Přejít k hlavnímu obsahu

Jaké Daily Questy padají nejčastěji?

3. 1. 2018 | 21:42 Hearthstone
Daily Questy jsou snad tou nejlepší možností, jak můžete získat goldy. A protože se odměny za jejich splnění pohybují ve velkém rozmezí od 40 až do 100 zlaťáků, není divu, že hráči hledají vždy ty nejlepší. Jak velká šance na zisk těch s nejvyššími rewardy ale reálně je? 
Výchozí obrázek

Daily Questy jsou snad tou nejlepší možností, jak můžete získat goldy. A protože se odměny za jejich splnění pohybují ve velkém rozmezí od 40 až do 100 zlaťáků, není divu, že hráči hledají vždy ty nejlepší. Jak velká šance na zisk těch s nejvyššími rewardy ale reálně je? 

Být free2play hráč v Hearthstone opravdu není procházka růžovou zahradou. Složit ty nejlepší decky každou meta game není vůbec jednoduché, zvlášť když jsou čím dál dražší. A tak hráčům, co nechtějí mít hluboko do kapsy, ale zároveň chtějí mít pěkný rank, nezbývá nic jiného, než plnit poctivě Questy. Je ale samozřejmé, že z každého Questu musíte vytěžit co nejvíce zlata jde a spokojit se s Questem za pouhých 40 zlaťáků je prostě nepředstavitelné. A tak budete tento, pro vás nevýhodný Quest zahazovat, abyste našli jiný, pokud možno lepší. Ale jaká je vlastně pravděpodobnost, že vám padne ten nebo onen Quest?


Sen každého hráče! Ale že by se vám to povedlo moc pravděpodobné není.

Na to se pokoušel přijít uživatel Redditu s nickem UnluckyPenguin. Jeho experiment vychází z více než 150 Questů, což už je číslo, ze kterého lze dělat závěry. A k jakým údajům tedy NešťastnýTučňák došel? To první (a asi nejzásadnější) je vidno už od začátku. K tomu, abyste věděli, jaké hodnoty Questů vám budou nejčastě padat, stačí využít tabalku níže. Zajímavé určitě je, že to, jak často padaly určité Questy reálně, neodpovídá tomu, jak by padat měly dle statistiky. Je samozřejmě možné, že byl UnluckyPenguin opravdu "unlucky", nicméně vyloučeno není ani to, že některé úkoly prostě častěji padat mají.

Typ QuestuPočet unikátních Questů s touto odměnouObdržených QuestůKolik by tento typ Questů měl tvořit procent z celkuKolik procent z celku tento typ Questů reálně tvoří
Za 40g248332.4%51.2%
Za 50g254233.8%25.9%
Za 60g192825.7%17.3%
Za 80g161.4%3.7%
Za 100g324.1%1.2%
Za pack212.7%0.6%

Ten nejdůležitější údaj je už sice za námi, Tučňákův experiment ale ukazuje i další věci. Jak lze vyčíst z další tabulky, průměrná hodnota všech Questů, které za měřený úsek UnluckyPenguin dostal, činí 48.6 goldu. Z toho vyplývá, že chcete-li zacházet s Questy opravdu výhodně, jediný typ úkolů, který byste měli zahazovat, jsou ty za 40 zlaťáků. Questy za 50g sice stále nevypadají pěkně, reálně byste ale jejich měněním trochu goldů ztratili. Jak moc si ale polepšíte, když budete Questy za 40g zahazovat? Tučňák to celou dobu dělal a jak je vidno ve druhém řádku tabulky, průměrně si přilepšil o šest goldů na Quest. To sice není nikterak moc, ale za měsíc plnění Questů vám to už zaplatí jeden vstup do arény! UnluckyPenguin si dal s experimentem opravdu hodně práce a závěry stojí za to. Jak se líbil tento pokus vám?

Průměrný počet goldů na jeden QuestPoznámka
48.6g Průměr ze všech Questů, včetně těch zahozených 
54.4gPrůměr ze všech splněných Questů
53.8gJaký průměr by měl podle statistiky být
miluju videohry a hlavně ligu legend