Přejít k hlavnímu obsahu

I. LAN finále ovládli hráči eXtatus a eSuby

24. 5. 2016 | 22:11 Všechny hry
PLAYzone ligy začátkem letošního roku odstartovaly jako nástupce dřívějších dlouhodobých lig pořadatele Mistrovství ČR v počítačových hrách. Čtyřměsíční klání vyvrcholilo o víkendu 20. až 22. května v pražské Alza Tech Zone.
Výchozí obrázek

PLAYzone ligy začátkem letošního roku odstartovaly jako nástupce dřívějších dlouhodobých lig pořadatele Mistrovství ČR v počítačových hrách. Čtyřměsíční klání vyvrcholilo o víkendu 20. až 22. května v pražské Alza Tech Zone.

Praha, ČR - 24. května 2016 – Premiérová sezóna obnovených PLAYzone lig se spustila koncem ledna ve třech herních titulech. Jednotlivých soutěží se v Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends a Hearthstone účastnila vždy osmička pozvaných a kvalifikovaných hráčů a týmů, každá liga tak slibovala velkolepé zápasy domácí špičky. Všechny tři ligy byly také třikrát týdně pravidelně vysílány na PLAYzoneTV.

Na samotné LAN finále postoupili čtyři nejlepší ze čtrnáctikolové online části, o víkendu 20. až 22. května se bojovalo o 14 400 bodů do MČR klasifikace a celkem 56 000 Kč v hotovosti. Finálové klání probíhalo od pátku do neděle v Alza Tech Zone v Praze – Holešovicích a mimo živého promítání přímo na místě probíhal také třídenní livestream s nejznámějšími českými hlasy. Celkem I. LAN finále PLAYzone lig sledovalo na Twitch.tv více než 85 000 diváků.

LAN finále PLAYzone lig

Pátek byl ve znamení Hearthstone, na finálovou akci postoupil z prvního místa hráč týmu eSuba Oldřich „Faeli“ Mahdal, jehož vyzyvateli byli Jakub „Namcor“ Veber z Majestic Lions a dvojice zástupců Fraternitas Ladislav „meyger“ Majer a Marek „Melane“ Zábran. Jediný zástupce eSuby potvrdil svoji formu ze základní části a nedal svým soupeřům žádnou šanci, jasným důkazem toho budiž výsledek 4:0 ve finále proti meygerovi. Český hráč se tak suverénně vyšvihl do čela MČR klasifikace.

Druhý hrací den patřil vyvrcholení PLAYzone CS:GO ligy. Také tady přijela na finále z prvního místa eSuby, hned v prvním semifinále však po dvou těsných mapách proti eXtatus česko-slovenský tým nepostoupil do finále. Alespoň v zápase o třetí místo eSuba zabrala a na Gunrunners tak zbyl pouze bronz. Finále nabídlo zajímavý duel eXtatus proti Majestic Lions, první jmenovaný tým však ukázal výbornou formu aktuální sestavy a na večerním vyhlášení tak zlaté medaile cinkaly na krku právě jejich týmu.

LAN finále bylo zakončeno turnajem v League of Legends, kde eSuba byla opět favoritem, nicméně na více než zkompletování medailové sbírky se hráči nezmohli. V semifinále nedali Majestic Lions šanci, stejně jako eXtatus přejeli Fraternitas. Zápas o třetí místo byl jasnou partií pro Fraternitas, ale finále mělo opravdové grády. Dlouhodobě nejlepší tým u nás, eXtatus, získal již několikátý prestižní titul v letošním roce a vedení organizace se může radovat, dvě zlata z dvou týmových her je super bilance!

Akce byla hodnocena kladně ze všech stran, své k tomu vyjádřil právě vítěz Hearthstone ligy Oldřich „Faeli“ Mahdal: „Byla to jedna z nejlépe organizovaných akcí u nás - žádné zdržování, pěkné prostředí, promítání streamu. O finalisty, komentátory i adminy bylo dobře postaráno, dokonce pro nás byl nachystán oběd a občerstvení. Rozhodně tedy pochvala a jsem rád, že jsem se mohl zúčastnit.“

Šlo o první sezónu obnovených PLAYzone lig, které jsou v hierarchii podporovaných turnajů na prvním místě, již nyní tak dost možná máme první známé účastníky MČR 2016. V nejbližších týdnech oznámíme druhou sezónu s pozměněným systémem. Registrovat se může naprosto každý a poprat se tak o účast na velkolepém Mistrovství České republiky. Pro aktuální informace sledujte stránky PLAYzone.cz.

Projekt PLAYzone lig a Mistrovství ČR v počítačových hrách běží za podpory partnerů: Alza.cz, HAL3000, Intel, Dell, Alienware, AOC, MSI, Samsung, Kaspersky, WD, Logitech G.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.