Přejít k hlavnímu obsahu

Frozen: Ostatní CZ/SK týmy nemají píli

6. 1. 2018 | 01:28 Counter-Strike 2
Mezi zápasem s AGO, ve kterém na polskou pětici naši borci bohužel nestačili, a opravdovým začátkem MDL Global Challenge, si vzala redakce portálu HLTV.org na paškál mladičkého tahouna eXtatus Davida "Frozen" Čerňanského. Jaký má názor na věková omezení? A jak hodnotí zbytek CZ/SK scény? Čtvrteční zápas proti AGO se vám, bohužel, moc nepodařil. Co bys nám o tomto souboji řekl?
Výchozí obrázek

Mezi zápasem s AGO, ve kterém na polskou pětici naši borci bohužel nestačili, a opravdovým začátkem MDL Global Challenge, si vzala redakce portálu HLTV.org na paškál mladičkého tahouna eXtatus Davida "Frozen" Čerňanského. Jaký má názor na věková omezení? A jak hodnotí zbytek CZ/SK scény? 

Čtvrteční zápas proti AGO se vám, bohužel, moc nepodařil. Co bys nám o tomto souboji řekl?

Zápas nám prohrály naše vlastní chyby. Třeba prohra proti pistolkám, myslím, že za stavu 14-13, to se prostě stávat nesmí. Zničilo nám to ekonomiku a už jsme neměli sílu na to, abychom plně nakoupili a museli jsme forceovat.

Právě kvůli prohře s AGO budete muset o slot v EPL bojovat v baráži. Co si myslíš o týmech, které vám zde budou stát v cestě?

Nepletu-li se, tak na úvod narazíme na GODSENT. S nimi jsme hráli jenom jednou, v kvalifikaci na Minor, a vyhráli jsme proti nim, takže si myslím, že vyhrát můžeme. O ostatních týmech toho moc nevím, NaVi jsou Tier1 tým, mají opravdu hodně zkušeností, ale myslím, že když budeme mít štěstí, postup nás nemine.

Kvůli tvému nízkému věku se bohužel nemůžete účastnit spousty turnajů. Je také známo, že i kdybyste se do EPL probojovali, ty bys hrát nemohl. Jak moc těžké je najít motivaci k postupu z baráže, když ty hrát nebudeš tak jako tak?

Popravdě, je mi to vlastně jedno. V týmu jsme se o tom bavili, víme už i, kdo bude místo mě hrát, takže to prostě neřeším.

Mohl bys nám říct, kdo tím hráčem je?

Jedná se o slovenského hráče, není tak moc známý, ale kvality bezpochyby má. Jmenuje se Erik "The eLiVe" Sith.

Před pár dny ESEA přidala věkové omezení i do MDL, takže ty bys hrát nemohl, ani kdybyste do EPL nepostoupili. Co si o tom myslíš?

Ehhhh... Jsou to prostě pravidla, nic s tím udělat nemůžu, bohužel. Nezbývá mi, než čekat, až oslavím šestnáctiny. Už teď se na ten den velice těším!

V těchto dnech se ty i tvůj tým plně soustředíte na MDL Global Challenge. Jak hodnotíš vaší skupinu? A jaké šance podle tebe máte?

První zápas hrajeme proti Swagovi a spol., takže lehké to rozhodně nebude. Ale viděl jsem nějaké jejich dema a hrají klasický PUG-style. Myslím si, že vyhrajeme, a protože v druhém zápase narazíme na lepšího z dvojice Ghost Academy a SoaR, myslím, že ani druhý souboj nebude problém.

Co si myslíš o česko-slovenské scéně? Jak je na tom podle tebe právě teď? Samozřejmě, že vy jste o úroveň jinde, ale jak je na tom u vás CSko celkově?

Naši hráči a týmy... Je to v jejich hlavě. Lidi v Česku a Slovensku, oni nikdy nedosáhli něčeho velkého, ale i tak si myslí, že makat už nemusí.

V minulosti jsme ze STYKOvi strany slyšeli o možnosti slovenského "super-týmu". Je toto projekt, do kterého bys šel?

Jo, nejspíš jo, STYKO je opravdu skvělý hráč a rád bych si s ním v budoucnu zahrál.

miluju videohry a hlavně ligu legend