Přejít k hlavnímu obsahu

LAN finále: Preview LoL turnaje

19. 5. 2016 | 02:11 League of Legends
První sezóna PLAYzone League of Legends ligy jde do finiše a již v pondělí ráno se pětice hráčů bude mocit probudit s pocitem šampiona. Který z týmů jde do klání jako favorit?
Výchozí obrázek

První sezóna PLAYzone League of Legends ligy jde do finiše a již v pondělí ráno se pětice hráčů bude mocit probudit s pocitem šampiona. Který z týmů jde do klání jako favorit?

eSuba{#Česká Republika} Anh Viet "Dejv" Bui
{#Česká Republika} Jan "Piipous3k" Pipota
{#Česká Republika} Marek "Humanoid" Brázda
{#Slovenská Republika} Matúš "NeoN" Jakubčík
{#Slovenská Republika} Sami "sami" Al Jabri

eSuba pod vedením Dejva skrývá ve svém kádru zajímavá jména, nicméně ačkoliv by jako postupující tým mělo jít o největšího favorita, není tomu tak. Na nedávném Tiger Masters sice ukázali největší sílu, nicméně v tomhle složení spolu kluci nehrají příliš dlouho a například pro kapitána půjde o jeden velký test jeho dovedností na top lane, proč něj nové pozici.

eSuba LoL

eSuba se v popředí soutěže držela od samotného začátku a i když Inside Games vzdorovali, tak mimo prohru proti nim eSuba další body neztratila (mimo bezvýznamný duel proti ML) a o jejich triumfu v základní části nebyl pochyb. LAN finále však bude jiné. Všechny týmy přijedou v plné síle a půjde o opravdu zkoušku ohněm pro aktuální složení eSuby. Jako svého soupeře do semifinále si kluci zvolili druhý tým základní části Inside Games.

eSuba{#Česká Republika} Tomáš "Mortsche" Anděl
{#Česká Republika} Marek "Vinxen" Gardoň
{#Česká Republika} Josef "Shiage" Čiko
{#Česká Republika} Adam "Edems" Mitrenga
{#Česká Republika} Pavel "Jericho" Křemen

Ačkoliv sestava Inside Games byla vždy soudržnou jednotkou, tak v posledních týdnech musely přijít dvě změny. Na topu přišel mladý Mortsche namísto maturujícího Anika, pozici supporta vyklidil po dlouhých měsících působení s Edemsem Dreamery, posilou byl všem zkušený hráč Jericho. Tuto pětici čeká v neděli od 9:00 opravdu těžký duel proti eSubě.

Inside Games

Vzhledem k přepychové kvalitě finálového složení jsou Inside Games jednoduše řečeno outsiderem. Nebude je radno podceňovat, ale kluci mohou po událých změnách zejména překvapit. V základní části byl modro-bílý celek dlouho na první příčce, nicméně trojnásobná ztráta v druhé polovině soutěže zmařila šance na možnost výběru soupeře do semifinále. Jedno je však jasné, Inside Games se bez boje nevzdávají!

eSuba{#Slovenská Republika} Martin "Necro" Jucha
{#Slovenská Republika} Milan "SeMike" Vavro
{#Slovenská Republika} Matúš "RusO" Rusňák
{#Česká Republika} Jan "WORRY" Voráček
{#Česká Republika} Jakub "Tarky" Vaňkát

Stálice domácí scény, to je tým eXtatus. Tato pětice spolu hraje již nějaký pátek a dlouhodobě patří k tomu nejlepšímu u nás. Jasným důkazem budíž triumfy z většiny turnajů konaných v roce 2016. Jmenovitě má Necro a spol. ve vitríně zlaté medaile z PragoFFestu, Wangl Championship nebo Y-GAMES. Kolem a kolem, jde o tým suverénně vedoucí MČR klasifikaci.

eXtatus

Základní část PLAYzone LoL ligy se ale týmu tolik nevyvedla. Třetí místo by se mohlo zdát zklamáním, nicméně kvůli opakovaným změnám soupisek ostatních týmů to vlastně příliš neřeší, jestli někdo skončí na druhém či čtvrtém místě. Co je však podstatné, eXtatus v semifinále čeká duel proti Fraternitas a pokud oba týmy předvedou svoji nejlepší hru, půjde o velkou podívanou, kterou si u nedělního oběda prostě musíte pustit!

Fraternitas{#Slovenská Republika} Michal "Odstranovac" Duchoň
{#Česká Republika} David "Jejky" Jakubec
{#Česká Republika} Michal "zoiren" Zíka
{#Česká Republika} Patrik "Thale" Jírů
{#Česká Republika} Petr "Denyk" Haramach

Posledním účastníkem finále jsou hráči Bratrstva. Fraternitas se v lize dlouho pohybovali ve vodách nezaručující postup, nicméně nová sestava zabrala a voilà, plán kapucářů je jednoznačný: přijet a vyhrát. Postup ze čtvrtého místa je irelevantní, důležitá bude forma.

Fraternitas

Tahle sestava Fraternitas se dala dohromady za účelem kvalifikace do Challenger Series, bohužel těsně před branami jim vystavil stopku Team Forge se dvěma Korejci v sestavě. Z těchto důvodů půjde o premiéru této pětice v offline prostředí a my se nemůžeme dočkat, až Denykova vyzve ve druhém semifinálovém zápase eXtatus.

Tip redakce: 1. Fraternitas, 2. eSuba, 3. eXtatus, 4. Inside Games

To by tedy bylo preview, úvodní články jsou za námi. Doufáme, že se nám vás podařilo dostatečně navnadit, abyste si v neděli udělali čas a podpořili vaše oblíbené celky. Věrní fanoušci mohou přijet fandit přímo do Alza Tech Zone, kde bude probíhat promítání, pro všechny ostatní bude samozřejmě připraven livestream na našem Twitch kanále PLAYzoneTV.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.