Přejít k hlavnímu obsahu

eSuba se vyjádřila ke spekulacím okolo LoL týmu

24. 5. 2018 | 16:00 League of Legends
Není to tak dávno, co eSuba prošla velkou organizační změnou a ze své League of Legends sekce udělala profesionální tým. Nyní to však vypadá, že je tento projekt ohrožen, jelikož dvě opory týmu jsou na odchodu do francouzské organizace Millenium. 
Výchozí obrázek

Není to tak dávno, co eSuba prošla velkou organizační změnou a ze své League of Legends sekce udělala profesionální tým. Nyní to však vypadá, že je tento projekt ohrožen, jelikož dvě opory týmu jsou na odchodu do francouzské organizace Millenium. 

UPDATE: eSuba vyjasnila situaci okolo Denyka a Humanoida. Na týmovém webu vydala domácí jednička článek, který vysvětluje dění okolo odchodu dvou opor do týmu Millenium. Údajně se s francouzskou organizací domluvili na tom, že Denyk a Humanoid budou v Millenium hostovat do 5. června 2018. Důvodem je, že česká organizace aktuálně tyto hráče nepotřebuje, jelikož se eSuba neúčastní žádných turnajů. Celé vyjádrření si můžete přečíst na stránkách eSuby.

Rychlý konec profesionální LoL eSuby?

eSubě se nedávno podařilo vyhrát V4 Future Sports Festival, což byl jeden z vůbec největších úspěchů domácího týmu v historii esportu samotného. O to více ale mohla mrzet hráče eSuby blamáž, kterou předvedli na tolik očekávaném European Masters. Proti sobě měli sice velmi silné soupeře, ale nakonec se nedostali ani do hlavní fáze turnaje. Přitom Illuminar Gaming, který na V4 podlehl právě eSubě ve finále 1:3, se probojoval až do grandfinále tohoto turnaje, kde byl poražen hvězdnou sestavou týmu Origen. 

Nyní to vypadá na odchod dvou hvězd tuzemského týmu. Humanoid svými výkony na European Masters na rozdíl od zbytku týmu zapůsobil na veřejnost velmi dobře a vypadal jako jasný tahoun svého týmu. Spolu s Denykem nyní míří do týmu Millenium, jehož barvy obléká také slovenský marksman Matúš "Neon" Jakubčík. Francouzská organizace Millenium po konci jarního splitu rozvázala spolupráci se supportem je suis kaas a midlaner Scarlet se odsunul na lavičku. Spolu s týmem čeští hráči, kteří jsou aktuálně ve stádiu try-outů, už dokázali úspěšně absolvovat kvalifikaci na francouzský DreamHack, který se odehraje ve dnech 19.-21. května. 

Aktuální sestava Millenium

{#Německo} Max "Satorius" Günther 
{#Nizozemsko} Thomas "Kirei" Yuen  
{#Česká Republika} Marek "Humanoid" Brázda, {#Rakousko} Marcel "Scarlet" Wiederhofer 
{#Slovenská Republika} Matúš "Neon" Jakubčík 
{#Česká Republika} Petr "Denyk" Haramach  

{#Polsko} Adrian "Hatchý" Widera 

Štítky: Denyk, eSuba, Humanoid, Neon