Přejít k hlavnímu obsahu

EU Minor zná své kompletní obsazení

24. 10. 2016 | 19:00 Counter-Strike 2
Lednový ELEAGUE Major se nezadržitelně blíží s ním také Minor turnaje. A právě evropský Minor turnaj, který se odehraje první víkend v listopadu, už zná svoje kompletní obsazení.Minulý týden se odehrály kvalifikace pro evropský minor turnaj. Přes 200 týmů se pokusilo probojovat na PGL Minor v Bukurešti, který je vstupní branou na lednový ELEAGUE Major v Atlantě. Začněme ale od začátku.
Výchozí obrázek

Lednový ELEAGUE Major se nezadržitelně blíží s ním také Minor turnaje. A právě evropský Minor turnaj, který se odehraje první víkend v listopadu, už zná svoje kompletní obsazení.

Minulý týden se odehrály kvalifikace pro evropský minor turnaj. Přes 200 týmů se pokusilo probojovat na PGL Minor v Bukurešti, který je vstupní branou na lednový ELEAGUE Major v Atlantě. Začněme ale od začátku.

Jako první PGL oznámilo, že polovina z osmi účastníků bude pozvaných - pozvánky obdržely týmy Fnatic, Heroic, HellRaisers a Space Soldiers. To se ale nelíbilo ostatním týmům, které se na Minor musely kvalifikovat. Tyto týmy se zjednotily a poslali otevřený dopis Valve a PGL, ve které se dožadovaly toho, aby pozvánky na Minor byly změněny na pozvánky do uzavřené kvalifikace (více o tomto protestu zde). To ale týmům nebylo nic platné, protože PGL se rozhodlo nic neměnit a tyto pozvánky tedy platí. Jedinou výjimkou je tým Fnatic, který díky návratu KRiMZe do týmu získal zpět svůj slot na Majoru a na EU Minoru ho nahradí právě GODSENT.

GODSENT budou muset po odchodu KRiMZe opět od nuly (foto: HLTV)

V první kvalifikaci byly nejúspěšnější severské týmy Epsilon a ENCE. Právě švédští Epsilon patří ke stálicím na Minorech, když právě díky prvnímu minoru tento tým vznikl. V poslední fázi kvalifikace úspěšně přešli přes balkánský tým iNation a následně porazili také dánské Tricket. Finští ENCE měli cestu na Minor o trochu snadnější, když se ve čtvrtfinále utkali s LDLC, kteří se ale potýkali s problémy s internetem, kvůli čemuž bylo v podstatě nemožné vyhrát. V semifinále je čekali bulharští Bpro, kteří Finům nedělali problém a ENCE se tak konečně dočkali větší příležitosti.

V druhé kvalifikaci si spravili chuť hráči týmu LDLC, kteří překvapivě porazili v rozhodujícím rozjetý tým Kinguin, který skončil 4. na EU & CIS WESG. Tým v čele s bývalým hráčem Titan Ex6TenZem dokázal porazit Poláky v těsném zápase 2:1 a dokázal tak vybojovat místo na Minoru. Poslední postupové místo získal německý tým Alternate aTTaX, který dokázal projít přes finské iGame.com a balkánské iNation.

Evropský Minor se odehraje 4. - 6. listopadu v rumunské Bukurešti ve studiích PGL. Dva nejlepší týmy postoupí na hlavní ELEAGUE Major kvalifikaci, která se uskuteční v prosinci.

Účastníci PGL EU Minoru
{#Švédsko} GODSENT{#Dánsko} Heroic
{#Evropská unie} HellRaisers{#Turecko} Space Soldiers
{#Švédsko} Epsilon {#Finsko} ENCE
{#Evropská unie} LDLC{#Německo} Alternate aTTaX
Štítky: Minor
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.