Přejít k hlavnímu obsahu

EW Series: Rozhovor StanaCifky a Jarly

26. 4. 2018 | 15:28 Hearthstone
Máme za sebou první kvalifikaci Electroworld Series, a troufáme si říct, že se to opravdu povedlo! Vyhrál ji samotný mistr světa Jarla, který svoji dominanci na české scéně potvrzuje i největším počtem HCT bodů od začátku letošního roku. StanCifka udělal s Járou po turnaji menší rozhovor a podíval se na balíky, které s sebou do turnaje nabral:Jaký jsi měl lineup a jak moc si s ním byl spokojený?
Výchozí obrázek

Máme za sebou první kvalifikaci Electroworld Series, a troufáme si říct, že se to opravdu povedlo! Vyhrál ji samotný mistr světa Jarla, který svoji dominanci na české scéně potvrzuje i největším počtem HCT bodů od začátku letošního roku. StanCifka udělal s Járou po turnaji menší rozhovor a podíval se na balíky, které s sebou do turnaje nabral:

Jaký jsi měl lineup a jak moc si s ním byl spokojený?

Pro tento turnaj jsem se rozhodl vzít asi momentálně nejsilnější balíky v metě a to Cube Taunt Druida, Quest Rogunu a Cube Warlocka i přesto, že raději hraju kontrolního Warlocka.

Kdyby si z něj měl vybrat nejsilnější deck, který by to byl? Změnil bys v něm nějaké karty?

Všechny tři balíky performovaly tak nějak stejně dobře. Pokud si dobře pamatuji, tak akorát rogunka občas měla problém s aggro balíky, takže by se dal zvážit možná jeden Fan of Knives, jinak jsem byl s balíky opravdu spokojen.

Rogue:

AAEBAaIHBIbCAs/hAtvjAsPqAg20AcQBnALtAp8DiAXUBYYJl8EC/MEC68ICxscC9uwCAA==

Druid:
AAEBAbSKAwaQB4fOAsLOAq/TAvHqAsXzAgxAX+kB5AjKwwLJxwKU0gKY0gKe0gKL4QKE5gKN8AIA

Warlock:
AAEBAf0GBqICxAiX0wLb6QK38QKc+AIMkwT3BLYH4QebwgLnywLy0AL40AKI0gKL4QL85QLo5wIA

Opravdu do tuhého šlo v semifinále, kde se hraje o přímý postup do Grand finále. Jak tenhle zápas probíhal?

V semifinále jsem se ani tolik nezapotil, můj soupeř hrál baku warriora do kterého jsem si hodně věřil se všemi svými balíky, navíc se mi podařilo rychle porazit Baku Paladina, jak s Druidem tak i s Warlockem a pak už zbýval "freewin" s Rogunou do Baku Warriora. Naopak o 2 kola dříve jsem hrál opravdu těsný zápas, za stavu 2-2 jsem měl Hadronoxe a 2x Naturalizu v posledních čtyřech kartách, takže jsem musel zahrát Infestaci a jít do fatigue, ale nakonec soupeř byl nucen zahrát Scream a stačilo to na výhru 3-2.

Tenhle turnaj se hrál ve formátu BO5 bez banu, jak se ti tenhle formát líbí? Preferoval bys ho s banem? Jaké v tom vidíš hlavní výhody a nevýhody?

Já preferuji radši formáty s banem, dává vám to možnost banovat balík, do kterého je váš lineup slabý a můžete být trošku víc kreativnější při stavění lineupu. Naopak Bo5 bez banu hráče tak nějak nutí hrát nejlepší decky v metě.

První místo v Grand finále obdrží parádní herní notebook Lenovo, a již teď je velmi pravděpodobné, že budeš jedním z velkých favoritů na výhru. Hodil by se ti upgrade herního gearu, nebo jsi momentálně spokojený? A hraješ Hearthstone jenom na počítači, nebo občas využíváš i tablet?

Já osobně hraji HS zásadně na počítači, radši na stolním počítači než na notebooku. Hraní na tabletu nebo mobilu nemám moc v oblibě. Každopádně nadupaný herní notebook by se určitě neztratil a hodil by se na zahraniční turnaje, momentálně mám takový průměrný notebook.

Děkujeme za přečtení, a budeme se na vás těšit u druhé kvalifikace, která nás čeká poslední sobotu v květnu, tedy 26. 5. 2018!

 

 

Štítky: Jarla, Stancifka