Přejít k hlavnímu obsahu

Inaequalis rozšiřují své řady o hvězdného BlueChesse

21. 3. 2018 | 17:33 StarCraft 2
StarCraft není mrtvý ani u nás! Obří návrat hlásí asi největší hvězda domácích StarCrafťáků, BlueCheese. Naváže v dresu Inaequalis na úspěchy z minulých let?
Výchozí obrázek

StarCraft není mrtvý ani u nás! Obří návrat hlásí asi největší hvězda domácích StarCrafťáků, BlueCheese. Naváže v dresu Inaequalis na úspěchy z minulých let?

Esport scéna ve StarCraft II patří bezpochyby Korejcům. Hráči z této asijské země kralují snad každému turnaji a pro gamery ze zbytku světa je prakticky nemožné jim konkurovat. Na české scéně ale logicky žádní Korejci nejsou, hráče, co vyčnívají nad ostatními tu ale bezpochyby máme také. A z této opravdové elity vykukuje jeden, který má nad ostatními špičkovými hráči ještě trochu navrch. Ano, řeč je samozřejmě o BlueCheesovi. Ten sice na začátku trochu doháněl, přejít z WarCraft III na SC mu totiž nějakou tu dobu trvalo, netrvalo to ale dlouho a vypracoval se na opravdového ničitele na domácí scéně.

To vše dokázal i přes velkou časovou ztrátu, právě kvůli hraní WarCraftu totiž za sebou neměl zdaleka tolik praxe, jako jeho soupeři, hrající především za eSubu. Nyní, spolu s celou domácí scénou, hlásí "comeback" i BlueCheese. Tento mazák totiž se StarCraftem nikdy úplně neskončil, v poslední době sice nenosil dres žádného velkého domácího celku, zato ale jezdil po evropských turnajích, kde dával do těla i těm nejlepším. Návrat na českou scénu zažije držitel titulu MČR z roku 2015 v dresu Inaequalis, týmu s opravdou dlouhou tradicí.

Ten s příchodem této mega hvězdy zažívá vlastně také takový vlastní comeback – po dlouhé době, kdy jsme o jejich StarCraft sekci moc neslyšeli, pomýšlejí obnovení INAE v čele s BlueCheesem na vstup do nejznámějších evropských lig a chtějí dokázat, že i oni na to mají. Ještě předtím ale budeme moci vidět špičku domácí scény – BlueCheese nevyjímaje – v akci na Mistroství Ostravy, největší domácí LAN akci posledních let!

Pár slov k této akvizici přidal majitel Inaequalis Eldesan:

„Vždy jsem bral BlueCheese jako hráče, který převyšuje CZ/SK scénu. Osobně jsme se setkali v roce 2015, kdy ve finále na MČR porazil našeho hráče. Poblahopřál jsem mu, trochu jsme pokecali o SC2 a já ho začal více sledovat. Když mě před měsícem kontaktoval, že by chtěl do Inaequalis, hodně mě to překvapilo. Prý už nemá tolik času na trénování a rád by svým přestupem podpořil myšlenku Inae. Jsem rád, že slušné chování a skvělá parta lidí, které jsou pro nás víc než výsledky, k nám přivedly tak skvělého hráče. Pro mě je to nejlepší hráč SC2 CZ/SK scény a věřím, že se mu bude v Inae líbit“

Sestava StarCraft II sekce týmu Inaequalis:

{#Slovenská Republika} Radovan "BlueCheese" Viselka
{#Slovenská Republika} Jakub "uniQFazer" Ziman
{#Česká Republika} Marek "Markus" Machálek (hostuje)
{#Česká Republika} Patrik "BADLERDAKING" Novák
{#Česká Republika} Ondřej "ReiToR" Svojše
{#Česká Republika} Marek "Raddow" Pleva
{#Česká Republika} Lukáš "CrosSGuarD" Slabý
{#Česká Republika} Jan "czJOHNcz" Bartuněk
{#Česká Republika} Robert "Robotikov" Liška
{#Česká Republika} Jakub "SolusRex" Kolda
{#Slovenská Republika} Lukáš "Arranion" Mihalčiny

miluju videohry a hlavně ligu legend