Přejít k hlavnímu obsahu

LAN finále: Preview HS turnaje

19. 5. 2016 | 00:21 Hearthstone
První sezóna PLAYzone Hearthstone ligy se chýlí ke svému konci a již tento pátek budeme znát našeho šampiona. Komentátory jsme si již představili dříve, nyní si něco povíme o jednotlivých účastnících finálového klání v Hearthstone.
Výchozí obrázek

První sezóna PLAYzone Hearthstone ligy se chýlí ke svému konci a již tento pátek budeme znát našeho šampiona. Komentátory jsme si již představili dříve, nyní si něco povíme o jednotlivých účastnících finálového klání v Hearthstone.

Z pozice jedničky jede na LAN finále kapitán týmu eSuba Oldřich "Faeli" Mahdal. Faeli se karetním hrám věnuje již dlouhá léta a mimo Hearthstone hraje aktivně také Poker. Svými stabilními výsledky se dlouhodobě považuje za jednoho z nejlepších domácích hráčů a svoje postavení si dokázal obhájit i v PLAYzone lize, kam dostal invite právě za své výkony. Za svoji kariéru v Hearthstone působí pouze v eSubě a to ode dne 30. října 2014.

Základní část soutěže Faeli opanoval se skórem 11-2. V první polovině soutěže ho nejvíce proháněl Meyger, kterého však přemohl a tím odstartoval jeho pád tabulkou. Jediné dvě prohry zaznamenal proti svému kolegovi Silhanovi a proti outsiderovi Wenekovi. Do semifinále si jako vítěz základní části vybral Melaneho, hráče ze čtvrtého místa, na kterého si věří a dvakrát ho ve skupině porazil. Největší úspěch Faeliho kariéry jsou druhá místa z turnajů Gfinity Summer Masters II a DreamHack Cluj-Napoca 2015: PGL Winter Tavern Tales.

Faeli Namcor

Ze druhého místa jde do bojů o 2000 MČR bodů jediný zástupce Majestic Lions Jakub "Namcor" Veber. Co se týče jeho týmu, tak většinou je Namcor zastíněný Syntheticem, bohužel jsme jej nemohli vidět na jediné zahraniční akci. I tak je ale velkou rybou a to zejména díky tomu, že jde o úřadujícího Mistra České republiky. Základní částí prošel Namcor se skórem 8-6 a jeho zápasy, to bylo vždy něco. Právě Namcor totiž v průběhu vytáhl celou řadu inovativních balíků, které soupeře dokázaly překvapovat a slavit úspěch.

Ze třetího místa postupuje na LAN finále Ladislav "meyger" Majer, jeden ze tří zástupců Fraternitas. Právě on se utká proti Namcorovi a tento duel slibuje na úvod turnaje boj na ostří nože, oba hráči mají potenciál celý turnaj vyhrát, pokud se předvedou ve nejlepší formě. Oba se v základní části vzájemně porazili se skórem 3:1. Co se týče meygera, tak podobně jako Namcor sbírá úspěchy pouze na české scéně a do zahraničí ještě nevyrazil, nicméně svými stabilní výkony patří mezi domácí špičku. Zajímavostí je to, že před FTS působil v eSubě.

Meyger Melane

Čtvrtým do party bude soupeř Faeliho, Marek "Melane" Zábran. Ten se těsně původně na finále vůbec neměl podívat a jede pouze díky tomu, že Romasik se na poslední chvíli svojí účasti zřekl. Melaneho výkony v lize byly jako na houpačce, nicméně díky fazóně v posledních kolech nakonec čtvrté místo získal pro sebe a jako jediný tým tak Fraternitas budou mít na finále dva zástupce. Papírově je Melane černým koněm celého LAN finále a i když své hráčské kvality dlouhodobě prokazuje, díky postupu ze 4. místa je naprostým opakem favorita soutěže.

Tip redakce na pořadí: 1. Namcor, 2. Faeli, 3. Melane, 4. Meyger

Pokud jsme vás dostatečně nalákali na kvalitní domácí Hearthstone, tak se na vás těšíme v pátek 20. května buďto na místě v Alza Tech Zone nebo na streamu PLAYzoneTV. Celé klání hrané formátem Standard a systémem Double Elimination s BO5 Last Hero Standing odstartuje v 13:30 a našeho šampiona budeme znát ještě ten den večer! Těšíme se na vás.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.