Přejít k hlavnímu obsahu

Evropské týmy protestují proti Minor pozvánkám

13. 10. 2016 | 21:44 Counter-Strike 2
Evropské týmy protestují proti pozvánkám na evropský minor, se kterými nesouhlasí. Kromě toho také nesouhlasí s rozdělením minoru na EU a CIS regiony.Major sezóna teprve začala a Valve spolu s PGL mají první problémy. PGL na začátku týdne oznámila pozvánky na EU Minor pro týmy Fnatic, Heroic, HellRaisers a Space Soldiers. S tím ale nesouhlasí ostatní evropské týmy, které se rozhodly odeslat otevřený dopis Valve a PGL, ve kterém nesouhlasí s těmito pozvánkami.
Výchozí obrázek

Evropské týmy protestují proti pozvánkám na evropský minor, se kterými nesouhlasí. Kromě toho také nesouhlasí s rozdělením minoru na EU a CIS regiony.

Major sezóna teprve začala a Valve spolu s PGL mají první problémy. PGL na začátku týdne oznámila pozvánky na EU Minor pro týmy Fnatic, Heroic, HellRaisers a Space Soldiers. S tím ale nesouhlasí ostatní evropské týmy, které se rozhodly odeslat otevřený dopis Valve a PGL, ve kterém nesouhlasí s těmito pozvánkami.

HellRaisers se úspěšně dostali přes poslední dva minory na major kvalifikaci (foto: HLTV)

V dopise týmy, mezi které patří například Epsilon, Kinguin nebo PENTA, zastávají názor, že šance kvalifikovat se na Minor by měli mít všichni stejné, případně rozdávat pozvánky například podle HLTV rankingu. Týmy proto trvají na tom, aby během 48 hodin PGL zrušili pozvánky na minor a místo toho by měli pozvané týmy obdržet pozvánku pouze do uzavřené kvalifikace. 

Kromě tohoto týmy v dopise nakously problematiku rozdělení minorů na regiony. Týmy zastávají myšlenku, že rozdělení na regiony by mělo být pouze kvůli zamezení vysokého pingu. Jelikož CIS týmy pravidelně hrají evropské online turnaje a většina států CIS patří geograficky do Evropy, týmy navrhují sloučení těchto dvou regionů do jednoho od příštího minoru. Žádají také, aby se minor oznamoval alespoň měsíc dopředu.

Jedna ze základních hodnot CS:GO Majorů vždy bylo to, že všechny týmy mají mít stejnou šanci se kvalifikovat. Nikdy v historii CS:GO Minorů neobdržel pozvánku žádný tým. Každý z Vyzyvatelů musel ujít dlouhou cestu, která začala online kvalifikací, pokračovala přes minor a major kvalifikaci až na samotný major. Pozvání 4 z 8 týmů přímo na minor a nucení ostatní týmů, aby se o zbylá místa utkaly mezi sebou, nezní příliš fér.

Jako první věc, v příštích 48 hodinách očekáváme, že Valve a PGL změní "přímé pozvánky" na "pozvánky do uzavřené kvalifikace" pro pozvané týmy - Fnatic, Heroic, HellRaisers a Space Soldiers. Dvě online kvalifikace by měly umožňovat, aby z každé prošly na minor čtyři týmy místo dvou. Doufáme také, že příští minor bude oznámen alespoň měsíc dopředu a sjednocení kvalifikace pro EU a CIS týmy by mělo být alespoň součástí diskuze před příštím majorem.

Celý dopis si můžete přečíst zde.

Je důležité také zmínit, že v dopise týmy argumentují tím, že nikdy v historii Minor turnajů tady nebyly přímé pozvánky. To je pravda pouze částečně - pozvánky se nerozdávaly pouze pro evropský minor. Ve všech ostatních regionech se pozvánky rozdávaly jak při minoru před MLG, tak i před ESL One Cologne. 

Pod dopis se podepsaly tyto týmy

{#Švédsko} Epsilon{#Polsko} Kinguin{#Dánsko} Tricked{#Německo} Alternate aTTaX{#Finsko} ENCE{#Německo} PENTA
{#Bulharsko} Bpro{#Švédsko} Crowns{#Slovinsko} Guerilla Method{#Dánsko} Rogue{#Finsko} i-Game.com
{#Polsko} Virtus.pro*

* Virtus.pro sice mají jistou pozici na majoru, i tak ale projevili stížnosti podporu.

Jaký je váš názor na tuto kauzu? Myslíte si, že pozvánky na minor v pořádku, nebo by se na minor pozvánky rozdávat neměly i přes to, že týmy mají lepší výsledky než zbytek nebo se nemůžou zúčastnit kvalifikace kvůli LAN? 

Zdroj: HLTV
Štítky: Minor
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.