Přejít k hlavnímu obsahu

Magisk míří do Astralis, OpTic pouze ve třech

7. 2. 2018 | 10:30 Counter-Strike 2
Deadline day je tady a sami si můžete všimnout, že se to na scéně oznámeními o přestupech jenom hemží. Další raketu ze své základny odpálili OpTic a ta zamířila do Dánska, do Astralis.
Výchozí obrázek

Deadline day je tady a sami si můžete všimnout, že se to na scéně oznámeními o přestupech jenom hemží. Další raketu ze své základny odpálili OpTic a ta zamířila do Dánska, do Astralis.

Být fanouškem OpTic Gaming není nic snadného. Po rozpadu americké sekce se vkládaly naděje do té nové, evropské, kde se po dávném vzoru FaZe dali dohromady odpadlíci z několika týmů. Friberg, Magisk nebo mixwell utvořili sestavu, která bohužel o chloupek nepostoupila z Minoru a více už toho nejspíše nedokáže, tedy alespoň v tomhle složení. Právě dva z výše zmíněných hráčů se totiž loučí se zámořskou organizací loučí. V úterý vyplavala na povrch informace o odchodu jediného původního hráče OpTic Óscara 'mixwell' Cañellas, dnes se loučí Magisk.

19letý Emil 'Magisk' Reif vletěl na scénu v roce 2016, kdy se dokázal dostat na 14. místo nejlepších hráčů dle žebříčku HLTV.org a byl to právě on, kdo byl tahounem týmu North. Jeho loňský odchod byl tedy nečekaný. Vysvobození přichází právě teď, Reif byl jedním ze tří spekulovaných kandidátů na uvolněné místo v Astralis po Markusi 'Kjaerbye' Kjærbyem a dnešním se stává oficiální součástí aktuální světové sedmičky. Tento přestup byl opravdu rychlou záležitostí, protože o odchodu Kjaerbye do North se tým dozvěděl teprve v pátek. S novou posilou a plně uzdraveným dev1cem vyrazí dánská jednička vstříc navázání na loňský Major titul.

V oficiálním prohlášení na webu Astralis se hráč, který za sebou má působení v SK Gaming, Teamu Dignitas, North a OpTic Gaming, vyjádřil následovně:

„Od chvíle, kdy mi Danny (zonic) napsal, nepřemýšlel jsem ani sekundu. Chci hrát za Astralis, jde o zdaleka nejlepší tým v Dánsku a jeden z nejlepších na světě. To je přesně to místo, kde chci strávit následující léta své kariéry. Hráči, tým a zázemí patří k tomu nejlepšímu a málo kdo by odmítl příležitost podobnou téhle.

Znám většinu hráčů v týmu i kolem něj a debaty s nimi před podpisem smlouvy jen stvrdily mé dojmy. Vím, co tento tým potřebuje, a cítím, že skvěle zapadnu do systému, jakým Astralis hrají a jaké jsou jejich plány pro budoucí rozvoj. Zahraju si s některými z nejlepších hráčů na světě a i když to vždy chvíli trvá si zvyknout na nové prostředí, tak věřím, že se budu schopen podílet již od prvního dne. Jde o nejvyšší ligu a nejspíše to zabere turnaj nebo dva, než se vzájemně poznáme, ale jsem na to opravdu připraven!

Chtěl bych také poděkovat OpTic a všem v této organizaci. Čas zde strávený byl skvělý a dokonce i v této fázi mi byli nápomocní. Hluboce obdivuji každého a bylo mi ctí být součástí OpTic! Bohužel, posílit Astralis je příležitost, která se nedá odmítnout.“

Nynější sestava týmu Astralis:

{#Dánsko} Nicolai 'device' Reedtz
{#Dánsko} Peter 'dupreeh' Rasmussen
{#Dánsko} Andreas 'Xyp9x' Højsleth
{#Dánsko} Lukas 'gla1ve' Rossander
{#Dánsko} Emil 'Magisk' Reif

{#Dánsko} Danny 'zonic' Sørensen - trenér

Aktuální složení OpTic Gaming:

{#Švédsko} Adam 'friberg' Friberg
{#Finsko} Aleksi 'allu' Jalli
{#Estonsko} Kevin 'HS' Tarn

Zdroj: hltv.org
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.