Přejít k hlavnímu obsahu

LCS: Ninjas in Pyjamas nahrazují Fnatic Academy

24. 5. 2017 | 19:35 League of Legends
Do evropské soutěže League Championship Series postoupily hned dva nové týmy. Jelikož šlo o akademie týmů Misfits a Fnatic, prodej slotu byl nevyhnutelný.
Výchozí obrázek

Do evropské soutěže League Championship Series postoupily hned dva nové týmy. Jelikož šlo o akademie týmů Misfits a Fnatic, prodej slotu byl nevyhnutelný.

Jméno Ninjas in Pyjamas se do nejvyšší evropské ligy vrací po čtyřech letech. Zdá se to jako dlouhá doba, nicméně právě v tomhle týmu odstartoval svoji kariéru debutem v LCS také Aleš 'Freeze' Kněžínek. Nyní je tu nová éra a NiP se do EU LCS vrací díky odkoupení slotu Fnatic Academy. Spolu s ním však nepřicházejí hráči a vedení organizace přivádí zbrusu novou pětku.

Sestava vedená proslulým trenérem Kubzem se tak proti své vůli rozpadá. MrRalleze čeká povolání do hlavního týmu Fnatic, Amazing se posadí na jeho lavičku, Nisqy podepsal v amerických EnVyUs a Klaje s Kikisem se zkušenostmi z LCS čeká hledání nového týmu.

Freeze před lety v barvách NiP, dnes již dávná historie

To by nebyl nový tým v lize, aby si do své sestavy nepřivedl Korejce. Na topu se představí Kim 'Profit' Joon-hyung z SK Telecom T1, kde jej na pozici náhradníka nahrazuje Untara. Tím druhým je midař Kim 'Nagne' Sang-moon, jenž svá nejlepší léta zažil v KT Rolster, jehož hlavní hvězdou však nikdy nebyl. Ani po odchodu do Číny o Nagnem příliš slyšet nebylo. Sestavu doplňuje trojice Evropanů. V jungli se ukáže LCS šampion z léta roku 2014 Ilyas 'Shook' Hartsema, botlinku vytvoří Martin 'HeaQ' Kordmaa a Hampus 'Sprattel' Abrahamsson.

Ohlasy z komunity po prvotním úniku informací na sestavu, která dnes byla oficiálně potvrzena, nebyly příliš oslavné, spíše naopak. Reakce sice nejsou tak negativní, jako před jarní částí sezóny u Origen, ale původní akademie Fnatic vypadala papírově silnější. Na vyvrácení tohto osudu se podepíše také kouč, který ve Fnatic příliš neproslul - NicoThePico.

Sestava Ninjas in Pyjamas pro letní LCS:

{#Korejská republika} Kim 'Profit' Joon-hyung - Top Laner
{#Nizozemsko} Ilyas 'Shook' Hartsema - Jungler
{#Korejská republika} Kim 'Nagne' Sang-moon - Mid Laner
{#Estonsko} Martin 'HeaQ' Kordmaa - AD Carry
{#Švédsko} Hampus 'Sprattel' Abrahamsson - Support

Zdroj: nip.gl
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.