Přejít k hlavnímu obsahu

MČR 2012 je za námi. Jeho online přenos sledovalo 150 tisíc diváků.

Uplynulý víkend určil, kdo jsou noví mistři ČR v počítačových hrách! Praha, ČR – 23. října 2012 – Ve dnech 19. až 21. října hostil Kongres hotel Jezerka v Seči u Pardubic 2. ročník obnoveného oficiálního Mistrovství České republiky v počítačových hrách, na kterém se v osmi herních titulech soutěžilo o ceny v hodnotě půlmiliónu korun a titul nových mistrů ČR.
Výchozí obrázek

Uplynulý víkend určil, kdo jsou noví mistři ČR v počítačových hrách!

Praha, ČR – 23. října 2012 – Ve dnech 19. až 21. října hostil Kongres hotel Jezerka v Seči u Pardubic 2. ročník obnoveného oficiálního Mistrovství České republiky v počítačových hrách, na kterém se v osmi herních titulech soutěžilo o ceny v hodnotě půlmiliónu korun a titul nových mistrů ČR.


MČR 2012 bylo oproti svému předchůdci větší a bohatší, když byl navýšen jak počet soutěžních titulů, s čímž společně šlo nahoru také číslo účastníků, tak i výše odměn v nich. „Díky úspěšnému roku 2011 se nám podařilo zajistit více partnerů a připravit tak velkolepější vrchol gamingové sezóny. Už nyní v předstihu můžeme konstatovat, že v tomto trendu hodláme pokračovat v dalších letech, a hráči se tedy mohou rovnou začít připravovat na ročník 2013.“, sdělil hlavní pořadatel Lukáš Pleskot.

Postupně jsme se dozvěděli jména nových mistrů České republiky ve hrách TrackMania (eSuba.Intel.Tween), Counter-Strike 1.6 (CSERVERS), DotA 2 (RMB), Battlefield 3 (eSuba.Intel), League of Legends (eSuba.Intel), FIFA 13 (eXtatus.SIR), Counter-Strike: Global Offensive (BEASTS) a StarCraft II (eSuba.Intel.Rikytan).

Vítězové si odnesli ceny v podobě certifikovaných sestav MČR, které sestavil HAL3000 a exkluzivně prodáva CZC.CZ, ultrabooku Dell, grafických karet GIGABYTE NVIDIA, herního příslušenství GIGABYTE, záznamových karet AverMedia, monitorů BenQ, disků Western Digital, herních periférií Logitech, procesorů Intel, zdrojů Seasonic, oblečení eSubaWear a her od společností Electronic Arts, Playman a Comgad.

Celá akce MČR 2012 byla živě přenášena včetně komentovaných zápasů, partnerských vstupů a diváckých soutěží na čtyřech kanálech PLAYzone TV, na které během 100 hodin vysílání dorazilo bezmála 150 tisíc diváků. Přenos byl odstartován v pátek večer moviemakerskou soutěží RedBull Movie Battle, ve které se hrálo o notebook DELL, a byl zakončen v neděli večer posledním komentovaným finálem. Průběhem události provázela oblíbená moderátorská dvojice Alžběta Trojanová a Mikoláš Tuček z pořadu RE-PLAY.

Na místě účastníci mohli navštívit stánky partnerů akce DELL, AlienWare, AXE, AverMedia nebo si třeba vyzkoušet nejnovější tituly společnosti EA a zajezdit v playseatech. Ve volných chvílích si pak mohli i zasoutěžit o deodoranty AXE, které zde rozdávaly krásné hostesky za účast v taneční bitvě na PlayStation Move.

                        

Na vítěze MČR 2012 si navíc bylo možné vsadit u sázkové kanceláře Fortuna, která ve spolupráci s odborníky z portálu PLAYzone vypsala kurzy na pozdější vítěze. Pokud jste si i vy vytvořili svůj vlastní tiket a zajímají vás podrobné výsledky, navštivte web www.playzone.cz, kde naleznete bližší detaily k průběhu celé soutěže. 

Projekt MČR vzniká a běží za podpory generálních partnerů  NVIDIA, BenQ, Intel, Western Digital, CZC.cz, GIGABYTE, AVerMedia, Dell, Alienware, HAL3000, Logitech a Electronic Arts, hlavních partnerů AXE, Pokerstrategy.com, Sea Sonic, SCORE, Comgad, Playman,  eSubaWear a FakaHeda.eu a mediálních partnerů Indian, RE-PLAY, Level, Evropa 2, Games.cz, Hrej.cz, Zing.cz, Gameleader.cz, Sector.sk, NextGen Expo 2012, Gamesite.sk, NextGen Magazín, Battleforce.cz, RecenzeHer.eu, StarCraftCZ.com, ESL.eu/cz, Tryhard.cz, DOTA2.cz, Euro-Liga.cz.

O Mistrovství České republiky v počítačových hrách

Mistrovství ČR v počítačových hrách je vrcholnou akcí profesionálního a poloprofesionálního hraní (progamingu) České i Slovenské republiky. Turnaj s dlouholetou tradicí byl obnoven po tříleté pauze v roce 2011. Velký finálový turnaj probíhá vždy v atraktivním prostředí Kongres hotelu Jezerka (Seč u Pardubic) a sledují jej statisíce diváků. Pořadatelem MČR je od roku 2011 společnost PLAYzone s.r.o.

O PLAYzone.cz

Server www.playzone.cz je zaměřen na podporu a rozvoj online her v České republice a na Slovensku. Každý den přináší kompletní zpravodajství z domácí i zahraniční hráčské scény. Pro komunity pořádá krátkodobé i dlouhodobě trvající soutěže. Web www.playzone.cz nabízí množství komunitních funkcí jako fórum, blogy, soutěže, sázkový systém, uživatelská videa a desítky dalších. Součástí je i jedná herní online televize v České republice. V současné době ho měsíčně navštíví více jak 80 000 hráčů. Provozovatelem portálu je společnost PLAYzone s.r.o.

Štítky: MČR 2012