Přejít k hlavnímu obsahu

Na battlenetu se konečně můžete schovat v offline módu

24. 10. 2017 | 16:48 Všechny hry
Blizzcon máme skoro za rohem a člověk by řekl, že Blizzard si všechny velké novinky uschová na obrovskou show začátkem listopadu. Opak je ovšem pravdou, což dokazuje plná verze Blizzard app, která přináší příjemné změny a rozšíření. Jaké novinky tedy Blizzard app skrývá?
Výchozí obrázek

Blizzcon máme skoro za rohem a člověk by řekl, že Blizzard si všechny velké novinky uschová na obrovskou show začátkem listopadu. Opak je ovšem pravdou, což dokazuje plná verze Blizzard app, která přináší příjemné změny a rozšíření. Jaké novinky tedy Blizzard app skrývá?

Blizzard app

OFFLINE MODE

Ano, čtete správně a ne, není to click bait. Offline mode už mohou využívat hráči po celém světe. Tato maličkost byla slibována doslova roky a nejeden článek si tento slib bral každoročně jako hlavní příklad neschopnosti Blizazrdu plnit sliby.

Momentálně můžete v offline módu využívat i chat, můžete tak psát svým kamarádům, i když zrovna nejsou přihlášeni. Jednoduše pak zprávu obrží, jakmile se přihlásí. Váš profil je nyní i upravitelný, můžete si změnit avatar a dokonce i napsat něco o sobě, ale velkou novinkou jsou také sociální skupiny, do kterých si jednoduše přidáte své přátele a můžete chatovat společně. 

 

Komunikace

Všechny novinky jsou zatím v testování a můžeme očekávat změny v UI a jednotlivých nastaveních. Nicméně celkově se jedná o příjemný krok vpřed a tyto novinky by jednoho dne mohly nahradit programy třetí strany při komunikaci ve hrách od Blizzardu.

Asi každý z nás si ve své herní kariéře uvědomil, že pro efektivnější dorozumívání s parťáky potřebuje speciální program na komunikaci. Program, v němž bude moci volat, posílat zprávy, archivovat nejrůznější odkazy a celkově organizovat například raidy nebo jiné události.

Do dnešního dne pro tento účel vzniklo mnoho aplikací a za zmínku určitě stojí svatá trojce Ventrilo, Team Speak a Discord. Poslední zmiňovaný je momentálně asi nejpoužívanější a hráči na něm vytváří komunity specifické pro nejrůznější oblasti her. Máte rádi Druida ve WoW? Druidové mají vlastní discord channel. Je libo Jinx z LoL? Taktéž má svůj vlastní Discord channel.

Do jisté míry je tato aplikace nepostradatelná, ale Blizzard se rozhodl zakročit a pokusí se svojí komunitu nalákat na Blizzard app se stejnými vlastnostmi. Tento tah se může zdát na první pohled poněkud odvážný, ale jde pouze o přirozenou evoluci této aplikace. V nejlepším případě vše může skončit jako Steam/Discord/Facebook v jednom pro hráče Blizzard her a to za pokus rozhodně stojí!

Dárky pro přátele

Dalším odhalením je také posílání dárků vaším kamarádům do jakékoli hry. Ať už se jedná o balíčky karet nebo lootboxy do Overwatche, můžete nyní vše poslat za standartní cenu i svým spoluhráčům. Stačí jen zakoupit položku, jak už jste zvyklí, a namísto sebe zvolit přezdívku adresáta.

Discord style vychytávky

Po prvním náhledu do bety Blizzard app je ihned jasné, odkud vítr fouká. Vzhled jednotlivých konverzací je téměř identický se vzhledem discordu. Na pravé straně se vám zároveň zobrazují online přátelé a členové dané konverzace (stejně jako u Discordu) a uživatelé si mohou zvolit avatara u svého profilu, stejně jako u… .

Zajímavou novinkou je pak přidání takzvaného „Friend Note“. U svých přátel si budete moci dělat poznámky a teoreticky tak například nezapomenete, že vám daný hráč dluží quest na 80g v Hearthstone.

Štítky: Blizzard