Přejít k hlavnímu obsahu

IEM Cologne nejen s LCS týmy už v sobotu!

22. 11. 2013 | 21:48 League of Legends
Tento víkend se odehraje další turnaj ze známé série Intel Extreme Masters!Posledním IEM turnajem bylo klání v Číně, konkrétně v metropoli Šanghaji. Nyní budou známé evropské i americké celky zápolit v ESL TV studiu v Kolíně nad Rýnem nejen o velké prizemoney v hodnotě celkem $50.000, ale také o krásnou a tradiční trofej. Hrát se bude best-of-three.
Výchozí obrázek

Tento víkend se odehraje další turnaj ze známé série Intel Extreme Masters!

Posledním IEM turnajem bylo klání v Číně, konkrétně v metropoli Šanghaji. Nyní budou známé evropské i americké celky zápolit v ESL TV studiu v Kolíně nad Rýnem nejen o velké prizemoney v hodnotě celkem $50.000, ale také o krásnou a tradiční trofej. Hrát se bude best-of-three.

1

Na Intel Extreme Masters Cologne se odehrají dva turnaje ve hře League of Legends a to s označeními "Professional" a "Amateur". Do turnaje pro profesionální týmy mohla komunita hlasovat, koho zde chce vidět jako zástupce týmů z americké i evropské LCS.

V hlasování nakonec zvítězily týmy, které jsou v jednotlivých regionech číslem jedna, tedy fnatic a Cloud 9. Na druhém místě v hlasování skončili Gambit Gaming respektive Cyber Logic Gaming, což možná bylo trošku překvapením. Tyto čtyři známé celky pak ještě doplní z kvalifikačních turnajů turečtí Team Turquality Blue a The RED z Ruska.

Jakožto vítězové hlasování se Cloud 9 a fnatic podívají přímo do semifinále, kde budou čekat na svého soupeře. C9 se v semifinále utká s vítězem duelu Gambit Gaming vs. The RED, zatímco fnatic se následné poperou o finálovou účast s vítězem klání mezi CLG.na proti TT Blue. První čtvrtfinálové utkání započne sobotní jedenáctou hodinou.

Sestavy účastníků Professional turnaje:

Název týmuSestava - top, jungler, mid, ad carry, support
{#Evropská unie} FnaticsOAZ, Cyanide, xPeke, Rekkles, YellOwStaR
{#Spojené státy americké} Cloud 9Balls, Meteos, Hai, Sneaky, LemonNation
{#Ruská federace} Gambit GamingDarien, Diamond, Alex Ich, Genja, EdWard
{#Spojené státy americké} Counter Logic GamingNien, TrickZ, Link, Doublelift, Aphromoo
{#Turecko} Team Turquality BlueThaldirn, Theokoles, Amer, KillerEs, Tyresse
{#Ruská federace} The REDFIRees, DimaJke, Fomko, NikSar, Dimonko

1

Hlavním turnajem vás na streamu ESL TV budou provázet známá jména, jako jsou Joe Miller nebo Deman. Mimo to se však na streamech od ESL objeví i zápasy turnaje s názvem "Amateur". Podle názvu by se mohlo zdát, že tu budou spíše nadějné a méně známé týmy, opak je ovšem pravdou.

V online kvalifikaci se totiž ukázaly i týmy, které nemají jistou účast v další sezóně Leauge Championship Series. SK Gaming i Ninjas in Pyjamas si počínali suverénně a postoupili na tento turnaj po boku dvou vskutku amatérských, ale také nebezpečných Cph Wolves a TCM Gaming.

Semifinálovými dvojicemi pro tento turnaj jsou Ninjas in Pyjamas proti TCM Gaming a SK Gaming vs. Copenhagen Wolves. Tyto zápasy stejně jako finále by též měly být streamovány.

Sestavy účastníků Amateur turnaje:

Název týmuSestava - top, jungler, mid, ad carry, support
{#Evropská unie} Ninjas in PyjamasZoroZero, hyrqBot, nukeduck, Freeze, Mithy
{#Evropská unie} SK Gamingfredy122, Svenskeren, Jesiz, CandyPanda, Nyph
{#Evropská unie} Copenhagen WolvesYoungBuck, amazing, cowTard, Forg1ven, Unlimited
{#Evropská unie} TCM GamingJwaow, Naruterador, Belgianbeast, Motroco, BarneyD

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.