Přejít k hlavnímu obsahu

Jak skončilo World Cyber Games a IEM Singapur?

1. 12. 2013 | 16:07 League of Legends
O víkendus se kromě DreamHacku odehrály další dva kvalitní turnaje s dobrým obsazením týmů. Po nedávném IEM v Německu se odehrál další turnaj v Singapuru a také v Číně se 16 světových týmů popralo o vítězství na známém festivalu World Cyber Games.IEM Singapur
Výchozí obrázek

O víkendus se kromě DreamHacku odehrály další dva kvalitní turnaje s dobrým obsazením týmů. Po nedávném IEM v Německu se odehrál další turnaj v Singapuru a také v Číně se 16 světových týmů popralo o vítězství na známém festivalu World Cyber Games.

IEM Singapur

Na Intel Extreme Masters určené pro asijský kontinent se ukázalo celkem osm týmů a podobně jako to bylo pro Evropu, tak některé byly pozvané a další se dostali skrz kvalifikaci. Na turnaji se v nové sestavě ukázali také šampioni ze Season 2, Taipei Assassins. Bohužel se jim nepodařilo v prvním kole přejít přes další účastníky S2 Finals, Saigon Jokers.

V obou semifinále si ovšem počínaly suverénně oba celky, které byly pozvány si za Čínu a Koreu. Invictus Gaming z Číny si poradili s Taipei Snipers a korejští CJ Entus Frost zdolali zmíněné Jokers. Všechny zápasy v turnaji skončily poměrem 2:0 a tak to bylo i ve finále. Z vítězství se pak mohli radovat Invictus Gaming a domů si odnesli prizemoney v hodnotě 18.500 dolarů.

World Cyber Games

WCG bylo ve světe dříve bráno za nejprestižnější turnaj, kde se každoročně utkávaly nejlepší týmy svých zemí nejen o prizemoney, ale také o velkou prestiž. Bohužel v poslední době ovšem "Olympijské hry počítačových hráčů" lehce upadly, i tak ale letošní ročník měl v League of Legends početnou i kvalitní účast týmů ze všech koutů světa.

Celkem dvacet celků se rozdělilo do 4 skupin po 5 týmech. Evropský kontinent měl na turnaji také své zastoupení - Meet Your Makers z Polska, The RED z Ruska a ESC Gaming z Německa měli doplnit také francouzští Millenium, kteří kvůli neurčitým problémům nakonec nemohli do Číny dorazit. Ani jeden z Evropanů ovšem nedokázal projít skupinovou fází.

Vítězi skupin se stali mexičtí Lyon Gaming, korejští CJ Entus Blaze a také dvojice známých týmů z Číny, World Elite a OMG. Všechny čtyři celky pak bez ztráty květinky postoupily dále i ve čtvrtfinále. Celkové prizemoney se rozdělovalo pouze mezi první tři týmy, tudíž až od semifinále začaly ty pravé boje.

1

V prvním semifinále se utkali Lyon Gaming proti CJ Entus Blaze. Jeden ze dvou world-class týmů tohoto korejského powerhouse si se svým soupeřem poradil na dvou mapách a stal se tak prvním finalistům. Druhý duel pak nabídl korejské derby mezi WE a OMG, kde vítězné po napínavých třech hrách vyšel vítězně účastník letošního šampionátů, tým OMG.

Finále tak zůstalo ryze asijskou záležitost nebo také by se to dalo nazvat duelem Koreje a Číny. CJ Entus Blaze se v obou hrách dařilo lehce víc než svému soupeři a narozdíl od svého sesterského týmu Frost se jim tak podařilo tento víkend ukořisti vítězství a prizemoney 30.000 dolarů, OMG se musí spokojit s o deset tisíc nižší částkou. I bronzová pozice nakonec skončila doma v Číně, jelikož Lyon Gaming si nedokázali poradit s celkem World Elite.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.