Přejít k hlavnímu obsahu

OX.X-RaY o WCG: Na WCG LAN finále máme šancu

3. 7. 2011 | 23:33 Counter Strike 1.6
Už jen necelý týden zbývá do začátku další tuzemské vrcholné akce. Nadcházející sobotu se totiž dozvíme jméno týmu, který si zajistí postup a cestu na grandfinále World Cyber Games 2011. Pro ty z vás, které zajímá vše okolo tohoto turnaje, máme připravený rozhovor s kapitánem jediného slovenského zástupce, týmu OX.Enermax, s Tomášem "X-RaY" Ostrožlíkem.
Výchozí obrázek

Už jen necelý týden zbývá do začátku další tuzemské vrcholné akce. Nadcházející sobotu se totiž dozvíme jméno týmu, který si zajistí postup a cestu na grandfinále World Cyber Games 2011. Pro ty z vás, které zajímá vše okolo tohoto turnaje, máme připravený rozhovor s kapitánem jediného slovenského zástupce, týmu OX.Enermax, s Tomášem "X-RaY" Ostrožlíkem.

Tým OX.Enermax je momentálně slovenskou jedničkou a se jménem této italské organizace se můžeme setkat i v evropské soutěži theSGL, kde zatím vyhráli jedno utkání. Účastníci MČR 2011 se ale probojovali na druhý vrcholný turnaj letošního roku, na LAN finále české World Cyber Games kvalifikace, jehož vítěz odcestuje do Koreje, kde se bude bít se světovou špičkou o titul nejlepšího týmu světa. Na pár otázek nám odpověděl Tomáš "X-RaY" Ostrožlík, dlouhodobě zastávající pozici kapitána týmu.

Předem bych chtěl tobě a tvému týmu pogratulovat k postupu na LAN finále české World Cyber Games kvalifikace! Postoupili jste na závěrečný turnaj, kde se střetnou čtyři nejlepší tuzemské týmy, myslíš si, že máte velkou šanci vyhrát?

Šanca je vždy, uvidí sa v deň turnaja, kto bude na tom najlepšie.

Co říkáš na průběh WCG kvalifikace a ostatních turnajů, díky kterým jste se na finále probojovali? Kdy vám to podle tebe šlo nejlépe?

Asi najlepšie nám to išlo na MHčku poslednom. Síce sme skončili na druhom mieste, ale zaistili sme si postup na LAN finále. Ostatné turnaje nám nevychádzali podľa predstáv, niektoré turnaje sme si pokašlali sami.


OX.Enermax na LAN finále PLAYzone.cz lig v barvách eXtatus (foto: PLAYzone.cz)

Snažili jste se na problémech zapracovat a odstranit je? Co bylo asi největším problémem?

Naším najväčsím problémom je určite komunikácia a prehnané negatívne emócie, ale snažíme sa na tom pracovať pri každom hraní.

Komunikace? Člověk by řekl, že když sestava drží tak dlouho pospolu jako je ta vaše, nebude v komunikaci problém. Zlepšilo se alespoň něco s příchodem Tomáše "benq1" Masaryka?

Zlepšilo sa hlavne to, že hrávame o niečo častejšie, ako keď sme hrávali s hmx-om. Ak zapracujeme na komunikácii, tak si myslím, že na WCG LAN finále máme šancu.

Po MČR přichází druhá velká akce české finále World Cyber Games kvalifikace, kterou z nich ty bereš prestižněji?

MČR bola fakt skvélá akcia, no myslím si, že postúpiť na World Cyber Games by chcel každý, takže prestížnejšia akcia je pre mňa WCG.

Který tým ty považuješ za největšího favorita a myslíš si, že vám ostatním pomohly změny, které se dotkly eSuba.LG?

Najväčší favorit je jednoznačne eSuba.INTEL. Čo sa týka eSuby.LG, myslím si, že spravili chybu, ale to je len môj názor, dlhú dobu vyhrávali a myslím si, že zostavu mali dobrú. zEro a zigurat sú však kvalitní hráči. Uvidíme ako im to pôjde..

Chystáte se s týmem trénovat víc než obvykle? Budete vymýšlet nové taktiky, připravovat na každého soupeře zvlášť, nebo se budete snažit vnutit oponentům svou hru?

Viac trénovať sa veľmi nechystáme, taktiky nejaké pripravujeme a budeme sa snažiť pripraviť sa na každého súpera zvlášť, ak nepôjdu pripravené taktiky, tak prejdeme k nášmu štýlu.

Nezbývá mi nic jiného, než ti popřát hodně štěstí a doufám, že se v sobotu budete radovat z vítězství právě vy! Držím palce!

Ďakujem, v sobotu sa vidíme! :-D