Přejít k hlavnímu obsahu

Lednový PragoFFest přivítá PLAYzone arénu

21. 1. 2016 | 02:14 Všechny hry
V pražské Modré škole se koncem ledna uskuteční již tradiční festival PragoFFest. V rámci festivalu se mohou návštěvníci těšit na PLAYzone arénu, která na akci přinese nejen nejnovější technologie, ale také profesionální turnaj, soutěže a hlavně kopec zábavy!
Výchozí obrázek

V pražské Modré škole se koncem ledna uskuteční již tradiční festival PragoFFest. V rámci festivalu se mohou návštěvníci těšit na PLAYzone arénu, která na akci přinese nejen nejnovější technologie, ale také profesionální turnaj, soutěže a hlavně kopec zábavy!

Praha, ČR – 21. ledna 2016 – Festival popkultury PragoFFest koncem ledna uspořádá již svůj dvacátý ročník. Ve dnech 28. až 31. ledna se mohou návštěvníci těšit na různorodý program, jehož všudypřítomnými motivy budou hry, cosplay, anime či dokonce filmy a seriály. Na akci takového formátu samozřejmě nemůže chybět ani PLAYzone aréna.

PragoFFest

Ve stáncích PLAYzone arény si budou návštěvníci moci vyzkoušet celou řadu moderních technologií. Připravena bude herní aréna s HAL3000 MČR Pro počítači 6. generace, kde budou také probíhat turnaje pro veřejnost, u Samsungu můžete otestovat mobilní vlajkové lodě z řady Galaxy S6, výkonné herní tablety Tab S2, chytré hodinky Gear S2 či perličku v podobě virtuální reality Gear VR.

Stánek společnosti AOC se bude točit okolo herních 144Hz monitorů, EPSON zase nabídne možnost si zahrát na obřím plátně díky špičkovému hernímu projektoru. To vše doplní mimozemské herní notebooky Alienware, závodní kokpit v chillout zóně od Monster Energy nebo herní pecky FIFA 16 a Forza 6 na konzolích Xbox One.

V PLAYzone aréně bude také připraveno pódium, na kterém poběží zajímavý program. V hlavní roli budou hvězdy domácí YouTube scény, zpěvačka Eva Matějovská, sobotní dění okoření soutěž PragoCosplay, účast je přislíbena od těch nejlepších cosplayerů u nás. V rámci programu se budou na pódiu také promítat zápasy profesionálního League of Legends turnaje, jehož zápasy se budou odehrávat v HAL3000 herní aréně.

PragoFFest

Na PragoFFestu se uskuteční první turnaj letošní sezóny Mistrovství ČR v počítačových hrách. Hrát se bude League of Legends a diváci na místě i na živém internetovém přenosu PLAYzoneTV, jenž bude probíhat za podpory předního výrobce grafických karet a základních desek - firmě MSI, se mohou těšit na živé přenosy komentované dvojicí Petr „Xnapy“ Jirák a Michal „Micák“ Vašina. V turnaji, jenž se odehraje v pátek a sobotu, se představí čtvěřice týmů. Pozván byl vítěz loňského MČR Fraternitas, klání pak doplní trojice týmů z kvalifikace.

Zábavu v PLAYzone aréně na PragoFFestu zabezpečí partneři MSI, Samsung, Dell, Alienware, HAL3000, AOC, Monster Energy, EPSON a Xbox One.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.