Přejít k hlavnímu obsahu

GuardiaN opouští 3DMAX, .PhP reaguje

1. 4. 2013 | 20:07 Counter-Strike 2
Ladislav "GuardiaN" Kovács dnes potvrdil svůj odchod od sestavy 3DMAX a nastiňuje svoje plány do budoucna.3DMAX se na světové scéně poprvé objevili ještě pod Damage Gamers Belgrade na pražském turnaji AMD Sapphire Invitational. Tým už tehdy ukázal svůj potenciál, když si z turnaje odnesl vůbec první výhru proti VeryGames (Ninjas in Pyjamas nepočítaje) a třetí místo po porážce BuyKey.
Výchozí obrázek

Ladislav "GuardiaN" Kovács dnes potvrdil svůj odchod od sestavy 3DMAX a nastiňuje svoje plány do budoucna.

3DMAX se na světové scéně poprvé objevili ještě pod Damage Gamers Belgrade na pražském turnaji AMD Sapphire Invitational. Tým už tehdy ukázal svůj potenciál, když si z turnaje odnesl vůbec první výhru proti VeryGames (Ninjas in Pyjamas nepočítaje) a třetí místo po porážce BuyKey.

Mezi jejich další turnaje patřil i Intel Extreme Masters Katowice, kde se ale setkali pouze s polskou špičkou. Tam postoupili do finále a dostali první šanci si na LAN turnaji zahrát proti ESC Gaming. Ze zápasu však nevzešli úspěšně a domů si odnesli stříbro.


GuardiaN bude očekávat nabídky

Zastávka pokračovala ve Vídni, tentokrát už s Markem ".PhP" Kádkem, který nahradil Petera "uno" Lipowskiho. Mad Catz Invitational byl pro 3DMAX prvním velkým zklamáním, poté co jen tak tak postoupili ze skupiny a vypadli ve druhé skupinové fázi.

Copenhagen Games byly evidentně poslední kapkou pro in-game leadera a snipera 3DMAX, Ladislava "GuardiaN" Kovácse, který stabilně podával nadprůměrné výkony. Ten se tedy rozhodl opustit sestavu a do budoucna bude čekat na nové nabídky. Pokud ty nepřijdou, pravděpodobně pod 3DMAX sestaví vlastní mezinárodní tým.

Více k situaci řekl PLAYzone.cz sám Kovács:

"Mrzí ma, že to takto dopadlo. Niektorí si povedia, že je to unáhlené rozhodnutie, niektorí, že je to správne a niekto možno niečo iné. Ja som si povedal, že momentálne je to pre mňa to najlepšie rozhodnutie. Pripadá mi to ako keby som odchádzal z domova do neznáma a neviem čo ma môže stretnúť, ale pokiaľ to neskúsim, tak sa nedozviem. Dôvody by som si asi nechal pre seba, nebudeme zbytočne rozoberať kto, kedy a prečo. Nikde sa nevylučuje, že sa nedáme znova dohromady a nezačneme poriadne fetovať, ale v najbližších mesiacoch to asi nebude. Tomášovi, Kájovi, Kubovi a Marekovi ďakujem za doterajšie chvíle a prajem im veľa šťastia vo všetkom. Dúfam, že sa dáme ešte raz dokopy a pozdvihneme československú scénu do oblakov ako za čias Reason gamingu!"

{#Slovenská Republika} Marek ".PhP" Kádek se k situaci vyjádřil následovně (přeloženo z angličtiny):

"Tenhle GuardiaN je úplně jiný hráč, než jakého jsme mohli vidět na Lan79. O CS:GO se stará víc, než se kdy staral o CS: Source, stará se o tým zevnitř i zvenčí a často zaskakuje za manažera. Už to není hráč, kterému říkáte, co má dělat, spíše vám teď sám řekne, co je pro vás ve hře nejlepší.

Musím říct, i když je těžké si to představit, že je teď celkově daleko lepší hráč, než byl v CS:S. Během těch let, kdy jsem byl pryč, se hodně změnil a věřím, že by byl dobrým článkem kteréhokoliv týmu, je z něj teď dokonalý hráč. Jasně, nikdy nehrál za mezinárodní/anglicky mluvící tým, ale dejte mu jeden nebo dva týdny a zvykne si na to.

Hodně štěstí, GuardiaNe, doufám, že najdeš ten pravý tým.

Já si mezitím dám pauzu. Nekončím, ale na nějakou dobu přestanu hrát aktivně. Přijde mi, že musím zlepšit hodně aspektů mé hry a nevstoupím (nebo se nenechám vtáhnout) do záře reflektorů, dokud nebudu připravený. To nemusí být nikdy - pokud ano, tohle je tiché rozloučení s mou "kariérou".

Štítky: .PhP, GuardiaN, 3DMAX