Přejít k hlavnímu obsahu

FACEIT oznamuje ECS o $3.5 milionů!

6. 4. 2016 | 23:00 Counter-Strike 2
FACEIT a Twitch spojují síly, aby uspořádali novou ligu nazvanou Esport Championship Series, ve které se bude hrát o 3,5 milionů dolarů.Esport Championship Series začne již v sobotu 9. dubna. Celkem bude v lize bojovat 20 týmů rozdělených do evropské a americké divize. V každé divizi uvidíme 8 pozvaných, zatím neoznámených týmů, a 2 týmy, které postoupí z kvalifikace, ta začíná již dnes. 
Výchozí obrázek

FACEIT a Twitch spojují síly, aby uspořádali novou ligu nazvanou Esport Championship Series, ve které se bude hrát o 3,5 milionů dolarů.

Esport Championship Series začne již v sobotu 9. dubna. Celkem bude v lize bojovat 20 týmů rozdělených do evropské a americké divize. V každé divizi uvidíme 8 pozvaných, zatím neoznámených týmů, a 2 týmy, které postoupí z kvalifikace, ta začíná již dnes. 

ECS

Nejlepší týmy z obou divizí se probojují na offline finále, o kterém zatím nejsou oznámeny bližší informace. Celkem se bude hrát o $3.5 milionů - tato částka ovšem zahrnuje i podporu týmů a bude rozdělena mezi dva ročníky.

"Hráči a týmy jsou srdce esport komunity a zaslouží si příležitost sklízet odměny za jejich tvrdou práci a snahu o růst esportu ve fenomén. Komunita je pro nás na prvním místě a proto jsme hrdní na to, že podporujeme první esport ligu, kde jsou týmy v pozici spolumajitelů,"

říká spoluzakladatel FACEIT Michele Attisani.

Naposledy FACEIT organizoval třetí sezónu FACEIT League, která skončila před 6 měsíci a vyvrcholila na DreamHack Winter, kde se hrálo o $250.000. Tento turnaj vyhráli fnatic, kteří porazili ve finále Luminosity 2-1. Kromě toho také FACEIT spoluorganizoval prolog k Turner’s ELEAGUE s názvem ELEAGUE Road to Vegas, který vyhrál kanadsko-americký tým OpTic.

Zajímavostí je také to, že ECS nabízí spoluvlastnictví účastnícím se týmům, podobně, jako je to například v hokejové lize mistrů. Týmy se díky tomu mohou podílet na vývoji ligy, stejně tak budou mít podíly ze zisků.

Kvalifikace začínají už dnes a poběží do pátku. V obou regionech je formát stejný - 4 týmy se utkají ve skupině každý s každým v BO2 zápasech. První dva ze skupin se potom utkají v BO5 zápase proti dosazeným týmům, ze kterých vzejdou účastníci ligy. Kvalifikace se účastní i HellRaisers, kteří dokázali vyhrát první zápas proti AGG. A jací jsou další účastníci?

Skupinová část
EvropaAmerika
{#Polsko} AGG{#Spojené státy americké} Winterfox
{#Slovenská Republika} HellRaisers{#Spojené státy americké} Echo Fox
{#Dánsko} SK{#Spojené státy americké} Obey.Aliance
{#Ruská federace} Gambit{#Kanada} KKona
Semifinále (pozvané týmy)
EvropaAmerika
{#Německo} mousesports{#Spojené státy americké} Selfless
{#Francie} G2{#Spojené státy americké} Splyce

 

Štítky: FACEIT
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.