Přejít k hlavnímu obsahu

OpTic s novou sestavou všechny zaskočili

8. 2. 2018 | 18:36 Counter-Strike 2
Zámořská organizace OpTic Gaming odhalila novou sestavu a nejen nás, ale celou světovou scénu tím zaskočila. Mezi pěti novými tvářemi jsou totiž i takové, které by leckdo čekal.
Výchozí obrázek

Zámořská organizace OpTic Gaming odhalila novou sestavu a nejen nás, ale celou světovou scénu tím zaskočila. Mezi pěti novými tvářemi jsou totiž i takové, které by leckdo čekal.

Tak pěkně popořadě. Jako první byl oficiálně oznámen odchod jediného původního člena OpTic, Španěla Óscara 'mixwell' Cañellase, který odmítl trvalé stěhování do gaming house v Dallasu a bylo jasné, že se jejich budoucnost neslučuje. Krátce na to se s "Green Wall" rozloučil Emil 'Magisk' Reif, ten zamířil do kádru dánské jedničky, týmu Astralis. Třetím odchodem měl být Kevin 'HS' Tarn, u nějž se mluvilo o Renegades, tam však jako stand-in pro následující turnaje zamířil Joakim 'jkaem' Myrbostad. Setrvávající kouč ImAPet se ve svém dnešním AMA vyjádřil, že s estonským hráčem byly oboustranné interní problémy a tak byl jeho odchod hotovou věcí.

Evropské sestavě to příliš neklapal, nepodařilo se jí kvalifikovat ani na Major (Foto: HLTV.org)

Pokud správně počítáme, z bývalé základní pětky nám zůstává Adam 'friberg' Friberg a Aleksi 'allu' Jalli. Zatímco prvního jmenovaného se snažilo vedení udržet, o budoucnosti allua se dle ImAPeta vůbec nemluvilo. Kolem a kolem, s OpTic Gaming se tak opravdu loučí celá sestava.

OpTic bude v turnajích nově reprezentovat sestava složená ze dvou známých tváří NA scény a překvapivě tří dánských střelců. Pozici in-game leadera zaujme Peter 'stanislaw' Jarguz, který zelený dres již v minulosti oblékl. Parťáka mu bude dělat Shahzeb 'ShahZaM' Khan z Misfits, ke kterému vedení organizace sáhlo po nevyplnění původního plánu, tedy podepsat Dennise 'dennis' Edmana s Rubenem 'RUBINO' Villarroelem. Zatímco norský hráč zamířil do Heroic, nové působiště dennise, nejžhavějšího dostupného zboží na hráčském trhu, stále nebylo oznámeno.

Hlavním sniperem týmu se stane ShahZaM, jehož v duu doplní nejstarší hráč této sestavy, René 'cajunb' Borg. Ten společně s Kristianem 'k0nfig' Wieneckem před pár dny oficiálně skončil v North a ani do zámoří se nepřesouvá osamocen. K0nfig, jakožto velká naděje dánské scény, se společně s cajunem stěhuje do dallaského gaming house. Pátým do party je taktéž hráč Teamu North, jenže ku překvapení všech, toho akademijního. Nicklas 'gade' Gade míří do OpTic na šestiměsíční hostování, avšak dle manažera Maelka má ve smlouvě různé klauzule, skrze které jej po skončení hostovací lhůty budou chtít do svého CS:GO týmu získat natrvalo.

Nová sestava OpTic Gaming:

{#Kanada} Peter 'stanislaw' Jarguz
{#Spojené státy americké} Shahzeb 'ShahZaM' Khan
{#Dánsko} René 'cajunb' Borg
{#Dánsko} Kristian 'k0nfig' Wienecke
{#Dánsko} Nicklas 'gade' Gade

{#Spojené státy americké} Chet 'ImAPet' Singh - trenér

Štítky: optic gaming
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.