Přejít k hlavnímu obsahu

MČR: Které organizace byly letos nejúspěšnější?

10. 11. 2015 | 22:19 Všechny hry
Letošní Mistrovství ČR v počítačových hrách je definitivně za námi a my se tak společně můžeme podívat na pár čísel, co se týče organizací účastnících se letošní akce.Ve čtyřech hrách se na letošní finále podívalo celkem 96 hráčů - 80 v týmových hrách a 16 v duelových. Tito hráči se ukázali v dresech různých domácích organizací, kterých bylo na MČR zastoupeno celkem 14. Jedinou vyjímku je LoL tým OldSchool Prayers, který se jako jediný zúčastnil bez záštity tuzemského multiherního týmu.
Výchozí obrázek

Letošní Mistrovství ČR v počítačových hrách je definitivně za námi a my se tak společně můžeme podívat na pár čísel, co se týče organizací účastnících se letošní akce.

Ve čtyřech hrách se na letošní finále podívalo celkem 96 hráčů - 80 v týmových hrách a 16 v duelových. Tito hráči se ukázali v dresech různých domácích organizací, kterých bylo na MČR zastoupeno celkem 14. Jedinou vyjímku je LoL tým OldSchool Prayers, který se jako jediný zúčastnil bez záštity tuzemského multiherního týmu.

Pokud se podíváme na počet účastníků za jednotlivé organizace, tak tady vede eSuba. Ta jako jediná dokázala postoupit na Mistrovství ve všech hrách - v obou týmových měla své zastoupení, v Hearthstone se předvedli dva hráči a ve StarCraftu dokonce tři. Dalšími za eSubou jsou Majestic Lions se 12 hráči, eXtatus s 11 a eEriness a Dark Tigers s 10. Kromě nich už jediní Fraternitas se 6 hráči měli zastoupení ve více než jedné hře na letošním MČR.

MČR 2015 PLAYZONE

Velice zajímavá je také rozmanitost organizací. Do finále všech čtyř her se probojovalo celkem osm hráčů či týmů, z nichž pouze Majestic Lions a eSuba měli dvojnásobné zastoupení; Majestic Lions ve hře Hearthstone, za eSubu zářily obě týmové sekce. Pokud vezmeme v potaz také semifinále, tak tady eSubu doplňuje třetím až čtvrtým místem starcrafťák nExt. Na statistiku všech organizací na letošním Mistrovství ČR se můžete podívat níže.

Název organizaceTýmyHráčiZlatoStříbroBronz
Majestic Lions2211
eXtatus211
1
Fraternitas111
nEophyte11
eSuba25
21
Inaequalis 31
ENVi eSports 22
eEriness2

1
Dark Tigers2

1
Inside Games1

1
Děravá Kapsa 1
1
Zero Damage1

Gunrunners1


Authority Gaming 1 

Za tři nejúspěšnější organizace na letošním MČR bych si troufnul označit eSubu, Majestic Lions a eXtatus. eSuba sice podruhé po sobě nedokázala urvat jediné zlato, nicméně dvě finálové účasti a jedna semifinálová se určitě nedá jen tak opomenout. Majestic Lions dvojnásobnou finálovou účastí zazářila v Hearthstone a eXtatus k vítězství Bluecheese ve StarCraftu přidala ještě semifinále v CS:GO. Fraternitas a nEophyte sice uspěli v týmových hrách, nicméně nEophyte dalšího účastníka na Mistrovství neměli a FTS.Romasik v Hearthstone vypadl ve skupině.

MČR 2015 PLAYZONE

Co z toho všechno plyne? Ačkoli se dlouhodobě považuje eSuba za domácí jedničku mezi organizacemi, tak podruhé za sebou nemá ani jednu zlatou medaili. Těžko říci, čím je tohle způsobeno, jelikož na Mistrovství měla největší zastoupení ze všech, bohužel hvězdy se nesešly a eSubě to znovu nevyšlo. I tenhle fakt by mohl motivovat ostatní organizace v jejich rozkvětu.

Na závěr bychom se mohli podívat na obhájce prvenství. Na domácí scéně je pouze několik hráčů, kteří v nové éře obnoveného Mistrovství ČR dokázali triumfovat dvakrát. Mezi ně se letos přidala další dvojice - v League of Legends je to Petr 'Denyk' Haramach z Fraternitas, v CS:GO potom Tomáš 'barb1' Hrádek, jehož nEophyte titul obhájili jako tým, bohužel sestava okolo něj prošla za uplynulý rok kompletní obměnou.

Štítky: MČR, MČR 2015
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.