Přejít k hlavnímu obsahu

PLAYzone aréna okořenila Prague Car Festival

7. 9. 2016 | 15:31 Všechny hry
Po roční odmlce byla agentura PLAYzone opět přítomna se svojí herní arénou na největší motoristické výstavě v České republice zaměřené na sportovní a upravené vozy. PLAYzone aréna doplnila program o potřebný adrenalin při závodění v různorodých herních simulátorech.
Výchozí obrázek

Po roční odmlce byla agentura PLAYzone opět přítomna se svojí herní arénou na největší motoristické výstavě v České republice zaměřené na sportovní a upravené vozy. PLAYzone aréna doplnila program o potřebný adrenalin při závodění v různorodých herních simulátorech.

Praha, ČR – 7. září 2016 – Pátý ročník Prague Car Festivalu se tradičně uskutečnil v prostorách výstaviště PVA Expo Letňany. K vidění byly ty nejnašlapanější káry, počínaje sportovními vozy přes expozici Škoda až po americké klasiky. V rámci doprovodného programu se v hale 3 představila také PLAYzone aréna se svoji herní zónou tematicky zaměřenou na závodní hry.

Stánek společností Lenovo a Intel nabídnul návštěvníkům herní notebooky IdeaPad Y700 a IdeaPad Y900, na kterých se závodilo v simulátoru Forza 6 nebo nejnovějším vydání hry ze ságy Need for Speed. Největší rozruch však vyvolávaly dva závodní playseaty DX Racer, které se během Prague Car Festivalu staly jednou z velkých atrakcí. Na závodních volantech a mašinách IdeaCentre Y900 se soutěžilo v simulátoru Project CARS o krásné ceny, herní periferie Lenovo Y Gaming.

DELL Alienware se svojí mimozemskou technikou měl připraven opravdu rozmanitý program. Návštěvníci festivalu si mohli vyzkoušet AAA herní tituly na herních noteboocích i stolních počítačích, jako je Area51 nebo X51. Ve dvojicích se závodilo ve hře Grid Autosport na velké televizi, soutěžním kláním však patřily formule. Dvakrát v průběhu víkendu se na známých okruzích bojovalo o sluchátka a merchandise Alienware a právě tyto soutěže se zařadily mezi oblíbené aktivity festivalu.

Závodní tématiky se program držel i na stánku GIGABYTE AOC, formule a automobily však nahradily motorky. Zde v průběhu celého víkendu probíhala launch akce k vydání nové pecky na motivy legendárního jezdce Valentina Rossiho. Odreagovat se u motocyklových závodů Valentino Rossi The Game přišli starší i mladší návštěvníci festivalu, ti šikovní si také mohli odnést ceny z některých soutěží.

Svatou čtveřici stánků doplnil DX Racer, společnost specializující se na pohodlné herní židle. Kdo procházel výstavištěm, mohl si do PLAYzone arény přijít posedět a odpočinout v jednom z celé řady výběrových sérií křesel. Na ukázku byly i zcela unikátní herní stoly, vyzkoušet si zájemci mohli také moderní technologii v podobě virtuální reality. Ani tady samozřejmě nechyběly závodní simulátory.

Mimo turnaje celý víkend probíhala také razítková soutěž, díky které se mohl každý návštěvník zapojit do slosování o perfektní ceny – hlavní cenou byl notebook Lenovo 15“ IdeaPad Y700, dále se rozdal herní monitor DELL S2716DG, základní desky GIGABYTE Z170-HD3 DDR3 a další super ceny. Pro účast stačilo během dvou dní pouze sesbírat 4 razítka ze 4 stánků PLAYzone arény, které se rozdávaly po odzkoušení produktů či zapojení se do soutěží. Celkově razítkovou soutěž dokončilo 423 soutěžících, kteří byli po skončení festivalu zkontaktováni na přiloženou kontaktní adresu. Výhercům gratulujeme!

  • notebook Lenovo IdeaPad Y700 - Jana Martišová
  • monitor DELL S2716DG - Martin Malkus
  • základní deska GIGABYTE Z170-HD3 DDR3 - Jakub Křivohlávek
  • 5x DX Racer polštářek do auta - Pavla Janoušková, Pavel Toth, Michal Hrabovský, Lukáš Hausner a David Škvor
  • 6x PC hra Valentino Rossi The Game - Iva Myšková, David Gruz, Daniel Poláček, Josef Voženílek, Jiří Pospíšil a Jiří Šebesta

Zábavu v PLAYzone aréně na Prague Car Festivalu zabezpečili partneři Lenovo, Intel, GIGABYTE, AOC, DX Racer a DELL Alienware.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.