Přejít k hlavnímu obsahu

Favorité NA LCS Spring 2018

20. 12. 2017 | 08:42 League of Legends
Rok 2017 se pomalu blíží ke konci, což znamená, že začátek LCS se pomalu ale jistě blíží. Základní část těchto lig začíná 19. ledna. Soupisky týmů už jsou v podstatě jasné, takže můžeme pomalu rozdělit seznam na jakési tiery. Kdo bude hlavním favoritem na vítězství v jarní části NA LCS?
Výchozí obrázek

Rok 2017 se pomalu blíží ke konci, což znamená, že začátek LCS se pomalu ale jistě blíží. Základní část těchto lig začíná 19. ledna. Soupisky týmů už jsou v podstatě jasné, takže můžeme pomalu rozdělit seznam na jakési tiery. Kdo bude hlavním favoritem na vítězství v jarní části NA LCS?

V off-season některé týmy přibyly a všechny zůstávající se výrazně změnily. Největšími favority severoamerické ligy budou jistě celky Team SoloMid a Team Liquid. Team Liquid výrazně zesílil skrz rozpad letních vicemistrů Immortals, díky čemuž získali do týmu trojici Xmithie, Olleh, Pobelter. Soupisku doplnilo vedení odkupem toplanera Impacta z Cloud9 a ziskem Doublelifta loučícího se s TSM.

TSM také zaznamenali několik změn. Krom Doublelifta se z týmu poroučeli i Biofrost se Svenskerenem a Parth zaměnil roli kouče za roli asistenta a analytika. Do týmu přišel nový korejský trenér SSONG, který si přivedl krom trojice nových hráčů i dalšího asistenta, Lustboye. Tohoto Korejce si můžete pamatovat ze čtvrté a páté sezóny, kdy byl supportem právě TSM. V jungli TSM se v roce 2018 ukáže americký mladíček MikeYeung a na botlane uvidíme už prověřenou evropskou botlajnu Zvena a Mithyho.

Sestavy:

Team SoloMidZákladní sestavaTeam LiquidZákladní sestava
{#Spojené státy americké} Hauntzer 
{#Spojené státy americké} MikeYeung
{#Dánsko} Bjergsen 
{#Dánsko} Zven 
{#Španělsko} mithy
 {#Korejská republika} Impact 
{#Spojené státy americké} Xmithie 
{#Spojené státy americké} Pobelter 
{#Spojené státy americké} Doublelift 
{#Korejská republika} Olleh

Team SoloMid - Evropská síla a americká dravost

TSM je dlouhodobě nejoblíbenější organizací v NA LCS. Není se ale čemu divit. TSM se v historii nejvyšší LoL soutěže Severní Ameriky probojovali vždy alespoň do finále a šestkrát z deseti pokusů ho i vyhráli. Aktuálně drží šňůru tří titulů za sebou, ale vše se může změnit. V týmu totiž udělali velké změny a nové týmy mají často v začátcích problémy i se základními týmovýmy úkony. Největším otazníkem týmu je bez pochyby jungler Michael "MikeYeung" Yeung.

Americký mladík si letos v létě odbyl premiéru v NA LCS s týmem Phoenix1 a ihned upoutal pozornost i na mezinárodní scéně, když se stal nejlepším hráčem Rift Rivals. Ve zbytku sezóny se mu ale moc nedařilo a to zejména kvůli změnám v metě. Na carry junglerech, jako Lee Sin nebo Nidalee, vypadal naprosto famózně, ale s tank šampiony už to tak slavné nebylo. V off-season to vypadá, že se carry jungleři opět vrací, ale z dlouhodobého hlediska tato slabina může hrát významnou roli ve strategiích soupeřů Team SoloMid. 

Pár otazníků ale bude mířit i na supporta mithyho. Ten sice podle jeho bývalých spoluhráčů dokáže být skvělým vůdcem a shotcallerem, ale jeho individuální schopnosti nejsou nijak výjimečné. Naopak v roce 2017 mechanicky oproti špičce zaostával. V týmu má ale tři prvotřídní carry hráče. Hauntzer, Zven i Bjergsen dokáží zahrát jakoukoliv roli v týmové strategii a to by z TSM mělo udělat nejsilnější tým NA LCS. Jestli budou opravdu tak silní, to se uvidí až samotné LCS začne.

Team Liquid - Povstání z popela

Existují ještě vůbec nějací fanoušci Team Liquid? Nyní jich musí každopádně rapidně přibývat, protože základní sestava přivedla většinu fanoušků Immortals, velké množství fanoušků Doublelifta a fanoušky Impacta. Tým je zkušený a má všechny předpoklady k tomu, aby se postavil na špici NA LCS. 

Pokud týmu v posledních letech chyběl taktický lídr či shotcaller, nyní se o něj nemusí bát. Tuto roli můžou totiž plnit jak Olleh s Xmithiem tak i Doublelift nebo Impact. Korejští hráči TL jsou známí svou skvělou orientací na mapě a dokáží skvěle hrát tak, aby využili výhody jejich týmové kompozice. Xmithie s Doubleliftem do týmu přivádí velkou porci zkušeností z NA LCS a oba hráči loni byli jedni z nejlepších jedinců ve svých rolích.

Důležité bude, jak si hráči sednou a jak s nimi bude pracovat realizační tým. Podaří se trenérovi Cainovi najít tu správnou kombinaci jak hrát nejlépe jako tým? Toť opravdu složitá otázka. Velkým otazníkem je i midlaner Pobelter, který má za sebou v celku vydařený rok 2017, ale proti konkurenci midařů v NA LCS to má každý rok velmi velmi těžké. Uvidíme, jestli se dokáže alespoň držet výkonnostně na blízku hvězdám jako Bjergsen, Jensen, PowerofEvil či Febiven.

Na souboj podle nás největších favoritů se můžete těšit hned v prvním zápase jarního splitu NA LCS 2018. Zápas začne od 23:00 středoevropského času a my se máme opravdu na co těšit. Na obou týmech leží tolik pohledů, ale konečným mistrem bude jen jeden. Není ale vůbec jisté, že to bude jeden z těchto týmů. Téměř každý NA LCS tým má totiž letos potenciál na zisk ligového titulu. 

Štítky: NA LCS, TL, TSM