Přejít k hlavnímu obsahu

Haldy eSports je úspěšný v Challenger Series!

1. 5. 2017 | 22:37 League of Legends
Letní sezóna se nám pomalu blíží a to znamená jediné, kvalifikace na Challenger Series jsou v plném proudu. Tedy, abychom byli přesní, kvalifikace na kvalifikaci na kvalifikaci.
Výchozí obrázek

Letní sezóna se nám pomalu blíží a to znamená jediné, kvalifikace na Challenger Series jsou v plném proudu. Tedy, abychom byli přesní, kvalifikace na kvalifikaci na kvalifikaci.

Fáze Open Qualifierů pro evropskou Challenger Series jsou za námi a české vlajky byly u toho. Postup týmu s názvem Haldy eSports nebyl ostře sledovaný, jako v loňském roce Fraternitas, o to více klidu mohl tento zajímavý mix v kvalifikaci mít. V EU Nordic & East pavouku si HLD poradili s týmy GPlay.bg, Teäm Horizon Reapers, Team B a rázem byli ve finále o jediný slot.

Haldy eSports {#Česká Republika}
vs.{#Řecko} Different Dimension
Mortsche {#Česká Republika}
Sawyor {#Česká Republika}
Shiage {#Česká Republika}
Alpaca {#Česká Republika}
kamilius1 {#Slovenská Republika}



{#Řecko} Warrior Lady
{#Řecko} Dest1ny
{#Řecko} SpArkS
{#Řecko} Gagai
{#Řecko} Immortal
2  1

"Final bossem" na cestě do EU Closed Qualifieru a za překonáním českého maxima byla řecká jednička Different Dimension, na jejíž soupisce visí dokonce jméno slavného řeckého rodáka Forg1vena. Ten se proti našemu zástupci nepostavil, ale i tak šlo o papírově nejtěžšího soupeře celé fáze kvalifikace. A stejně tak vypadaly i jednotlivé zápasy. Mix známých českých a slovenských hráčů se však soupeře nezalekl a první hru BO3 série si uzmul pro sebe. Ve druhé sice HLD ztratili náskok z early game, ve třetí a zároveň rozhodující už se však nemýlili. 

Haldy eSports se tak stává prvním ryze česko-slovenským týmem, který se podíval do uzavřené části kvalifikace do Challenger Series. Již tohle by se dalo označit za veleúspěch, navíc pro pětici nepříliš známých jmen, ale my doufáme, že tady jejich cesta ještě nekončí!

Pokud byste toužili po záznamu z finálové série, můžete jej zhlédnout s komentářem zde.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.