Přejít k hlavnímu obsahu

NiP propustili celý LoL tým | Novinky v Evropě

18. 10. 2017 | 20:54 League of Legends
Organizace Ninjas in Pyjamas, která se po dlouhé pauze letos v květnu vrátila na profesionální League of Legends scénu, propustila celý svůj tým. Horní řada zleva: Profit, Nagne, NicothePico (trenér), HeaQSpodní řada zleva: M1rage (asistent), Shook, Sprattel
Výchozí obrázek

Organizace Ninjas in Pyjamas, která se po dlouhé pauze letos v květnu vrátila na profesionální League of Legends scénu, propustila celý svůj tým. 

Horní řada zleva: Profit, Nagne, NicothePico (trenér), HeaQ
Spodní řada zleva: M1rage (asistent), Shook, Sprattel

Ninjas in Pyjamas se k League of Legends vrátili po několika letech rovnou zpět do EU LCS. V květnu si koupili místo Fnatic Academy, kteří se právě kvalifikovali za údajnou sumu 400 000 dolarů. 

Když však slot v nejvyšší evropské lize odkoupili, chtěli vyměnit pár hráčů, s čímž sestava jednohlasně nesouhlasila. Proto jsme v letním splitu mohli vidět úplně novou sestavu. Hlavní roli v ní hrála korejská dvojice solo-lanerů Profit+Nagne. Ani jeden však nedokázal proti evropské konkurenci zazářit a NiP tak skončili poslední ve své skupině.

I přes povedený závěr sezóny, kdy porazili i Fnatic, se týmu ale nepodařilo rekvalifikovat se do LCS zpět. V klíčovém duelu relegation turnaje totiž nečekaně podlehl tým NIP vyzyvatelům Schalke 04. Tým tak vydržel v nejvyšší lize pouze jeden split a bylo jasné, že musí přijít změny. Těch jsme se dočkali a jsou radikální. Všichni členové týmu, včetně neblaze proslulého trenéra NicoThePico, si budou hledat nová angažmá.

Další novinky z evropské scény:

  • Organizace PSG eSports (od fotbalového Paris Saint-Germain) odchází z evropské League of Legends scény, protože podle vedení do ní není výhodné investovat. Osud hráčů je neznámý. Mezi volnými hráči se tak ocitl i Tomáš "Nardeus" Maršálek, který zastával roli AD Carry v tomto týmu. Týmový manažer YellowstaR dostal místo v Team LDLC, kteří se letos pokusí proniknout do druhé evropské ligy Challenger Series.

  • Mysterious Monkeys - Po jejich sestupu z LCS oznámili všichni hráči status volných hráčů, ale prozatím zůstávají součástí týmu. Smlouvou však vázáni nejsou.

  • Schalke 04 - Nový tým v LCS propustil čtyři své hráče. Údajně bude chtít postavit nový tým okolo marksmana Upseta, který je jediným hráčem, jenž zůstal z bývalé sestavy.