Přejít k hlavnímu obsahu

gla1ve v sestavě Astralis pro ESL One Cologne

26. 5. 2016 | 15:44 Counter-Strike 2
Dánský tým Astralis se na ESL One Cologne představí s Lukasem "gla1ve" Rossanderem. Ten v sestavě dočasně nahradí Markus "Kjaerbye" Kjærbye, který v Německu nemůže hrát kvůli pravidlům o změnám v sestavách.
Výchozí obrázek

Dánský tým Astralis se na ESL One Cologne představí s Lukasem "gla1ve" Rossanderem. Ten v sestavě dočasně nahradí Markus "Kjaerbye" Kjærbye, který v Německu nemůže hrát kvůli pravidlům o změnám v sestavách.

Tým Astralis nedávno změnil sestavu, ve které dlouholetého populárního hráče Reného "cajunb" Borga nahradil mladý a velmi talentovaný hráč Markus "Kjaerbye" Kjærbye. Tato změna se ukázala jako velmi dobrý tah, s Kjærbyem dokázali Astralis úspěšně zakončit základní část ECS a kromě offline finále tohoto turnaje se Dáni za dva týdny představí v ELEAGUE. Na ESL One se ale Kjærbye nepředstaví. Kvůli tomu, že se Kjaerbye dokázal s týmu Dignitas dostat přes EU Minor na major kvalifikaci do polských Katovic, nemůže nastoupit v jiném týmu než v Dignitas.

Hledání náhrady ale netrvalo dlouho a už po pár dnech Astralis oznámili, že se v jejich řadách na ESL One Cologne představí známé jméno na dánské scéně, dvacetiletý Lukas "gla1ve" Rossander, který momentálně hraje v Copenhagen Wolves. Jedním z aspektů je určitě to, že Rossander už za Copenhagen Wolves odehrál před dvěma lety majory ESL One Cologne a DreamHack Winter, kde si zahrál i s kapitánem Astralis Finnem "karrigan" Andersenem nebo právě Kjaerbyem.

I přes to, že se Astralis v Kolíně nad Rýnem nemůžou představit v plné síle, nechtějí nechat nic náhodě. Podle vyjádření kapitána týmu Andersena se uskuteční bootcamp, na kterém se budou snažit Rossandera co nejvíce vtáhnout do sestavy. Cíl týmu pro major je jasný - skončit minimálně v TOP 8 a udržet si tak Legend pozici pro další major. 

Jsem si jistý, že gla1ve k nám bude výborně pasovat. Vím, že se dokáže velmi dobře přispůsobit v nových rolích, stejně tak že dokáže hrát na vysoké úrovni. Také nám předá spoustu zkušeností a jak ho znám, udělá vše, co je v jeho silách, aby ukázal, že stále patří ke špičkovým hráčům.

 - Finn "karrigan" Andersen, kapitán týmu Astralis

Je to pro mě úžasná příležitost. Už jsem na pár majorech hrál, ale od té body se eSport a Counter Strike neuvěřitelně změnil. Cítím se celkem jako dítě v obchodě se sladkostma. Jsem strašně potěšený, že si vybrali zrovna mě. S Finnem (karrigan) jsem hrál už dříve, ale ty další tři hráče neznám, takže se nemůžu dočkat, až si s něma zahraju. 

- Lukas "gla1ve" Rossander

Sestava Astralis pro ESL One je následující.

{#Dánsko} Nicolai "device" Reedtz
{#Dánsko} Michael "dupreeh" Rasmussen
{#Dánsko} Finn "karrigan" Andersen
{#Dánsko} Andreas "Xyp9xHøjsleth
{#Dánsko} Lukas "gla1ve" Rossander

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.