Přejít k hlavnímu obsahu

Hitpoint FINALs 13: eSuba suverénním vítězem

17. 12. 2017 | 18:15 League of Legends
Finálový den a vyvrcholení Hitpoint FINALs nabídne souboj o stupně vítězů a hmotné ceny v hodnotě 70 000 Kč. Prestižní titul vyhraje jeden z finálové dvojice mezi Inside Games a eSubou. O třetí místo nás čeká souboj veteránů a miláčků publika týmu Play With Soul proti týmu eXtatus.
Výchozí obrázek

Finálový den a vyvrcholení Hitpoint FINALs nabídne souboj o stupně vítězů a hmotné ceny v hodnotě 70 000 Kč. Prestižní titul vyhraje jeden z finálové dvojice mezi Inside Games a eSubou. O třetí místo nás čeká souboj veteránů a miláčků publika týmu Play With Soul proti týmu eXtatus.

Hitpoint Finals

Bitva o 3. místo

Alza.eXtatus {#Česká Republika}vs.{#Česká Republika} Play With Soul
Mortsche {#Česká Republika}
Sawyor {#Česká Republika}
Ordno {#Česká Republika}
  Carzzy {#Česká Republika}
Rufus {#Česká Republika}



{#Česká Republika} Herdyn
{#Česká Republika} Gorny
{#Slovenská Republika} RusO
{#Česká Republika} Nardeus
{#Slovenská Republika} kamilius1
3. místo: neděle 13:30
2

 0

Analýza

1. hra

EXT: Shen, Nidalee, Ryze, Sivir, Taric,
PWS: Chogath, Jarvan, Kassadin, Tristana, Alistar

2. hra

PWS: Gnar, Zac, Syndra, Vayne, Alistar
EXT: Rumble, Lee Sin, Malzahar, Ezrael, Morgana

V souboji o třetí místo se utkaly dva týmy, které nezvládly takticky složité semifinálové souboje proti kvalitnějším soupeřům. Částečně mohl jeden tým svou prohru napravit. Měli jsme možnost vidět dvě odlišné hry, avšak v obou zápasech to byl eXtatus diktující tempo již od úplného začátku. Rozdíl byl v samotné exekuci. V první hře to byl tým PWS, který ukázal svou veteránskou zkušenost a bojovným výkonem nutil soupeře k chybám. Naneštěstí nedokázali navázat na nerozhodnost soupeře a vytvořit si vítězné podmínky.

Druhá hra měla přesvědčivý průběh, ve které eXtatus tvrdě a přesně ničil odpor PWS. Ve 12. minutách dokázal tým eXtatus rozbít soupeřicí inhibitor a bylo vymalováno. Sawyor řádil v džungli s Lee Sinem jako černá ruka a hráči PWS nevěděli, jak se mají bránit jeho agresivním kopancům. Po bezprecedentním výkonu si eXtatus zasloužené vybojoval třetí místo a odsoudil legendy české scény Herdyna a Nardeuse k bramborové medaili.

Finálová bitva

eSuba {#Česká Republika}
vs.{#Česká Republika} IG.Tribunal 
Cekutka {#Česká Republika}
Jejky {#Česká Republika}
Humanoid {#Česká Republika}
WorstAdcWest {#Česká Republika}
Vasked {#Česká Republika}

 {#Slovenská Republika} Necromartin
 
{#Česká Republika}Vinxen
 {#Česká Republika}Dread
 {#Česká Republika}Freeze
 {#Česká Republika}Tarky 
Finále: neděle 19:30

 0

První herní den Hitpoint Finals 13 je v plném proudu a v odpoledních hodinách proběhne první semifinálový duel mezi IG a PWS. Ve večerních hodinách naváže bitva týmů eSuba a Alza.eXtatus. O jednotlivých týmech a hráčích se můžete dozvědět bližší informace v našem předchozím článku zde. Čekají nás zápasy BO3, které nabídnou taktickou bitvu i bohapustou řežbu mezi momentálně nejlepšími celky československé herní scény. Nenechte si to ujít a dorazte do Fabriky ve Svitavách. Celý program můžete také sledovat na Twitch.tv.

IG.Tribunal {#Česká Republika}vs.{#Česká Republika} Play With Soul
Necromartin {#Slovenská Republika}
Vinxen {#Česká Republika}
Dread {#Česká Republika}
Freeze {#Česká Republika}
Tarky {#Česká Republika}


{#Česká Republika} Herdyn
{#Česká Republika} Gorny
{#Slovenská Republika} RusO
{#Česká Republika} Nardeus
{#Slovenská Republika} kamilius1
1. semifinále: sobota 13:30
2 
 1

Analýza

1. hra

IGT: Gankplank, Jarvan, Azir, Ezrael, Nami
PWS: Gnar, Sejuani, Kogmaw, Varus, Xerath

Oba týmy věřili síle svých šampionů v pozdější části hry i proto jsme mohli vidět opatrnější začátek od obou týmů. Ostatně 250. nafarmených poskoků ve 25. minutě u většiny šampionů hovoří samo za sebe. Klidnou hru nakonec rozsekl skvělý, týmový souboj ze strany IG ve 27. minutě. Nováček týmu, midař Dread, se utrhl se svým nafarmeným Azirem a společně s týmem zdemolovali 4 proti 5 celý tým PWS mezi nepřátelskými věžemi. IG bleskově využil své výhody a s Baronem buffem v zádech zdemolovali soupeřící bázi.

2. hra

PWS: Chogath, Jarvan, Azir, Alistar, Xayah
IGT: Maokai, Reksay, Leblanc, Leona, Tristana

Druhá hra měla dva společné atributy s tou první. Azir byl opět středobodem kompozice, který může naložit všechny své spoluhráče na záda a odnést je za cílovou čáru. Druhým společným atributem je Jarvan, který mu dá dostatek prostoru, aby se na něj soupeřící tým nedostal. To vše jen díky své ulti. V druhé hře tahle kombinace šampionů spadla do rukou týmu PWS a proto se po jejich skvělém, týmovém výkonu těšme na třetí rozhodující souboj. V tom bude dozajista Azir mezi zabanovanými šampiony ze strany PWS.

3. hra

IGT: Chogath, Jarvan, Corki, Sivir, Taric
PWS: Gnar, Sejuani, Viktor, Miss Fortune, Alistar

Oba týmy měly výhru ve svých rukou. Gnar společně s Miss Fortune měli možnost využít svých silných stránek a ve střední části hry vyhrát týmové souboje pro PWS. Na druhé straně stál skvělý shoot calling týmu IG hnaný ultimátkou a děsivým plošným poškozením Sivirky. Nakonec vyhrál tým s lepším citem poznat sílu a možnosti svého soupeře. Tým IG je to nejlepší, co v Česku máme pokud se jedná o taktickou kontrolu neutrálních cílů i rozpoznání power spiků soupeřů. Díky tomu dokázali odolávat zkušeným PWS, až do chvíle než je natlačili do své pasti. Následný týmový souboj byla už jen třešnička v napínavé sérii. Tým IG se stává prvním finalistou Hitpoint FINALs 13.

eSuba {#Česká Republika}
vs.{#Česká Republika} Alza.eXtatus
Cekutka {#Česká Republika}
Jejky {#Česká Republika}
Humanoid {#Česká Republika}
WorstAdcWest {#Česká Republika}
Vasked {#Česká Republika}


{#Česká Republika} Mortsche
{#Česká Republika} Sawyor
{#Česká Republika} Ordno
{#Česká Republika} Carzzy
{#Česká Republika} Rufus
2. semifinále: sobota 19:30
2 
 0

Analýza

1. hra

ESU: Jayce, Sejuani, Xerath, Ezrael, Braum
EXT: Shen, Jarvan, Karma, Jhin, Morgana

2. hra

EXT: Shen, Jarvan, Karma, Jhin, Miss Fortune
ESU: Ornn, Sejuani, Talyah, Sivir, Braum

Jestli tým Inside Games vyniká v kontrole neutrálních cílů a rotacích po mapě pak tedy tým eSuba k tomu ještě přidává přesnou kontrolu tlaku minionů na bočních linkách. Tým eSuba umí hrát "mapu". Má vizi, má takticky napushované miniony a individuální kvalita jim v českém rybníčku také nechybí.

Hráči eSuby v obou zápasech chirurgicky přesně trestali nenápaditou hru týmu eXtatus, který zvolil kompozici šampionů připomínající spíše konec sedmé sezóny než začátek té osmé. I samotná taktika se velmi podobala hře, kterou předváděli na MČR 2017 v Brně. Konečnou tečkou bylo když Cekutku nechali ve druhé hře hrát jeho oblíbeného, skoro nesmrtelného, šampiona Ornna. EXtatus eSubu na cestě do finále ani nezpomalil a zahraje si o třetí místo proti týmu Play With Soul.

Prize pool:

  • 1. místo: 30 000 Kč
  • 2. místo: 20 000 Kč
  • 3. místo: 15 000 Kč
  • 4. místo: 5 000 Kč
HITPOINT FINALS 13
Semifinále Finále Vítěz
bo3bo3 
 
{#Česká Republika} IG.Tribunal2     
 Sobota 13:30  {#Česká Republika} IG.Tribunal0 
{#Česká Republika} Play With Soul1     
     Neděle 19:30  {#Česká Republika} eSuba
{#Česká Republika} Alza.eXtatus0     Vítěz
 Sobota 19:30  {#Česká Republika} eSuba2 
{#Česká Republika} eSuba2      
         
    {#Česká Republika} Play With Soul0 
     Neděle 13:30  {#Česká Republika} Alza.eXtatus
    {#Česká Republika} Alza.eXtatus23. místo