Přejít k hlavnímu obsahu

oskar: Přijel jsem do Vegas napáchat škody

18. 2. 2017 | 12:23 Counter-Strike 2
Tento víkend probíhá v nevadském Las Vegas turnaj DreamHack Masters, kterého se účastní také český hráč oskar, který hájí barvy mousesports. Právě s oskarem vyšel rozhovor na HLTV.org, jehož český překlad vám teď přinášíme.Rozhovor se týká právě probíhajícího turnaje v Las Vegas, nakousne se v něm také odchod NiKa, budoucnost Mouz a další.
Výchozí obrázek

Tento víkend probíhá v nevadském Las Vegas turnaj DreamHack Masters, kterého se účastní také český hráč oskar, který hájí barvy mousesports. Právě s oskarem vyšel rozhovor na HLTV.org, jehož český překlad vám teď přinášíme.

Rozhovor se týká právě probíhajícího turnaje v Las Vegas, nakousne se v něm také odchod NiKa, budoucnost Mouz a další.

S ohledem na odchod NiKa do FaZe, jaké jsou očekávání týmu na turnaji?

I když NiKo z týmu odchází, chtěli jsme se připravit a zahrát jak nejlépe umíme, na nic jsme nekašlali a příprava nebyla o nic menší než obvykle. Obzvláště NiKo chtěl na svém posledním turnaji zahrát nejlépe jak umí, takže příprava na turnaj probíhala jako obvykle. Když jsme do toho šli, věděli jsme, že to bude obtížné, ale i tak jsme chtěli vykonat snahu a umístit se co nejvýš to jde.

Jak ty osobně vnímáš tento DreamHack s ohledem na to, jak se vyvíjel tvůj předchozí a jediný turnaj za Mouz Gfinity a na to, že jsi se teprve nedávno znova připojil k týmu?

Pro mě to znamená hlavně více zkušeností z velkých LAN akcí. To, jak jsem hrál na Gfinity, bylo způsobené hlavně mými osobními problémy, vůbec jsem nebyl schopný se soustředit na hru. Do Vegas jsem přijel očistit své jméno, nabýt sebevědomí a napáchat nějaké škody.

Cítíš více svobody ve hře než máte normálně jako tým? Můžeš si dovolovat cokoliv co chceš více nebo méně než obvykle?

Je to 50/50, můžu i nemůžu. Záleží to na situaci.

Je tu někdo s kým se chceš a s kým se nechceš v play-off setkat?

Nechci čelit SK, naopak rád bych hrál proti Virtus.pro.

Jak bude vypadat budoucnost mousesports bez NiKa? Co budete dělat až odejde?

V první řadě budeme muset kompletně změnit naši hru, protože ta byla založena na NiKovi. Jeho odchod nás bude bolet, možná ale ne tolik, jak si lidi myslí. Budeme se snažit připravit nejlépe jak to jde, změnit vše a potom se uvidí, jak to půjde.

Jak dlouho myslíš, že to bude trvat, když víš jak moc byl NiKo důležitý?

Doufám, že to nebude moc dlouho, určitě bude nějaký čas trvat než se do toho dostaneme, ale doufám, že budeme hrát dobře od začátku a budeme připraveni na další major.

Co si myslíš o FaZe s NiKem?

Tým plný hvězd nemusí vždy fungovat tak, jak vypadá na papíře, nikdy se to nepotvrdilo a když ano, tak většinou jenom krátkodobě. Rozhodně ale nemám žádné negativní pocity proti NiKovi a přeji mu ve FaZe hodně štěstí.

To je z rozhovoru vše. Play-off turnaje DreamHack Masters Las Vegas startují dnes v 19:00 zápasem mezi North a Gambit, oskar se v akci představí v 22:00 v zápase proti polským Virtus.pro.

Zdroj: HLTV.org
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.