Přejít k hlavnímu obsahu

FACEIT League s 50 000 $ a LAN finále

2. 8. 2014 | 04:43 Counter-Strike 2
FACEIT oznámilo další edici jeho CS:GO ligy, ve které se tentokrát bude bojovat o rovných 50 000 $ a navíc se můžeme těšit i na LAN finále.Před necelými dvěma měsíci jsme byli svědky FACEIT Spring League 2014, kterou vyhráli Poláci z Virtus.pro, když si v grandfinále poradili s dignitas a odnesli si tučnou odměnu v podobě 10 000 $.
Výchozí obrázek

FACEIT banner

FACEIT oznámilo další edici jeho CS:GO ligy, ve které se tentokrát bude bojovat o rovných 50 000 $ a navíc se můžeme těšit i na LAN finále.

Před necelými dvěma měsíci jsme byli svědky FACEIT Spring League 2014, kterou vyhráli Poláci z Virtus.pro, když si v grandfinále poradili s dignitas a odnesli si tučnou odměnu v podobě 10 000 $.

FACEIT se však rozhodlo zvednout laťku a nejenže navýšilo prize money na příjemných 50 000 $, ale navíc oznámilo, že se finále bude konat na LAN akci. Místo ani datum LAN finále zatím nebylo upřesněno, ale každopádně se máme na co těšit.

Druhé edice FACEIT ligy se budou moci zúčastnit i týmy ze Severní Ameriky, což nepochybně zvýší atraktivitu celého turnaje. 

Evropská liga nabídne souboje osmi týmů, šest z nich bude pozváno organizátory a zbývající dva se budou muset protlouci kvalifikacemi. Nejlepší čtyři týmy z evropské části ligy budou pokračovat na LAN finále.

Severoamerické části se zúčastní šest týmů, čtyři pozvané a dva postupivší z kvalifikací. Na LAN finále se dostanou jen dva nejlepší.

Kvalifikace na evropskou i severoamerickou ligu se budou konat v srpnu. Pro evropské týmy budou otevřeny čtyři kvalifikační turnaje, pro severoamerické jen dva. Dva nejlepší týmy z každé kvalifikace se dostanou do kvalifikačního finále. K těmto týmům se přidají další čtyři přímo pozvané, což dohromady činí dvanáct evropských týmů a osm severoamerických. Dva nejlepší z každého kvalifikačního finále budou mít možnost dostat se do hlavní ligy.

Osobně doufám, že se kvalifikací zúčastní i české a slovenské týmy a věřím, že se o postup do hlavní fáze turnaje náležitě poperou.

Níže můžete vidět rozpis evropských kvalifikací:

  • Kvalifikace #1 – 9. srpna, 14:00 – přihlášky zde
  • Kvalifikace #2 – 10. srpna, 14:00 – přihlášky zde
  • Kvalifikace #3 – 23. srpna, 14:00 – přihlášky zde
  • Kvalifikace #4 – 24. srpna, 14:00 – přihlášky zde

 

Zdroj: hltv.org
Štítky: FACEIT