Přejít k hlavnímu obsahu

Kappa šampiónem Gaming WinterFest 2017

21. 2. 2017 | 23:38 TrackMania 2 Stadium
O víkendu měli pohotovost všichni fanoušci nesmrtelné TrackManie, konkrétně aktuálně hranné verze TrackMania 2: Stadium. Francii, zemi této hře zaslíbené, se totiž konal Gaming WinterFest 2017, jehož součástí byl i prestižní turnaj ve výše zmíněné hře. Tuzemská scéna patří stabilně mezi účastníky finálových bojů a jinak tomu nebylo ani tentokrát.
Výchozí obrázek

O víkendu měli pohotovost všichni fanoušci nesmrtelné TrackManie, konkrétně aktuálně hranné verze TrackMania 2: Stadium. Francii, zemi této hře zaslíbené, se totiž konal Gaming WinterFest 2017, jehož součástí byl i prestižní turnaj ve výše zmíněné hře. Tuzemská scéna patří stabilně mezi účastníky finálových bojů a jinak tomu nebylo ani tentokrát.

Trackmania je u nás, minimálně z kompetitivního hlediska, známá především díky slovenské dvojici z eSuby {#Slovenská Republika} Erika "hakkiJunior" Leštaha a {#Slovenská Republika} Marka "tween" Pachera. Ti se do Melunu, města nedaleko francouzského hlavního města, také vydali a cíle zřejmě malé neměli. Tween totiž velmi často dojede až na stupně vítězů, hakkiJunior pak má na svém kontě titul Mistra Světa.

Tentokrát to ovšem úplně ideální od této dvojice nebylo. Celkem se turnaje účastnilo 31 hráčů a hrálo se celkem o 1000 €. České barvy zastupoval {#Česká Republika} Martin "Kappa" Krompolc, který například na posledním The Nest Cupu obsadil druhé místo. A na rozdíl od slovenské party rozjel ve Francii kvalitní krasojízdu.

V úvodním timeattacku, který slouží k nalosování hráčů, měl Kappa druhý nejrychlejší čas. hakkiJunior pak byl šestý, tween sedmý. V playoff začala Česko-Slovenská trojice dobře, když všichni postoupili z prvního kola WB. Jenomže jak už tomu tak bývá, ve druhém kole se všichni tři potkali v jedné zápasové čtveřici, ze které postupují vždy jen 2 nejlepší. Naše trojice brala první tři místa a černý petr tak padl na hakkiho, který se musel odporoučet do LB.

Tween a hakkiJunior během turnaje (foto: facebook)

Svého týmového kolegu následoval hned v dalším kole tween a oba hráči eSuby se tak museli probojovávat přes spodního pavouka. Tentokrát ovšem nebylo přáno. hakkiJunior sice své zápasy ve druhém a třetím kole LB vyhrál, ve čtvrtém ale narazil ve své čtveřici opět na tweena.

tween sice zvítězil, hakki ovšem zůstal třetí za francouzským hráčem {#Francie} Brenem a s turnajem se loučil na 9.-10. místě. Stejně jako ve winners bracketu i tentokrát přežil tween svého spolujezdce jen o jedno kolo a v semifinále LB skončil třetí, celkově v turnaji pak sedmý.

Kappa, zastupující německé tým Planetkey Dynamics, ovšem mezitím turnajem projížděl ve velkém stylu. Postupně zvítězil nejen v semifinále, ale i ve finále WB a postoupil tak přímo do grandfinále. Zde mu dráhu zkřížili {#Německo} Massa, {#Francie} Kronos a {#Německo} Symbiose, se všemi se už předtím v playoff potkal. Šanci jim nedal ani tentokrát a když suverénně využil hned první matchpoint, mohl se radovat z prvního vítězství na offline eventu.

Vítězný Kappa (foto: Facebook)

Kromě dobrého pocitu si z Francie odnesl celkem 500 € (zhruba 13 500 Kč). V konkurenci nejlepších hráčů světa se tak opět ukázalo, že CZ/SK scéna se může pochlubit více než kvalitními trackmaniaky.

Konečné pořadí:

1. místo - {#Česká Republika} PkD/Kappa
2. místo - {#Francie} aAa.Kronos
3. místo - {#Německo} expert.Symbiose

7. místo - {#Slovenská Republika} eSuba.tween
9.-10. místo - {#Slovenská Republika} eSuba.hakkiJunior