Přejít k hlavnímu obsahu

MČR 2017: eSuba se stává mistrem České republiky v League of Legends

12. 11. 2017 | 12:15 League of Legends
V posledním herním dni nás bude čekat hlavní zápas turnaje o titul mistra České republiky v počítačové hře League of Legends. Ve finále se utkají dvě momentální těžké váhy československé scény.
Výchozí obrázek

V posledním herním dni nás bude čekat hlavní zápas turnaje o titul mistra České republiky v počítačové hře League of Legends. Ve finále se utkají dvě momentální těžké váhy československé scény.

Holky

Na straně jedné stojí eSuba, která si po vítězství na slovenském mistrovství brousí zuby i na to české. Proti ní nastoupí ambiciózní tým Alza.eXtatus se svými mladými nadějemi Ondřejem "Ordno" Prachařem a Matyášem "Carzyy" Orságem, kteří táhli eXtatus k vítězství na Samsung MČR i na vyvrcholení Tiger Masters. 

eSuba {#Česká Republika}
vs.{#Slovenská Republika} Alza.eXtatus
odstranovac {#Slovenská Republika}
Jejky {#Česká Republika}
humanoid {#Česká Republika}
Sheriff {#Česká Republika}
Vasked 
{#Česká Republika}

2-0
{#Česká Republika} Mortsche
{#Česká Republika} Sawyor
{#Česká Republika} Ordno
{#Česká Republika} Carzzy
{#Česká Republika} Rufus
 9:30 


 

 

Analýza 1. hry

  • Sestava eSuby: Rakan, Xayia, Jayce, Corki, Sejuani
  • Sestava eXtatusu: Maokai, Elise, Syndra, Tristana, Morgana

Ve finále se potkaly dva celky se skvělým zázemím a nejlepším individuálním talentem na české scéně a kvalita zápasu tomu odpovídala. Extatus si zvolil silnou kompozici založenou na zneškodnění jednoho cíle v čele se Sawyorovou Elise. Naneštěstí, hned od začátku eSuba precizně vstřebávala tlak a nebýt malých individuálních chyb, rozjela by se její týmově orientovaná kompozice ještě dříve. Esuba začala diktovat tempo hry po získání barona ve 20. minutě a pro eXtatus již nebylo cesty zpět. Druhý zápas může rozhodnout, tak si ho nenechte ujít.

 

Analýza 2. hry

  • Sestava eSuby: Shen, Oriana, Jarvan, Rakan, Xaiya
  • Sestava eXtatusu: Trundle, Corki, Elise, Sivir, Jana
V druhé hře oba týmy rozpoznaly, že pokud chtějí vyhrát, musí se držet své taktiky. eXtatus se primárně snažili vyhýbat teamfightům, ve kterých eSuba v prvním zápase  jasně dominovala, a připravili si kompozici zaměřenou na rozdělení tlaku mezi Trundla na lince a silnou čtyřčlennou formaci, jejímž úkolem bylo odrážení útoků protějšího týmu. To se jim úspěšně dařilo do chvíle, než eSuba podruhé ukořistila barona. Tím si vytvořila rozhodující náskok v dechberoucí koncovce, ve které se oba týmy snažili dobít soupeřův nexus. Sehráli se dva divácky i kvalitativně atraktivní zápasy a brněnská aréna duněla nadšením fanoušků. Mistrem České republiky bez ztráty jediného zápasu v celém turnaji se stává tým eSuba.

 

Názory analytiků:

Michal "Bronko" Šembera: Tým eSuba je velký favorit a eXtatus může jenom překvapit.

Tomáš "Bleach" Hospodka: Rozhodně si myslím, že série skončí 2:1 a vyhrát můžou oba celky, ale eSuba je momentálně silnější.

Oba týmy začínaly ve stejné skupině B, ze kteří eXtatus odcházeli jako poražení a museli si cestu do finále probojovat o poznání složitěji - mimo jiné i matchem se silným týmem pod vedením bratrů Kněžínků, Inside Games. Extatus však ukázal své schopnosti a před zraky naplněných tribun obrátil zápas ve svůj prospěch po prohře v prvním zápase. Naproti tomu eSuba potkala pouze papírově slabší soupeře, se kterými si bez jediného zaváhání lehce poradila. Boj o to, který tým pozvedne pohár MČR a získá finanční výhru 60.000 korun českých, započne dnes v 9:30 ráno. Postaví se na bednu vítězů eSuba nebo eXtatus? A kdo je vaším favoritem?

 Ondřej "Ordno" Prachař o letošním průběhu MČR.

Rozdělení prize poolu:

  • 1. místo: 60 000 Kč
  • 2. místo: 25 000 Kč
  • 3. - 4. místo: 10 000 Kč

Komentátoři:

  • In-game: Mozilla, Bronko, Micák
  • Analyst desk: Rader, Zami, Bleach

Online stream z finálového utkání!