Přejít k hlavnímu obsahu

Jak to bylo: Samsung, Londýn & Clash Royale

6. 12. 2017 | 21:28 Clash Royale
Ptáte se, co spojuje Samsung, předvánoční Londýn a CzechClouda s Mishkinem? Správná odpověď je jen jedna - mistrovství světa v Clash Royale, the Crown Championship. 
Výchozí obrázek

Ptáte se, co spojuje Samsung, předvánoční Londýn a CzechClouda s Mishkinem? Správná odpověď je jen jedna - mistrovství světa v Clash Royale, the Crown Championship. 

Právě na tuto akci vyslal Samsung zmíněné dva české streamery a influencery, aby česko-slovenské herní komunitě zprostředkovali zážitek a atmosféru přímo z místa. O tom, že se vůbec tato dvojice na akci chystala vycestovat a o samotném průběhu celého turnaje, jsme vás samozřejmě informovali pěkně zčerstva již o víkendu. Jelikož ale informací po skončení mistrovství ještě přibylo, rozhodli jsme se vám je naservírovat v podobě, která vám přiblíží pohled na tento výlet tak, jak jej vnímal CzechCloud.

Na tuto akci jsme dostali pozvánku od Samsungu a samozřejmě jsme ji přijali. Celé to bylo velmi narychlo, protože já jsem původně chtěl jet na Dremhack, Mishkin je ze Slovenska apod. Nakonec jsme to však všechno zvládnuli a bylo to super.

Myšlenka by taková, že jsme se chtěli podívat na to, jak Supercell dělá podobné eventy. Všichni víme, jak vypadají Dreamhack majory, IEM a jim podobné akce. Ale tohle byl vlastně první major v mobilní hře s ohromným prize poolem, takže jsme chtěli společně načerpat informace o tom, jak to bude pokračovat dál a jestli má vůbec Clash Royale mezi esportem své místo. 

V Londýně jsme si chtěli projít historické centrum, nicnméně nám na to nezbyl čas, takže jsme v rychlosti prošli okolo Toweru, Queens Walk a úspěšně jsme přešli oba hlavní mosty.

 

Asi největším překvapením výletu byl samotný turnaj, protože u mobilní hry nečekáte turnaj s produkcí levelu LCS.

S nikým konkrétním jsme se z významných lidí nesetkali, protože všichni byli nasáčkovaní do VIP zóny, kam jsme neměli přístup. Z CZ výpravy jsme ale potkali Pavelfiho, majitele deckshopu a Pepise, který dělal překladatele Talimu - ten nakonec skončil v TOP4, takže kromě chvilkového automatického přepnutí do češtiny na místě překládal očividně víc, než dobře. 

Řekl bych, že turnaj samotný byl v přijatelném módu. Kdyby Supercell chtěl, tak naplní arénu 20 000 lidmi. Takhle byly hodně drahé lístky a na místě bylo třeba 500 lidí v hledišti. Bylo to tedy poněkud komornější, ale po produkční stránce naprosto perfektní. 

Na konec jsme dostali tašku s merchem a po finále jsme vyrazili domů. Závěrem musím říct, že to mělo smysl a že bych doporučil všem, aby nezanevřeli na mobilní gaming. Když nám tady rostou před očima akce, kde je 250 000 dolarů prize pool, možná se toho dočkáme časem i na domácí scéně. Ještě jednou děkujeme Samsungu za skvělý výlet a možnost česko-slovenské komunitě zprostředkovat tento zážitek přímo z místa.

Petr "CzechCloud" Žalud

Štítky: Clash Royale, Samsung
Šéfredaktorka PLAYzone. Hrami žije od malička a její srdcovkou vždy byl StarCraft, jemuž se věnovala kompetitivně, a World of Warcraft.