Přejít k hlavnímu obsahu

Hráči EU LCS, kteří překvapují - po 4. týdnu

26. 6. 2017 | 10:06 League of Legends
Evropská LCS je v plném proudu a my jsme již měli šanci si udělat obrázek o aktuální síle jednotlivců v ligových Bo3 zápasech. Dnes si ukážeme pět hráčů, kteří svými výkony v jarním splitu prozatím překvapují a oproti jarnímu splitu vypadají jako vyměnění. Pojďme se podívat, jaká je vůbec zatím situace ve skupinách.
Výchozí obrázek

Evropská LCS je v plném proudu a my jsme již měli šanci si udělat obrázek o aktuální síle jednotlivců v ligových Bo3 zápasech. Dnes si ukážeme pět hráčů, kteří svými výkony v jarním splitu prozatím překvapují a oproti jarnímu splitu vypadají jako vyměnění. Pojďme se podívat, jaká je vůbec zatím situace ve skupinách.

LoL Esports - YouTube

V současnosti jsou obě skupiny dost otevřené. Obhajující tým G2 Esports zažívá velmi špatné období a z toho těží hlavně týmy ve skupině A. Jak je vidět, nejlépe se vede týmům Fnatic a Misfits, které zatím drtí téměř všechny soupeře. Ve skupině B potvrzuje roli favorita tým Unicorns of Love, jenž utrpěl zatím jen jedinou porážku od týmu Splyce. Velkým zklamáním v ligové části jsou týmy Ninjas in Pyjamas a Mysterious Monkeys. Tyto nováčkovské týmy zatím neukořistili ani jednu výhru a jestli zůstanou v současné formě, můžou se začít připravovat na boje o udržení.

Tento list byl vytvořen podle výkonů daných hráčů v současném jarním splitu ve srovnání s jejich výkony v jarním splitu a odlehčenou tíhou očekávání, která ležela na jejich hlavách. Není to tedy list nejlepších hráčů.

Top - sOAZ (FNC)

flickr - lolesports

sOAZ byl už je delší dobu považována za jednoho z největších veteránů profesionálního evropského League of Legends. Stále se však dostává do top-tier týmů a v současnosti se znovu dostává i do top formy. Jeho skvělé výkony podtrhují i jeho statistiky jako KDA 4,7 (1. mezi toplanery) nebo presence u killů 66,7 % (3. mezi toplanery).

Francouzký toplaner Fnatic ukázal, že o jeho champion pool je stále velmi hluboký. Jeho nejhranějším šampionem je Shen, se kterým ukázal velmi pěkné výkony hlavně v kooperaci s Rekklesovým Kennenem. Krom dalších utility picků jako Gragas či Galio však dokáže zahrát i carry toplanery, což dokázal ve svých výhrách za Jarvana a Camille.

Jungle - Maxlore (MSF)

flickr - lolesports

Misfits vypadali po odchodu korejského junglera KaKAO pro mnohé jako odepsaný tým. Po zapracování Maxlora se však tým naopak zvedl a v současnosti mají na kontě pouze jednu prohranou sérii. Velkou zásluhu na tom má právě jungler Maxlore, který tým dokáže dokopat do velmi agresivních playů a sám předvádí svůj mechanický um na jedničku.

Maxlore mimojiné navíc získal i titul nejlepšího hráče série proti jarnímu mistrovi G2 Esports. Skvěle se dokázal sehrát se svým týmem a speciálně s midařem PowerOfEvil. Toho dostává neustále dopředu na lince díky předem naplánovaným gankům. Mimo to se však Misfits výborně vede s Maxlorem v teamfightech a je vidět, že komunikace mezi spoluhráči funguje opravdu na nejlepší úrovni.

Mid - Caps (FNC)

flickr - lolesports

Další líbivé překvapení nám přichystal skrze své skvělé výkony mladičký midlaner týmu Fnatic, Caps. Tento talentovaný hráč očividně oproti jarnímu splitu očividně hodně hráčsky vyrostl a hraje mnohem stabilněji než právě na jaře. I když se mu v průběhu předešlého splitu několikrát podařilo hrát opravdu skvěle, v některých hrách se mu nevedlo udržet emoce na uzdě a hloupě prodával svou kůži na trhu za mrzké ceny.

V letním splitu zatím Caps hraje jen a jen výborně a rozhodně se nedá říct, že by byl slabinou svého týmu. Jeho statistiky ukazují pravý opak. Mezi evropskými midaři totiž disponuje jasně největšími damage čísly a krom toho, že odevzdá průměrně 658 damage za minutu, má na svém kontu podíl týmového damage v hodnotě celých 34 %.

AD Carry - Samux (UOL)

flickr - lolesports

Pokud byste si měli vybrat mezi překvapujícími AD Carry, rozhodně by to byl Samux, který hraje za velmi úspěšný tým Unicorns of Love. Na jaře byl úplně jasně nejhorším hráčem tohoto týmu, ale v letním splitu nás zatím nepřestává překvapovat. Nejspíš má Hylissang nějaký lektvar, který udělá z jeho partnerů na lince úplná monstra, ale Samux se zatím jeví jako jeden z nejlepších marksmanů letního splitu.

V Evropě má sice velmi silnou konkurenci, ale zatím ho výkonostně dokázal překonat pouze Rekkles, který pokračuje ve výborných výkonech z jarního splitu. Samux nyní nejen že odvádí svou práci a následuje svůj tým. Se svým Twitchem a Xayah totiž aktivně hledá otevřená okénka pro menší souboje a s radostí je vyplňuje svým obrovským damagem.

Support - Wadid (ROC)

flickr - lolesports

Jedním z méně sledovaných týmů, ROCCAT, se vyklubal z pozice jednoho z nejslabších celků v lize na očividného konkurenta v boji o play-off. Velkou zásluhu na tom nese i korejský support týmu Wadid. Ten se s Hjarnanem na botlajně dokáže vyrovnat téměř každému soupeři. To není však jediné co pro tým Wadid dělá.

Wadid skvěle ovládá vizi okolo důležitých objektivů a senzačně dokáže nastartovat hráče Teamu ROCCAT k velkým akcím. Svou hrou na agresivních play-making supportech jako Thresh a Rakan se mu daří skvěle vytvářet engage a ničit důležité cíle soupeřova týmu. Na ostatních šampionech to Wadidovi zatím ale trochu skřípe a měl by si dávat větší pozor na odchytávání od soupeře. Pokud se mu však podaří zničit i jeho malé nedostatky, mohl by již brzy patřit mezi absolutní špičku mezi evropskými supporty.

Souhlasíte s tímto rankingem a kometami letního splitu? EU LCS se hraje každý čtvrtek pátek a sobotu od 17:00 na streamu na Twitchi či YouTube, tak si nenechte ujít další super zápasy!

Štítky: EU LCS, lcs