Přejít k hlavnímu obsahu

Konec united-games.cz?

EDIT: Připravili jsme Zlaté účty, viz novinka.Následující řádky se mi nepíší snadno, ale nadpis není žádným reklamním tahem. Provoz serveru united-games.cz může být v následujících dnech ukončen. Je tomu tak po dohodě většiny členů admin týmu. Podrobnější informace dostanete ve čtvrtek, v pořadu United-Games na PG24, od 19:00. Omlouvám se všem spolupracovníkům, kteří se to dozvídají tímto způsobem, není to rozhodnutí ze dne na den a s těmi, kdo má přístup do admin fóra jsme to snad důkladně probrali. Muselo by stát několik "neuvěřitelných" věcí, aby se naše rozhodnutí změnilo, zatím tomu ale nic nenasvědčuje.
Výchozí obrázek

Konec UG?

EDIT: Připravili jsme Zlaté účty, viz novinka.

Následující řádky se mi nepíší snadno, ale nadpis není žádným reklamním tahem. Provoz serveru united-games.cz může být v následujících dnech ukončen. Je tomu tak po dohodě většiny členů admin týmu. Podrobnější informace dostanete ve čtvrtek, v pořadu United-Games na PG24, od 19:00. Omlouvám se všem spolupracovníkům, kteří se to dozvídají tímto způsobem, není to rozhodnutí ze dne na den a s těmi, kdo má přístup do admin fóra jsme to snad důkladně probrali. Muselo by stát několik "neuvěřitelných" věcí, aby se naše rozhodnutí změnilo, zatím tomu ale nic nenasvědčuje.

Na venek to zřejmě nevnímáte, ale stále častěji se snažím poukazovat na to, že cokoliv na UG máte a můžete dělat, stojí peníze. Stávající partneři nám žádné nedávají, ale dotují „své" online ligy cenami. Co ale herní servery, webserver a databáze, práce programátorů, LAN finále lig? To jsou nemalé částky, které musí někdo platit. Ať napíšu v dalších řádcích cokoliv a jakkoliv nesrozumitelně, důvodem ukončení provozu je nedostatek financí. Nestěžuji si, uvádím fakta, která mě vedou k tomuto rozhodnutí.

Byl jsem ochotný určité finance do tohoto projektu investovat. Částečně se jednalo i o můj koníček. Objem peněz ale přesáhl určitou hranici a musel jsem se na celou záležitost začít dívat spíše jako na business. To se dělo již někdy na začátku roku 2007. Opřel jsem se o určité lidi, zajistil peníze na provoz a jejich odměny. Tady vidím začátek konce, nebyl jsem schopný přejít z kamarádského vztahu na čistě pracovní a nedokázal jsem včas obklopit správnými lidmi. Na základě této mé chyby se do dnešního dne nepodařilo dokončit procesy, které by měli nastartovat jakoukoliv návratnost mých investic. Mluvím zejména o webmasterech, především Blumovi. Admin tým, redaktoři a další pracovali na 100%.

V tuto chvíli již nejsem ochotný pumpovat do UG žádné další peníze. Provoz online soutěží je sice bezpečně zajištěn ještě i na další sezónu. Pracovat ale s vědomím, že nedochází k žádnému posunu nemohu. LAN finále, ESWC 2007, AMD UGT - to jsou jistě úspěchy, z hlediska financí to byl ale jednoduše průser. Pro demonstraci uvedu pár příkladů nákladů, které UG generuje:

10 herních serverů - většinou Core 2 DUO nebo QuadCore, 4giga DDR2, 2U provedení - cca 150tis Kč.První ročník online soutěží - ceny cca 60tis KčLAN finále online lig - cca 20tis KčPráce lidí - cca 50tis Kč

Nepočítam osobní výdaje na dopravu, telefon atd., které se mohou pohybovat kolem 50tis Kč. ESWC mě stálo zhruba 30tis Kč. Vezmeme-li v úvahu čas, který jsem tomu věnoval a musel ho ukrojit z mého podnikání, dostali bychom se asi na obrovské čísla. Na proti tomu všemu jsou naprosto nulové příjmy. Uznáte sami, že to už je sakra drahý koníček.

Obrovské díky patří všem členům UG týmu, ať už redakci, aminům, webmasterům, grafikům. Prostě úplně každému, který jakkoliv svým časem a úsilím přispěl k rozvoji UG. Do konce týdne se pokusím udělat ještě pár kroků, protože vypnutí webu by byla jednoduše "škoda".

Soptik