Přejít k hlavnímu obsahu

Nečekaná změna? Mixwell a suNny do Mouz?!

4. 8. 2017 | 03:10 Counter-Strike 2
Nadále houstnoucí klima kolem přestupů na světové CS:GO scéně rozčísla kompletně nová spekulace, jenž byla podpořena hned z několika zdrojů. Dle všeho by se do mousesports měla stěhovat dvojice Oscar "mixwell" Ca­ñellas a Miikka "sunNy" Kemppi.
Výchozí obrázek

Nadále houstnoucí klima kolem přestupů na světové CS:GO scéně rozčísla kompletně nová spekulace, jenž byla podpořena hned z několika zdrojů. Dle všeho by se do mousesports měla stěhovat dvojice Oscar "mixwell" Ca­ñellas a Miikka "sunNy" Kemppi.

suNny společně se svými spoluhráči předvedl, že dokáže hrát s nejlepšími týmy světa. FOTO: HLTV.org

Jak hvězda OpTic Gaming, mixwell, tak i finský ostrostřelec suNny by měli být dle všech informací vykoupeni ze svých smluv u týmů, kde právě hrají. Prvně jmenovaný hráč má nahradit svého krajana loWel-a, který ukončil svou misi u mousesports začátkem tohoto týdne. Kemppi by pak měl obout boty po Denisovi "denis" Howell-ovi. Jeho místo v PENTA pak zabere výše zmíněný loWel.

Oscara jste mohli zaregistrovat nejvíce koncem loňského roku, kdy svým AWP umem dokázal protlačit OpTic Gaming nejdříve k vítězství v ELEAGUE Season 2 a následně ke stříbru z finále ECS Season 2. Tým ale následně opustil jejich IGL stanislaw a OpTic už se nedokázali dostat na tu pozici, která jim patřila koncem roku. 

SuNny se přidal k PENTA Sports začátkem roku a jak si můžete pamatovat, nedařilo se jim ve většině online kvalifikacích na ty největší turnaje. Prokletí zlomili až u té nejdůležitější. PENTA se prodrala skrz turnaje na Major v Krakowě, tam ale tým po třech prohrách skončil na děleném posledním místě. Informaci o odchodu Miikky potvrdil i jeho polský spoluhráč innocent, který na streamu řekl, že "změna byla vynucená, nebyl důvod měnit sestavu. Ale je to tak pravidlem, že někdo (mousesports) si bere lepší hráče z Penty..."

Pawel tím reagoval na agresivní politiku mousesports. Ti pokaždé, když měli možnost získat nejlepšího mladého a talentovaného hráče, tak to prostě udělali. Vzpomenout můžeme ať už na trio denis-nex-Spiidi a jejich přestup z roku 2015, nebo na příchod loWela v loňském roce.

Pokud tento trejd dopadne takto, dlouho očekávaný příchod Martina "STYKO" Styka se tak odloží. Druhou možností pak je přestup oblíbeného slovenského hráče do Natus Vincere nebo do jiné organizace (fnatic, FaZe?).

Pravděpodobná sestava mousesports

{#Česká Republika} Tomáš "oskar" Šťastný
{#Nizozemsko} Chris "chrisJ" de Jong
{#Finsko} Miikka "suNny" Kemppi
{#Estonsko} Robin "ropz" Kol
{#Španělsko} Oscar "mixwell" Cañellas

{#Ukrajina} Sergey "lmbt" Bezhanov - trenér

Zdroj: DeKay