Přejít k hlavnímu obsahu

ESL přichází s mezinárodním turnajem v Praze

5. 5. 2018 | 20:35 Counter-Strike 2
V posledních dnech se na povrch vynořila informace o tom, že se Praha na konci září dočká svého prvního turnaje skutečně světového formátu. Kdy se turnaj bude konat a jak bude vypadat?Pražský turnaj se uskuteční v rámci ambicióního festivalu PragueCon. Kromě programu pro fanoušky fantasy, komiksů a sci-fi, oznámili organizátoři také turnaj ve hře CS:GO, který by měl dosáhnout rozměrů světových turnajů. Celý turnaj přitom zastřeší ESL, podle které uvidíme v Praze nejlepší světové týmy.
Výchozí obrázek

V posledních dnech se na povrch vynořila informace o tom, že se Praha na konci září dočká svého prvního turnaje skutečně světového formátu. Kdy se turnaj bude konat a jak bude vypadat?

Pražský turnaj se uskuteční v rámci ambicióního festivalu PragueCon. Kromě programu pro fanoušky fantasy, komiksů a sci-fi, oznámili organizátoři také turnaj ve hře CS:GO, který by měl dosáhnout rozměrů světových turnajů. Celý turnaj přitom zastřeší ESL, podle které uvidíme v Praze nejlepší světové týmy.

Praha poprvé uvidí Couter-Strike ve velké aréně. (foto: HLTV.org)

Organizátoři zatím kolem turnaje spíše mlčí, přeci jen jsme se ale dozvěděli ty nejdůležitější informace - prize pool, datum a místo konání. Turnaj se uskuteční poslední zářijový víkend, tedy 28. - 30. září v holešovské Tipsport Aréně, kde se týmy utkají o prize pool 150 000 $. Vstup do Tipsport Arény přitom bude podobně jako na IEM Katowice zdarma. Formát, počet týmů, ani zda turnaj bude součástí některé ze sérií pořádaných ESL (ESL One, IEM), zatím neznáme. Víme ale, že kvůli termínové kolizi s ESL One New York bude pražský turnaj hrát spíše druhé housle, a neuvidíme tak například FaZe Clan, Cloud9 a další týmy, které se zúčastní právě turnaje v New Yorku.

Podle našich informací by měl turnaj začínat čtyřmi regionálními kvalifikacemi - 2 pro Evropu, po jedné pak budou mít Severní Amerika a Asie. Z každé z kvalifikací vzejdou 4 týmy, celkem tedy 16 týmů, které se utkají o dvě místa v hlavním turnaji. K těmto dvou kvalifikovaným týmům se poté v hlavním turnaji připojí dalších 6 pozvaných. Před publikem by se poté měla v Tipsport Aréně představit čtveřice nejlepších. Tento formát ale ještě není oficiálně potvrzen a je tedy dost možné, že se jeho konečná podoba ještě změní.

Jak přesně bude nakonec turnaj vypadat a jaké týmy se jej zúčastní se nejspíš dozvíme již brzy. Doufejme ale, že se našemu zastoupení ESL podaří splnit slib a my se tak opravdu budeme moct těšit na turnaj světového formátu v České republlice.

Štítky: ESL
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.