Přejít k hlavnímu obsahu

Gunrunners jako první vstupují do Battalionu

2. 2. 2018 | 13:07 Battalion 1944
Loni vletěl na esport scénu titul PlayerUnknown's Battlegrounds, letošním hitem by mohl být Battalion 1944. Jde totiž o FPS střílečku, která se vrací ke kořenům prvních dílů Call of Duty.
Výchozí obrázek

Loni vletěl na esport scénu titul PlayerUnknown's Battlegrounds, letošním hitem by mohl být Battalion 1944. Jde totiž o FPS střílečku, která se vrací ke kořenům prvních dílů Call of Duty.

Právě české týmy patřily ve druhém a čtvrtém dílu této hry historicky ke špičce. Kdo by neznal legendární movie Mazadox? To je však minulost a v tuto chvíli podporují Call of Duty 2 a 4 opravdu jen velcí fandové, turnajů je poskromnu, na domácí scéně nejsou takřka žádné. Výjimkou je sestava Gunrunners, jejíž jádro drží pospolu opravdu dlouho, nyní jej však čeká velká změna. Battalion 1944 láká opravdu každého, a oni tak oficiálně přecházejí na novou hru.

Tým s hráči jako Josef 'jANYY' Janoušek nebo Tomáš 'GLady' Čecháček se rozhodli vkročit do nové řeky v den oficiálního vydání Battalionu na Steamu. Jasně, známí hráči měli přístup k předchozím neveřejným verzím, které mohli testovat, ale až nyní naláká hra opravdové masy. Battalion 1944 by se totiž primárně měl soustředit na kompetitivní hraní a návratu ke kořenům. Žádné prvky náhody, jen čistý skill. jANYY a spol. získali v barvách Gunrunners řadu úspěchů u nás i za hranicemi, nyní je však čeká nová výzva – prorazit ve hře, kde každý začíná od nuly.

Tento pětičlenný celek není jediným český týmem, který si jde pro svoji šanci již od útlých vydání Battalionu. Za zmínku stojí také tým s pracovním názvem The Ocelots, v jehož řadách jsou právě bývalí hráči Call of Duty 2, z nichž někteří po upadnutí hry do zapomnění zkoušeli jiné tituly. Jan 'elwzoy' Pařízek vyhrál MČR 2016 v Overwatchi, Tomáš 'sw4lker' Marek si pro změnu loni zastřílel za český výběr v PlayerUnknown's Battlegrounds. Více o týmu naleznete na Twitteru.

Uvidíme, jaká budoucnost Battalionu 1944 opravdu bude, ale slova vývojářů jsou unikátní. Pokud své sliby dodrží a budou se držet své počáteční ideje, mohlo by jít o velkého hráče na poli esportu. To vše ukáže až čas, protože Battalion vešel do veřejné fáze Early Accessu teprve včera.

Battalion 1944 sestava týmu Gunrunners:

{#Česká Republika} Josef 'jANYY' Janoušek
{#Česká Republika} Tomáš 'GLady' Čecháček
{#Česká Republika} Petr 'cDe' Dumek
{#Česká Republika} Vladimír 'blade' Lisický
{#Slovenská Republika} David 'FoXx' Baári

Štítky: Gunrunners
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.