Přejít k hlavnímu obsahu

ESWC TMN: Rozhovor s Tonim

6. 7. 2007 | 12:56 ESWC TMN: Rozhovor s Tonim
Právě skončilo další kolo WB ve hře TMN a vedle mě sedí náš hráč Toni. Je to už poslední zástupce naší výpravy, který zůstává v soutěži a navíc bez problémů postupuje stále výš a výš. Jak hodnotí celé ESWC, jak své dosavadní působení se dozvíte v článku.Není tajemstvím, že jsi výraznou měrou přispěl k pořádání česko-slovenské kvalifikace. Co pro tebe ESWC znamená, proč jsi tak toužil se ho účastnit?Chtěl jsem být znovu na místě, zažít tu atmosféru a celkově si užít pár dní hraním oblibené hry s těmi nejlepšími na světě. Navíc ESWC je jediný velký a nejprestižní světový turnaj v TMN, takže by byla škoda nebýt jeho součástí.
Výchozí obrázek

Právě skončilo další kolo WB ve hře TMN a vedle mě sedí náš hráč cze Toni. Je to už poslední zástupce naší výpravy, který zůstává v soutěži a navíc bez problémů postupuje stále výš a výš. Jak hodnotí celé ESWC, jak své dosavadní působení se dozvíte v článku.

Není tajemstvím, že jsi výraznou měrou přispěl k pořádání česko-slovenské kvalifikace. Co pro tebe ESWC znamená, proč jsi tak toužil se ho účastnit?

Chtěl jsem být znovu na místě, zažít tu atmosféru a celkově si užít pár dní hraním oblibené hry s těmi nejlepšími na světě. Navíc ESWC je jediný velký a nejprestižní světový turnaj v TMN, takže by byla škoda nebýt jeho součástí.

Zľava: Toni, MessiaH, Krysa

Na české scéně jasně figuruješ jako favorit všech soutěží. Kvalifikace ve Vídni jsi podle předpokladů zvládl, DaVes ale zajel velmi slušně. Koho bys mohl jmenovat jako svého největšího soupeře a jak by např. on obstál na světové scéně?

Určitě již zmiňovaný DaVes, také Sandro dokáže zajet velice kvalitní závody. Jezdili jsme spolu např. Nations Cup proti nejlepším světovým hráčům. Výkonost byla na dobré úrovni, do světové špičky přeci jen nějaký krůček chybí. Samozřejmě máme i jiné talentované hráče a čas prověří jejich kvality i na větších závodech, např. blížící se Nations Cup 3 atd.

Jak můžeš popsat svoji přípravu na ESWC?

Původně jsem chtěl trénovat samozřejmě co nejvíce, pokud možno celý měsíc, kdy jsem měl zajištěn postup. To ale bohužel nebylo z různých důvodů možné, takže intenzivnější příprava začala až 2-3 týdny před ESWC. Snažil jsem se trénovat alespoň 3-4 hodiny denně.

Jak probíhá taková příprava?

Základem je dobře se naučit mapy a zvládnout nejlepší stopu. Dostat se s časem na úroveň nejlepšího světového času. Postupně pak začít jezdit s borci online a zlepšovat stabilitu. Je také možnost hrát proti replayům a simulovat podmínky podobné těm na ESWC.

Na úvod turnaje proběhl rozjezd systémem time attack, jehož časy určily pořadí a nasazení do pavouku. Jak se ti jelo a jak jsi dopadl?

Nebyl jsem úplně spokojen s nastavením počítače a jeden jsem dokonce musel i vyměnit. Nakonec jsem však zajel relativně dobrý čas, který mi zajistil umístění na 8 pozici a poměrně výhodnou skupinu na úvod.

V FDE pavouku se již jede vyřazovacím způsobem systémem rounds. Tvými prvními soupeři byli hráči belgie SIS, cro millan a in spdemon, který však nedorazil. Jak můžeš popsat tento závod?

Vážnějším soupeřem byl pouze Belgičan SIS, který mě ale nakonec nedělal větší potíže. Problémy s PC už žádné nebyly, jelo se mi dobře.

To bylo pro první den všechno, čekalo tě volné odpoledne a "příprava" na den další, kde jsi se utkal s hráči fr Lign, svyc anOr, es WaKi. Jak probíhal tento závod?

Věděl jsem, že Lign je jasným favoritem a byl jsem od začátku smířený s druhým postupovým místem. Snažil jsem se jezdit spíše na jistotu a nenechat překvapit další hráče. To se mi také podařilo a těším se na další závod, který absolvuji v sobotu.

U toho my určitě budeme a držíme palce. Co říkáš na organizaci turnaje a herní podmínky?

Starosti mi dělají PC, která jsou nevyspytatelná. Jednou mi jde vše bez problémů, na jiném PC zase ne. Doufám ale, že mi tyto problémy v dalších závodech vyhnou. K organizaci nemám žádné připomínky, trápí mě snad jen málo času před závodem na přípravu PC a rozježdění.

Začínáme se blížit k samotnému finále a ty stále postupuješ. Jak vidíš své šance, co bys mohl říct ke svému dalšímu závodu?

Už se jedná o velice těžké závody proti absolutní špičce a bude rozhodovat aktuální forma a štěstí. Mými dalšími soupeři budou pravděpodobně hráči fr Lign, de Gallo a br Dido. Porazit půjde snad jen Gallo, který také neměl moc času na trénování, možná Dido nemusí mít stabilitu. Vyhrát ale může kdokoliv.

Překvapili tě dosavadní výsledky v turnaji? Koho tu shledáváš v nejlepší formě a tipuješ ho na celkového vítěze?

Překvapivě pěkně zajel Dido, který vždy neoplývá stabilitou svých výkonů. fr Selrahc a fr Carl jsou opravdu dobří, ostatně tak, jak se čekalo. Ve finále může do pořadí promluvit ale i nl Xeno.

Teď se samozřejmě soustředíš na hru, máš ale nějaké plány po turnaji. Co bys chtěl v Paříži podniknout?

Určitě se těším na závěrečnou party, kterou si nenechám ujít. Také se podívám po několika památkách. Pokud nebude velká fronta, těším se na Eiffelovku.

Dobře. Prozatím ti děkuji za rozhovor a pevně doufám, že při tom dalším budeme zase o vítězství dál.

Díky, bude to těžké, ale budu se snažit udělat maximum.

Dosavadní výsledky:

2.kolo WB

1. fr Lign 93
2. cze Toni 72
3. es WaKi 46
4. svyc anOr 42

1.kolo WB

1. cze Toni 98
2. belgie SIS 72
3. cro millan 38
4. in spdemon DNF