Přejít k hlavnímu obsahu

IEM Katowice: Dignitas vítězí v ženském turnaji

26. 2. 2018 | 18:34 Counter-Strike 2
Již tento týden začíná jeden z nejprestižnějších CS:GO eventů na světě, legendární IEM Katowice. Ještě před tím si však pro nás ESL nachystalo menší ochutnávku v podobě nejprestižnejšího ženského turnaje ve hře CS:GO, Intel Challenge Katowice.Letošní ženský Intel Challenge Katowice sloužil spíše jako ochutnávka pro hlavní turnaj na IEM Katowice, oproti minulým letem ale dostal místo už při prvním víkendu, hned vedle ESL One Dota 2 Majoru a katowické premiéře PUBG.
Výchozí obrázek

Již tento týden začíná jeden z nejprestižnějších CS:GO eventů na světě, legendární IEM Katowice. Ještě před tím si však pro nás ESL nachystalo menší ochutnávku v podobě nejprestižnejšího ženského turnaje ve hře CS:GO, Intel Challenge Katowice.

Letošní ženský Intel Challenge Katowice sloužil spíše jako ochutnávka pro hlavní turnaj na IEM Katowice, oproti minulým letem ale dostal místo už při prvním víkendu, hned vedle ESL One Dota 2 Majoru a katowické premiéře PUBG.

Turnaj patří tradičně mezi ty nejnabitější a ani letos nechyběl žádný tým ze světové špičky ženského CS:GO. Mohli jsme tak sledovat týmy jako Dignitas, RES Gaming nebo Alpha Republic of Esport, ale i další týmy z různých koutů světa.

Do turnaje vstupovaly jako největší favoritky severoamerické hráčky týmu Dignitas, které svou roli potvrdily hned ve skupinách, kde dokázaly porazit týmy Singularity a Keyd Stars a postoupily tak z 1. místa. Ve druhé skupině se očekával hladký postup od vítězek loňského ženského turnaje na Copenhagen Games, týmu RES. Ty však ve skupině prohrály proti týmu Squared a RES se tak musely spokojit s druhým místem, kvůli čemuž v play-off narazily na Dignitas.

Hned v prvním semifinále na sebe tedy narazily Dignitas a RES, týmy, se kterými se počítalo až do finále. A zápas to byl napínavý. Semifinále začalo na Infernu, kde po vyrovnaném utkání a výhře 16-11 braly první mapu hráčky týmu Dignitas. Na Mirage ale RES odpověděly jednoznačným vítězstvím 16-6 a šlo se na Nuke. Tam opět panovaly hráčky Dignitas, které zvítězily 16-6 a měly tak čistou cestu do finále. V druhém semifinále se utkaly týmy Squared a Keyd Stars. I když zápas to byl vyrovnaný, netrval déle, než dvě mapy. Hráčky týmu Sqared si totiž poradily s brazilskými rivalkami 16-11 a 16-14 a získaly tak místo ve finále.

Samotné finále připomínalo spíš exhibici, než finále najvětšího světového turnaje. Severoamerické hráčky týmu Dignitas totiž své soupeřky doslova rozdrtily a po výhrách 16-2 a 16-4 tak berou zasloužené první místo a mohou se právem označovat jako nejlepší ženský tým světa.

Konečný výsledek Intel Challenge Katowice 2018
1.{#Spojené státy americké} Dignitas - $25000
2.{#Evropská unie} Squared - $12000
3.{#World} RES - $8000
4.{#Brazílie} Keyd Stars - $5000
5.-6.{#Ruská federace} ARES
5.-6.{#Evropská unie} Singularity
7.-8.{#Čína} GoHome
7.-8.{#Spojené státy americké} CLG Red
Štítky: IEM Katowice
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.