Přejít k hlavnímu obsahu

Fnatic.beta opouští Mozilla s Janitinem

5. 4. 2013 | 21:25 League of Legends
Pavel "Mozilla" Klaban oznámil svůj nedobrovolný odchod z Fnatic.beta na své Facebook stránce. Společně s ním se s černo-oranžovým dresem loučí i midař Jani "Janitin" Kuulan.Jsou to teprve necelé tři týdny, kdy Martin "Rekkles" Larsson po nutném odchodu z hlavní sestavy Fnatic složil nový nadějný tým pod názvem Fnatic.Beta. Jako šok přišla i jména eXtatus Pavla "Mozilla" Klabana a Martina "Kazmitch" Hamalčíka do sestavy mladého Švéda.
Výchozí obrázek

Pavel "Mozilla" Klaban oznámil svůj nedobrovolný odchod z Fnatic.beta na své Facebook stránce. Společně s ním se s černo-oranžovým dresem loučí i midař Jani "Janitin" Kuulan.

Jsou to teprve necelé tři týdny, kdy Martin "Rekkles" Larsson po nutném odchodu z hlavní sestavy Fnatic složil nový nadějný tým pod názvem Fnatic.Beta. Jako šok přišla i jména eXtatus Pavla "Mozilla" Klabana a Martina "Kazmitch" Hamalčíka do sestavy mladého Švéda.

První LAN akcí týmu bylo nedávné Copenhagen Games, kde se Fnatic.Beta umístilo na bronzové pozici po dvojnásobné prohře proti RoughNeX s jejich AoE kombinacemi, tedy neměli ani šanci zkusit štěstí proti výhercům akce, eSubě.


Fnatic Beta teď musí shánět dva nové hráče (foto: fnatic.com)

Před pár dny se tým vrátil domů a pustil se do diskusí, co se bude dít dál. Sestava očividně nebyla spokojená s výsledky jejich top a mid linek, konkrétně tedy Pavla "Mozilla" Klabana (top) a Jani "Janitin" Kuulase. 

Jako výsledek přišel vyhazov dvojice ze sestavy Fnatic.Beta, načež se Klaban na jeho Facebook stránce vyjádřil následovně:

"Takze jsem oficiálně vyhozen z Fnatic Beta s odůvodněním, že postrádám individuální skill. Tento názor mi byl sdělen Rekklesem, Sairusem i Kazmitchem. To znamená, že buďto si najdu brzo nějaký team, nějaký menší. Pokud se nic nepodaří, tak můžete tuto zpravu taky brát jako předčasné ohlášení, že končím s League of Legends. Možná ten důvod co mi byl sdělen je pravdou a já jsem vážně špatnej ve hře, potom bych se vzdal svých snů a vrátil se na univerzitu studovat. Momentálně nevím jak to bude, je to tak 50/50 mezi najít si team brzo a skončit úplně."

Jeho dnes už bývalý český spoluhráč Martin "Kazmitch" Hamalčík, reagoval na situaci následovně:

"Podle mého názoru je Mozilla skvělý hráč, určitě nejlepší Cz/sk toplane. Ale když se vezme světové měřítko, na ktere hráči Fnatic Beta aspirují, tak Mozimu něco chybí. Proti hráčům jako je Soaz, Kerp, a další špičkoví toplaneři nema Mozi šanci. To je fakt a tak to je. Pokud chceme jako tým dosahovat dobrých úspěchů potřebujeme ty nejlepší možné hráče. Proto nás po několika neuspěších s Rekklesem napadlo, že je třeba něco změnit. Bavili jsme se o tom jak se daří jednotlivým linkám a došli jsme k názoru že mid ani top nevyhrávají 1v1. To byl docela problém, protože když se enemy jungler zaměřil na campení botu, což dělali třeba RNX tak sme se nemohli spolehnout na mid ani na top. Je mi líto že to muselo skončit takhle ale prostě špičkový tým není o kamarádství ale o tom podávat co nejlepší výsledky. Proto jsme se rozhodli tak jak jsme se rozhodli."

Management fnatic ani kapitán týmu zatím nepodali žádné vyjádření.

Bez Klabana a Kuulase je sestava Fnatic.Beta následující:

{#Švédsko} Martin "Rekkles" Larsson (AD carry)
{#Finsko} Kristian "sairusq" Husso (Jungler)
{#Česká Republika} Martin "Kazmitch" Hamalčík (Support)

 

Štítky: fnatic, Janitin, mozilla