Přejít k hlavnímu obsahu

Legionáři hrající ve Španělsku hlásí novinky

7. 4. 2017 | 14:13 League of Legends
Začátkem jarní sezóny jsme se dočkali dvou českých hráčů, kteří si našli své působiště ve slunném Španělsku. Jeden se stále drží, o zbytku posádky tu máme žhavé novinky.
Výchozí obrázek

Začátkem jarní sezóny jsme se dočkali dvou českých hráčů, kteří si našli své působiště ve slunném Španělsku. Jeden se stále drží, o zbytku posádky tu máme žhavé novinky.

Prvním legionářem na Apeninském poloostrově se v lednu stal Patrik 'SHERIFF' Jírů, do té doby známý jako Thale. Origen.ESP se v nejvyšší španělské soutěži příliš nedařilo a když skončila základní část, po které bude xPekeho organizace bojovat o udržení, Sheriff dal týmu sbohem. Fanoušci hráčů naší scény však nemusí smutnit, jako náhradu si OG přivedli Matúše 'Neon' Jakubčíka, dosud hráče Majestic Lions a úřadujícího mistra ČR. Mimo Sheriffa v základní sestavě končí i španělské duo DahVys, Entei nahrazené Rudym a Sauliusem.

V loňském roce Neon, Jejky a Denyk slavili úspěchy doma, nyní se snaží prorazit v zahraničí (Foto: PLAYzone)

Není to tak dávno, kdy jsme psali o jednom z nejzkušenějších hráčů domácí scény, Petru 'Denyk' Haramachovi. Trojnásobný mistr České republiky se konečně prosadil i v zahraničí a v týmu x6tence mu to opravdu svědčí. Nyní bude jeho angažmá o to zábavnější, na pozici junglera přichází dřívější spoluhráč David 'Jejky' Jakubec. Stejně jako v případě Neona jde o loňského mistra ČR a dosavadního hráče Majestic Lions, jejichž budoucnost je nejistá.

Zatímco Origen.ESP budou mají zajištěný slot v boji o záchranu, kdy v sestavě zůstal pouze jediný krajánek, x6tence mají svou část sezóny v druhé nejvyšší soutěži stále před sebou. O Jejkyho byl údajně zájem i v nejvyšší soutěži, ale jako nové působiště nakonec zvítězil Denykův tým. My doufáme, že s novou posilou se x6tence začne dařit ještě více a z 5. místa se duo českých legionářů vyhoupne na příčky zajišťující boj o postup do LVP Superligy. 

Štítky: x6tence, Origen
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.