Přejít k hlavnímu obsahu

GuardiaN spouští FACEIT CZ/SK Pro League!

9. 2. 2018 | 18:15 Counter-Strike 2
Ladislav "GuardiaN" Kovács má na kontě obrovské úspěchy. Jednou byl 2. nejlepším hráčem světa a třikrát se dostal do finále Major turnaje. Tentokrát se ovšem rozhodl podpořit lokální scénu a ve spolupráci s portálem PLAYzone oficiálně spustil lokální ligu FACEIT Pro League!
Výchozí obrázek

Ladislav "GuardiaN" Kovács má na kontě obrovské úspěchy. Jednou byl 2. nejlepším hráčem světa a třikrát se dostal do finále Major turnaje. Tentokrát se ovšem rozhodl podpořit lokální scénu a ve spolupráci s portálem PLAYzone oficiálně spustil lokální ligu FACEIT Pro League!

Slovenská legenda nezapomíná na své kořeny a tímto krokem chce domácí scéně něco vrátit. Svoji vlastní FACEIT Pro League má například Balkán nebo Finsko se Švédskem, nyní se do této společnosti zařazuje i náš region České republiky i Slovenska. Ve hře je to nejvíc, co si můžete přát, odstartování velké kariéry. Ať už jste na jakémkoliv hráčském levelu, můžete se do FPL CZ/SK přihlásit a skrze postupování do vyšších divizí se jednou dostat až evropské FACEIT Pro League. Není nic jednoduššího, než se na FACEITu připojit do ligy a začít hrát ještě dnes!

  • Division 1: pouze na pozvánku
  • Division 2: FACEIT level 9-10, vstoupíte zde
  • Division 3: FACEIT level 5-8, vstoupíte zde
  • Division 4: FACEIT level 1-4, vstoupíte zde

Testovací únorová liga byla spuštěna ve čtvrtek 8. února a za prvních 24 hodin se do příslušných divizí přihlásilo více než 1300 hráčů, kteří odstartovali svoji cestu do FPL. Z nejvyšší divize je totiž přímá místenka do FPL Qualifieru, kde nejlepší 2 CZ/SK hráče doplní další regiony spolu s nejlepšími hráči FPL Challenger (FPL-C). Do této divize se sice dostanete pouze na pozvánku, ale kromě úvodní vlny okolo 80 hráčů bude admin tým bedlivě sledovat dění na scéně i v nižších divizích, na základě čeho bude šance se do Division 1 probojovat. Nutno doplnit, že mezi nižšími divizemi se neposouvá po měsících, ale při samotném level-upu vašeho FACEIT levelu.

Na další ceny přímo od FACEITu se můžete těšit od dalších sezón trvajících vždy jeden kalendářní měsíc. Division 1 v měsíci února však bude navíc zpestřena přímo z kapsy samotného GuardiaNa. Hrát se bude kromě vstupenek do FPL Qualifieru o celkový prize pool 1 500 Euro, který si v poměru 500-400-300-200-100 rozdělí nejlepších pět hráčů konečného žebříčku.

Celou CZ/SK Pro League naleznete na tomto odkazu. K hraní vám stačí jen zakoupené CS:GO na Steamu, které si následně propojíte s vytvořeným FACEIT účtem. Na hraní FPL CZ/SK nepotřebuju premium účet, tudíž si stáhnete klienta s anticheatem, vstoupíte do příslušné divize určené vašemu FACEIT levelu, stisknete tlačítko "PLAY" a vyčkáte na naplnění lobby o 10 hráčích.

Ke komunikaci ve všech čtyřech divizích poslouží čtyři různé TeamSpeak 3 servery, které pro FACEIT CZ/SK Pro League poskytuje společnost FakaHeda.eu. IP adresy budou doplněny v nejbližších hodinách, jakmile budou servery plně v provozu.

Štítky: FPL, GuardiaN
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.