Přejít k hlavnímu obsahu

faB.css - bylo nás 5 x 2

30. 10. 2007 | 16:29 Counter Strike: Source
Ještě před týdnem kluci z css sekce klanu Faberi bellatores předváděli na invexcupu velmi pěkné výkony, ale nakonec skončili ve finále na druhém místě, kde podlehli eSubě, která jen potvrdila, že si titul nejlepšího css klanu u nás si zaslouží. Bylo to asi naposled, kdy jsme je mohli vidět všechny pohromadě. V těchto dnech se totiž rozhodli radikálně zakročit do své sestavy a velmi ji promíchat.
Výchozí obrázek

Ještě před týdnem kluci z css sekce klanu cze Faberi bellatores předváděli na invexcupu velmi pěkné výkony, ale nakonec skončili ve finále na druhém místě, kde podlehli eSubě, která jen potvrdila, že si titul nejlepšího css klanu u nás si zaslouží. Bylo to asi naposled, kdy jsme je mohli vidět všechny pohromadě. V těchto dnech se totiž rozhodli radikálně zakročit do své sestavy a velmi ji promíchat.

faB.logo



1.10.2007 Vedení českého multiklanu fab oznamuje, že přijímá pod svá křídla novou sekci, která překvapivě vyhrála UGT LAN, kde si suverénně dokázala poradit s favority, mezi které NR či nEph bezpochyby patří. Squad s dosti atypickým jménem Siao lu i šou našel nový domov, a dal tak vznik nové sekci s názvem faB.css UG
Uplynul skoro měsíc a kluci jen potvrdili to, co na české scéně začíná již být tradicí. Je jen velmi málo klanů, které by dokázaly vydržet bez toho, aniž by museli zakročit do své lineup. Fab UG se mezi tyto klany řadí taktéž. Dokonce svou sestavu nemění, ale rovnou hlásí rozpad.

Než si ještě povíme o UG sekci, pojďme se podívat na fab.css sekci. Ti se k mafii fab přidali 26.08.2007, tedy o měsíc a pár dní dřív, než ug sekce. Drželi spolu po celou dobu, až dva týdny před invexem přišla změna v podobě příchodu hopse, který nahradil Echelona. Kluci na invexu ale nepředvedli tak dobrý výkon, jako jejich kolegové z ug sekce. Celkově se umístili na 7-8.místě. Na otázku, kde byl problém mi Ivan "Unzo" Imbr odpověděl slovy: "Je to smůla, měli jsme na to 4.místo, ale všechno změnil zápas proti fakahedě, který jsme pokazili." Aby ale kluci řešili to, co pokazili, už je poměrně pozdě. Navíc už nejsou ani tým. Kde můžeme hledat příčiny rozpadu? "Důvod byl teď asi takový, že po vexu už chtěl habas definitivně skončit s css, ale nakonec ho ukecali do sourcového klanu čistě z Pardubic” pokračuje.
Navíc habas není jediný, kdo do neznámého, čistě parbudického css klanu přestupuje. Nadále mu společnost na vt bude dělat i hops. Nyní se naskytuje řada pro mnoho otázek, na jednu z nich, jestli texmex,unzo a fary zůstanou nadále u hraní css a pokusí se složit vlastní squad, přitakává slovy: "Chuť k hraní css máme stále, je však otázka, jestli se nám podaří sehnat dva lidi, kteří k nám zapadnou nejen po herní stránce, ale i po té lidské." Dále dodává, že to bude asi tato trojce, která bude po vzájemné dohodě hledat své zbylé dva spoluhráče, než aby jiná dvojce hledala je. Těžko říct, kdo budou ti dva osudoví muži, unzo by si nejradši přál nijnu a sneixe, kteří to podle jeho slov umí pořádně zapařit. „Ale ti mají bohužel ke svým klanům závazky. Jak morální tak materiální :)" dodává nakonec.

Do tohoto rozhovoru se také zapojil Jakub fRost Staněk, který si je jistý tím, že kluci budou spoluhráče hledat podle pivního skillu, nikoli herního. Tímto se dostáváme ale k důvodům, proč se rozpadla UG sekce. Na tuto otázku Jakub dRaGen Kohout reaguje slovy: "Po odchodu WarrioraT jsme se rozhodli, že asi nemá smysl pokračovat dál, protože náhradu za něj neseženeme." K tomu Jakub Staněk přídává: „Hlavním důvodem byl asi nedostatek času některých hráčů, ostatní problémy byly spíše prkotiny, které se ke konci zbytečně vyhrotily." Obrázek o rozpadu si dokážeme udělat každý svůj.

Nyní je otázka, kdo kam zaměří? Nabízí se přímo ideální řešenío, aby se rozpadlé oba týmy fab daly dohromady, ale podle hráčů z obou týmů je tato šance menší, ale nevylučují, že to není reálné.
Je jisté, že Jakub Staněk nahradí ještě donedávná bývalého hráče nEophyte, fakiho, který asi zamíří ke klanu sod. Dále dodává: "WT_ nyní hájí barvy eSuby. Anx pravděpodobně bude hrát s k1, kde hlavní důvodem bude asi dojíždění na mzh a společné kalby a dragen se chystá vrátit ke své jedna-švestce A duke? Ten si dá asi od hraní na chvíli pauzu, ale kdo ví (:"
Ohledně toho, jestli se dragen vrátí k cs 1.6 říká on sám, že je to vše 50/50. "Jedno jednání s klanem již mám, ale vše ještě není jisté." Podotýká.

Jak se celá situace nakonec vyvine je ve hvězdách, ale každý už si svůj názor určitě udělal. Každopádně je jisté, že vedení fab už dvě css sekce neveme. Slova manažera Karla Skalníka „Nejspíše faB nebude mít žádný CS:S squad." mluví za vše.

Pojďme si to tedy shrnout. Jak vypadaly poslední známe CS:S sekce faB?

ex-faB.css UG


cze Jakub ''dRaGen'' Kohout (sám neví, možná návrat k 1.6)
cze Tomáš ''WT'' Herout (eSuba)
cze Jakub ''fRost'' Staněk (nEophyte)
svk Dávid ''anonymousX'' Korman (pravděbodobně CORECELL.css)
cze Dalibor ''duke-'' Sláma (pauza)

ex-faB.css

cze Pavel ''Texmex'' Hois
cze Martin ''fary'' Drápal
cze Ivan ''unzo'' Hoe (tato trojice zůstane asi hrát spolu, jen musí najít zbylé dva články)
cze Pavel ''Habas'' Habětínek
cze Štěpán ''hops'' Jirout (oba pce team)

Toto je stručný příběh faB.css sekcí aneb bylo nás 5 x 2. Chtěl bych podotknout, že informace o tom, kdo kam přestoupí nejsou 100%, ale podle mých detektivních schopností to vypadá, že moc se toho nezmění. Chtěl bych všem klukům popřát hodně štěstí do budoucna. Uvidíme, jestli mé předpoklady jsou správné.