Přejít k hlavnímu obsahu

Freeze zkusí restartovat kariéru v Turecku

22. 5. 2018 | 10:56 League of Legends
Známá česká tvář, Aleš "Freeze" Kněžínek, si po dlouhé době zase zahraje na profesionální scéně. Do LCS týmu bohužel nabídku nedostal, ale podívá se do turecké ligy TCL, kde bude bojovat o místo na světovém šampionátu s týmem Royal Bandits.
Výchozí obrázek

Známá česká tvář, Aleš "Freeze" Kněžínek, si po dlouhé době zase zahraje na profesionální scéně. Do LCS týmu bohužel nabídku nedostal, ale podívá se do turecké ligy TCL, kde bude bojovat o místo na světovém šampionátu s týmem Royal Bandits.

Aleš "Freeze" Kněžínek si procházel po šesté sezóně velmi složitým obdobím. Po zranění, které utrpěl s H2K, totiž strávil světový šampionát na lavičce a další angažmá si hledal jen těžko. Rok 2017 strávil v americké Challenger Series, ale ani tam se jeho týmu Tempo Storm příliš nedařilo. Když už dostal nabídky do LCS, kvůli kontraktu svůj tým nemohl opustit a protože chtěl odejít, byl v sestavě dokonce dočasně nahrazen, což vedlo k mnohým debatám o tom, jestli Freeze vůbec na nejvyšší úroveň hraní má.

LCS týmy už postupně nechtěly českého marksmana zkoušet a zvolily radši nové tváře, jako třeba Sheriff, Upset nebo HeaQ. Freeze se na jaře snažil soustředit na zlepšování svého individálního skillu, ale ani na letní split žádná nabídka do nejvyšší evropské ligy nepřišla. Freeze se tak začal poohlížet po novém angažmá a nakonec se připojil k turecké organizaci Royal Bandits.

Royal Bandits - Nová šance ukázat svůj um

Royal Bandits byl v zimě druhý nejlepší tým turecké ligy TCL. Snad právě Freeze, který nahradí HolyPhoenixe, by mohl týmu dodat ten správný směr a pomoci mu kvalifikovat se na světový šampionát. Největším konkurentem bude samozřejmě Supermassive eSports, ale krom nich také známé organizace, jako Dark Passage nebo 1907 Fenerbahce. Tým si prošel několika změnami a stále není oficiálně známé, jak by do nové sezóny mohli nastoupit. Z nového Freezova týmu si mnoho fanoušků LoL scény jistě vzpomene na jméno supporta Dumbledoge, který spolu s Nardeusem působil v Besiktasi na MSI 2015. 

Důležitý krok ve Freezově kariéře to může být zejména k nadcházející sezóně, která může být pro evropskou scénu zlomová. V EU LCS totiž dojde k franchisingu a každý tým by tak mohl mít desetičlennou sestavu. Aleš bude mít v Turecku možnost dokázat, že na nejvyšší úroveň kompetitivního League of Legends stále má a pro další tým může být velkým přínosem.

Aktuální sestava Royal Bandits

{#Německo} Sergen "Broken Blade" Çelik 
{#Turecko} Can "Closer" Çelik  
{#Německo} Felix "Abbedagge" Braun 
{#Česká Republika} Aleš "Freeze" Kněžínek 
{#Turecko} Mustafa Kemal "Dumbledoge" Gökseloğlu 

Štítky: freeze