě prospěla změna, někdo ovšem stojí za tím, že by bylo lepší problémy vyřešit společně a zůstat v této legendární sestavě i nadále. Výsledky ale hovoří jasně, vypadnutí ze skupin na DreamHack Masters, ESL One Cologne či už snad IEM Katowice asi není něco, čím by se Poláci mohli pyšnit. Nicméně snaží se to vyrovnat výsledky na ostatních turnajích. PGL Major, třetí místo, ESG Tour, čtvrté místo. Kolikátá pozice to bude nyní?

Posledním týmem, který se ve skupině B ukáže, jsou Team Liquid, poražení finalisté z ESG Tour Mykény. Na turnaji se extrémně dařilo Jonathanovi "ELiGE" Jablonowski, jenž na konci turnaje měl +30 K/D a ratingem dosáhl na číslo 1.13, což je skoro stejně jako měl ropz z mousesports.

ESL One New York - Skupina B
 
{#Evropská unie} FaZe Clan16{#Evropská unie} FaZe Clan16   
 Zápas: M1    Zápas: M3   {#Dánsko} Astralis1  Vítěz WB - #1
{#Polsko} Virtus.pro5 {#Dánsko} Astralis6     {#Evropská unie} FaZe Clan
         Zápas: M5    Vítěz LB - #2
{#Dánsko} Astralis16{#Polsko} Virtus.pro1     {#Spojené státy americké} Team Liquid
 Zápas: M2    Zápas: M4   {#Spojené státy americké} Team Liquid2
{#Spojené státy americké} Team Liquid13{#Spojené státy americké} Team Liquid2    

 

Play off

ESL One New York - play-off
Semifinále Finále Vítěz
bo3bo5 
 
{#Brazílie} SK Gaming1      
    {#Spojené státy americké} Team Liquid0  
{#Spojené státy americké} Team Liquid2      
        {#Evropská unie} FaZe Clan
{#Evropská unie} FaZe Clan2     Vítěz
    {#Evropská unie} FaZe Clan3  
{#Spojené státy americké} Cloud90      
 

Prizemoney

Nejlepší týmy světa bojují jen o ten nejlepší prizepool, jaký si dokážeme představit. Stejně jako v létě, tak i tentokrát bude osmička týmů bojovat o prizepool v hodnotě 250 000 dolarů!

  • 1. místo - 125,000$
  • 2. místo - 50,000$
  • 3. místo - 25,000$

Štítky: ESL One, new york