Přejít k hlavnímu obsahu

HCT 2017: Pokrovac končí v TOP8

12. 2. 2017 | 10:59 Hearthstone
Letošní progamingová sezóna pomalu nabírá na obrátkách. Výjímkou netvoří ani Hearthstone, ve kterém již tento víkend odstartuje Heartstone Championship Tour 2017, konkrétně její zimní část. V celkem 25 místech po celé Evropě propukne boj o pouhá čtyři postupová místa na finále zimní sezóny. Mezi účastníky budou i čtyři čeští hráči, kteří zkusí své štěstí (a to doslova).
Výchozí obrázek

Letošní progamingová sezóna pomalu nabírá na obrátkách. Výjímkou netvoří ani Hearthstone, ve kterém již tento víkend odstartuje Heartstone Championship Tour 2017, konkrétně její zimní část. V celkem 25 místech po celé Evropě propukne boj o pouhá čtyři postupová místa na finále zimní sezóny. Mezi účastníky budou i čtyři čeští hráči, kteří zkusí své štěstí (a to doslova).

UPDATE #4: Tak bohužel. Po bezchybném průchodu základní částí přichází rychlý pád. Jediný Čech v playoff {#Česká Republika} Pokrovac nestačil v prvním kole bracketu na svého britského soupeře {#Velká británie} Greensheepa a s turnajem se loučí.

UPDATE #3: Pokrovac má dnes očividně svůj den. Ve swissu nenašel přemožitele ani v posledním kole a se skóre 7:0 postupje do playoff z prvního místa. Tam bude následovat ovšem Single elimination pavouk, takže jedna prohra mu může zhatit postut na zimní finále.

UPDATE #2: Pokrovac si vítězstvím v šestém kole zajistil postup do playoff! Zbytek českých hráčů si dnes nepolepšil a zůstal daleko za hranicí alespoň TOP16, která zajišťuje část prizepoolu.

UPDATE: První den se z našich hráčů nadmíru vydařil {#Česká Republika} pokrovacovi, který je zatím neporažen a tudíž stále živí naději na postup do playoff. Zbytek je na tom bohužel hůře. Postup {#Česká Republika} Járy Vyskočila se skóre 3:2 je spíše v rovině fantazie, {#Česká Republika} StandaCifka{#Česká Republika} Rastafish jsou pak se stavem 2:3 ze hry o postup úplně. Dnes se pokračuje posledními dvěma koli swissu a následným playoff.

Stav českých hráčů po základní části

  • {#Česká Republika} pokrovac - 7:0 (1. místo)
  • {#Česká Republika} JarlaHS - 4:3 (28. místo)
  • {#Česká Republika} StandaCifka - 3:4 (50. místo)
  • {#Česká Republika} Rastafsh - 3:4 (58. místo)

 



 


O postup na slunné Bahamy, kde se bude konat finále zimní sezóny, se 72 hráčů utká během soboty a neděle. Postoupit mohou pouze čtyři a konkurence rozhodně malá není. Účastníci byli vybráni podle pořadí v oficiálním Hearthstone žebříčku, ze kterého se kvalifikovalo 64 nejlepších. K nim se přidala osmička úspěšných z Tavern Hero kvalifkace, která proběhla v pátek. Účastnila se ji i šestka českých hráčů, na postup bohužel zřejmě nedosáhl ani jeden z nich.

České barvy ale o víkendu přesto uvidíme, protože mezi zmíněnými 64 hráči, jsou i čtyři Češi. Konkrétně {#Česká Republika} JarlaHS, {#Česká Republika} Pokrovac, {#Česká Republika} Rastafish a {#Česká Republika} StandaCifka. Ti své zápasy odehrají z Vídně, jelikož v České republice možnost odehrát tyto zápasy stále není. Konec konců kde po Evropě jsou útočiště elitních kartičkářů můžete vidět níže.

Kvalifikace je rozdělena do dvou částí. V první si to rozdají všichni účastníci ve swissu, ze kterého postoupí 8 nejlepších do single elimination pavouka. A právě zde se rozhodne o závěrečné postupující čtyřce. Zápasy budou hrány stylem conquest BO5 s jedním banem.

Jak již bylo zmíněno, konkurence bude velká. Jak se našim zástupcům povede, můžeme pouze spekulovat, nicméně například zástupce eSuby.Samsung {#Česká Republika} Jára "JarlaHS" Vyskočil se nechal ve vyjádření pro týmový web slyšet, že je jeho cílem TOP 8. Tak uvidíme. Českého zástupce bychom na Bahamách viděli mile rádi. Sluší se navíc připomenout, že na zimním finále minulý rok se na 3.-4. místě umístil {#Česká Republika} Mikuláš "Pokrovac" Dio. Bylo to sice za jiných podmínek, jelikož to bylo pouze v konkurenci evropských soupeřů, nicméně i to dokazuje, že TOP 4 v EU kvalifikaci určitě nereálné není.

Mimo letenky na Bahamy si mohou hráči vybojovat i finanční odměny. Každý z postupujících si totiž zajistí účast na prizepoolu, který je pro finále rozdělen následovně:

  • 1. místo - 60 000 $
  • 2. místo - 40 000 $
  • 3. místo - 20 000 $
  • 4. místo - 20 000 $
  • 5. - 8 . místo 12 500 $
  • 9. - 16. místo - 7 500 $

Kromě evropské kvalifikace se pořádají i turnaje v Americe, Číně a zbytku Asie. Z každé postoupí 4 hráči, dohromady se jich tedy na Bahamy sjede 16. Následně pak budou určeni 4 (ano, vskutku magické číslo pro HCT) hráči, kteří postoupí na samotné finále celého roku, jež se opět bude konat na BlizzConu.

Evropská kvalifikace bude pochopitelně streamována. K dispozici bude celé plejáda jazykových mutací, ta česká ovšem chybí, tudíž většina bude muset vzít zavděk tomu anglickému.

Začátek streamu

  • Sobota - 11:30 SEČ
  • Neděle - 12:30 SEČ

 

Štítky: Blizzard, HCT, heartstone